Nu uita sa comunici cu copilul tau, chiar daca uneori ajungi tarziu acasa. Comunica cu el despre acele lucruri care pentru el chiar conteaza, fa-l sa-ti spuna lucruri pe care ar vrea sa ti le marturiseasca, ce l-ar face fericit, lasa-i libertatea de a comunica cu tine chiar daca este uneori epuizant. Intreaba-l si despre el, nu doar de activitatile lui.

4. Invata-l sa aprecieze. Pune-l sa te ajute in diverse activitati ale casei cum ar fi curatenia, sa isi spele farfuria dupa fiecare masa, sa isi faca singur patul. De asemenea atunci cand greseste, ofera-i loc sa isi poata repara greseala. Spre exemplu daca a stricat o jucarie fie o va repara, fie nu va mai primi alta. Daca a murdarit un perete il va curata.

5. Vorbeste-i calm, dar ferm. Copilul are nevoie de o pedeapsa atunci cand, desi i s-a explicat ca greseste, nu vrea sa inteleaga. Spre exemplu daca se joaca la masa cu mancarea in loc sa se hraneasca spuneti-i calm, dar ferm: “Ori mananci, ori pleci de la masa.”

6.Tineti-va de cuvant. Nu lasati vreodata loc sa se inteleaga ca in unele conditii nu va tineti de cuvant. Daca i-ati zis copilului ca o perioada de timp nu mai primeste jucarii fiindca le-a stricat pe cele pe acre le aveati, tineti-va de cuvant. Daca ati dat o pedeapsa, respectati-o. Copiii sunt cei mai buni santajisti in fata parintilor, doar sa miste putin din gene si le-a inmuiat sufletul. Odata ce au inteles asta, posibilitatile de disciplinare devin mult mai putine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

7. Nu uita sa comunici cu copilul tau, chiar daca uneori ajungi tarziu acasa. Nu-l intreba doar despre scoala si cateva lucruri privind temele sau cu cine s-a jucat si unde. Comunica cu el despre acele lucruri care pentru el chiar conteaza, fa-l sa-ti spuna lucruri pe care ar vrea sa ti le marturiseasca, ce l-ar face fericit, lasa-i libertatea de a comunica cu tine chiar daca este uneori epuizant. Intreaba-l si despre el, nu doar de activitatile lui. Fii pentru copilul tau cel mai bun prieten!

Sursa: kidz.ro

Citeste si alte articole pe kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Castiga jucarii pentru copii!

Podoaba capilara si tunsul copilului mic

Cum sa-l pui la punct pe rasfatat


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri