Traim intr-o societate in care mediul conversational este tot mai sarac, cu toate ca acest cuvant "comunicare" il auzim la colt de strada, la birou, in autobuz etc. Il auzim in familie in replici de genul: "se intampla... daca nu exista comunicare", "eu si sotul nu mai comunicam". De ce?

I-am spus: “draga mea, nu era mai simplu sa-i spui ca ai facut acel gest pentru el, nu sa astepti ca el sa observe acest lucru”. Cand ajungea acasa de la service si ai vazut ca nu are nici o reactie, ii spuneai: “Uite iubitule, PENTRU TINE mi-am dat cu un parfum nou. Am facut acest lucru special PENTRU TINE.” Sunt foarte multe lucruri pe care femeia pune accent si pentru barbat sunt niste detalii care nu reuseste sa le ia in seama. Decat sa stai suparata ca el nu a vazut acea schimbare sau ca nu isi da seama ca tu iti doresti un anumit lucru, mai bine este sa-i spui cat de mult ti-ar placea, cat de mult iti doresti acel ceva. Evitati pe cat posibil cuvantul “vreau”, “trebiue” care poate fi inlocuit foarte bine cu “mi-ar face mare placere”, “imi doresc mult”, “ar fi necesar”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Revenind la prezenta copilului in viata dumneavoastra, strecurati printre stirile de seara, emisiunea de maxima audienta sau alte seriale, si discutii, dialoguri care conteaza foarte mult in comunicarea dintre sot si sotie, mai ales cand este prezent si copilul. Atunci cand aceste discutii sunt vesele, afectuoase intre parinti si copilul se va simti in siguranta. Simte ca apartine unei familii iubitoare. Bineinteles, copiii trebuie inclusi si ei in conversatiile familiei. In felul acesta invata sa se descurce in lumea adultilor, devin mai vioi si-si construiesc un vocabular care le va dezvolta talentul de a conversa si de a se adapta in societate.

Trebuie sa nu uitam ca totusi, copilul nu este un adult in miniatura. Un copil are interese propriei varste si atentia lui este foarte redusa. Ceea ce este de o durata foarte scurta pentru un adult, poate fi o eternitate pentru copil. Deci, nu invitati copilul la conversatii lungi si plictisitoare.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Numitorul comun in toate relatile este nevoia fiecaruia de a se simti iubit si inteles. Discutile cu copiii se poarta in asa fel incat ei sa se simta niste membrii importanti ai familiei din punct de vedere al comunicarii. Acest lucru construieste si stabileste legaturi de care ne bucuram tot restul vietii, este o modalitate de a va comunica iubirea, grija si respectul pentru copilui dumneavoastra.

In acest secol al vitezei se intampla destul de des ca un copil de zece sau paisprezece ani sa intre in conversatie cu parintii lui si acestia sa raspunda doar cu “da” sau “nu”, fara sa depuna nici cel mai mic efort penrtu a intra in conversatie cu el, sa nu spun chiar sa-l ignore. Aceasta este unul dintre cel mai sigur drum de a determina copilul sa se simta mai bine in casa vecinului, la discutiile din fata blocului, sa intre intr-un anturaj nesanatos sau intr-o banda.

Autor: Anda Negru

Sursa: psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri