Asa cum si tu ai antipatii, dar si preferinte in ceea ce priveste tipurile de alimente, asa si copilul are intolerante si neplaceri fata de anumite mancaruri.
Asa cum si tu ai antipatii, dar si preferinte in ceea ce priveste tipurile de alimente, asa si copilul are intolerante si neplaceri fata de anumite mancaruri. Dar problema cea mai mare la copii este ca aceste antipatii sunt pronuntate, copilul devenind mofturos si transformandu-ti ora de masa linistita intr-o adevarata lupta.

In primul rand, cand ai de a face cu un copil mofturos, trebuie sa actionezi cu mult calm si rabdare. Atunci cand copilul gusta o mancare pentru prima data el nu trebuie fortat, ci trebuie sa-l lasi sa se acomodeze treptat cu gusturile noi. La urma urmei si tu ai retineri atunci cand vine vorba despre o mancare pe care nu ai mai gustat-o niciodata. Nu renunta la prima incercare de a-i da micutului hrana respectiva, dar nici nu-l forta prea tare.

Daca copilul tau este sanatos si are greutatea ideala pentru varsta si inaltimea sa, adica nu este subponderal, nu ai de ce sa-ti faci griji. Cu cat te agiti mai mult, copilul va observa acest lucru si va incerca sa faca total pe dos, astfel nascandu-se discutiile la masa.

La fiecare masa, stabileste cu copilul ca trebuie sa guste intai din toate felurile de mancare, iar daca unele nu-i plac atunci poate sa manance din celelalte feluri de mancare agreate care se afla pe masa- uneori chiar exista o adevarata intoleranta fata de anumite alimente si copilul nu trebuie astfel fortat sa manace cu sila.

Tine minte ca nici macar intr-o situatie disperata nu trebuie sa-l lasi pe micut sa manace la televizor sau sa se joace in timpul mesei, deoarece se va obisnui asa si vei avea multe probleme mai tarziu cand vei dori sa-l dezveti de acest obicei. Astfel creierul se concentreaza spre joaca, iar copilul mananca practic intr-un mod automat, fara sa constientizeze.

Un secret cand te confrunti cu un copil mofturos la mancare este sa-i oferi cantitati mai mici de hrana la fiecare masa, astfel el nu se va speria de cantitatea mare de mancare din farfurie si la sfarsitul mesei va avea satisfactia ca a mancat tot. Stomacelul copilului este mic si de aceea, cantitatea de hrana oferita trebuie sa fie in concordanta.

Un lucru bun este sa fii organizata, sa observi exact orarul meselor de care are nevoie copilul si sa ai grija sa nu “rontaie” nimic intre mese. Daca vei servi masa exact la ora la care stii ca micutului ii este foame, atunci cel mai probabil el va manca ceea ce are in farfurie.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri