Stai si viseaza in continuare la cai verzi pe pereti, la cum el nu ti-a mancat toata energia, la cum ti-a facut mai mult bine decat rau. Asa... Cauta-l bine si daca nu-l gasesti, incearca sa dai peste fratele sau geaman, barbatul care saruta la fel, cel care are pielea la fel de tabacita, cel care face dragoste identic. Perfect. Confunda-i in continuare. Chiar si atunci cand pana si dracul si Dumnezeu par a avea mai multe in comun. Minte-te cu nerusinare si disperare si fa rost de tupeu la kilogram ca sa ajungi sa torni in tava papanasii pe care i-ai pus la crescut.

In pauza ta dintre prima si urmatorea relatie, trebuie sa urmeze detoxifierea. Adica timp berechet pentru tine. Timp ca sa-ti dai seama care iti sunt adevaratii prieteni. Timp ca sa-ti transformi dependenta in independenta. Timp ca sa te faci mai frumoasa si mai dracoasa. Timp ca sa nu te mai stresezi cu explicatii. Timp ca sa faci din weekendul ala lung, trist si interminabil timpul cel mai grozav al vietii tale. Cu toata cariera si tot succesul inainte!

Nu trebuie sa mai lamuresti pe nimeni incotro vrei sa ajungi, ce munti trebuie sa urci si ce dealuri sa mai ocolesti, unde ai intarziat azi noapte. Nu trebuie sa mai fugi acasa la cratita care cerea sa o umpli cu mancare de dragul altcuiva. De dragul tau, dai fuga si mananci in oras. Cu cine apuci, cu cine vrei. Ce vrei... ca doar cine iti mai reproseaza ca te-ai ingrasat? Camera care iti parea atat de goala fara acel trup care miscotea de colo colo s-a facut iar plina pentru tine. Nu cu amintiri, fara ganduri negre, fara stari albastre, fara dureri rosii de inima. Plina cu tine si cu noile tale pretentii, cu solitudinea care deja incepe sa ti se para minunata, cu televizorul care nu ti se pare patetic, cu canapeaua care nu mai arata asa enorma si infioratoare. Ai timp ca sa-ti menejezii nervii, timp ca sa te obisnuiesti cu ideea trecerii de la coniacul Unirea la rafinatul Dom Pérignon. Adica... ai priceput ideea. Ce-i bun abia d-acum te asteapta. Ai timp sa-l astepti si tu pe el.

Ai grija insa... Relatiile astea seamana enorm cu mersul la scoala, pauzele dintre ele cu vacantele de vara. Vacanta prea multa te deconecteaza prea rau de scoala. S-ar putea sa ai emotii mari si atacuri de panica numai la gandul intoarcerii la ceva de care te-ai rupt de mult. Acomodarea ar putea sa fie grea sau foarte grea. Nu sari peste pauza, dar nici nu o lungi prea mult cu ea. Sa nu cumva sa risti sa o dai in singuratate cronica, in tentative esuate de intoarcere la ce-a fost, in incercari disperate de a scoate o relatie pana si din piatra seaca, in depresii de mai mare frumusete sau in neacomodare reciproca cu noua ta relatie.

Dana N


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri