26 Septembrie 2011 publicat în Entertainment 22 share-uri

Toscana este una dintre cele mai frumoase si mai romantice regiuni din intreaga lume, iar orasul italian Florenta este considerat, in sens metaforic, perla Toscanei. Nu degeaba, strazile sale au ilustrat multe dintre cele mai romantice scene in filme. Unul dintre acestea este 'Under the tuscan sun' care spune povestea unei scriitoare in cautarea marii iubiri. O va gasi in Toscana, la Florenta...
Ponte Vecchio; Foto: archer10 (Dennis)

Piata Michelangelo (Piazzale Michelangelo)

Este cunoscuta pentru ca ofera una dintre cele mai frumoase privelisti panoramice ale orasului. Iar in lumina apusului, Florenta este magnifica. De aici, din piata dominata de o replica a vestitei statui a lui David de Michelangelo (originalul aflandu-se in incita Galeriei Academiei), poti avea parte de cea mai frumoasa priveliste a orasului, ce cuprinde Biserica Santa Croce, Ponte Vecchio si celelalte poduri de peste Arno, Domul (reprezentativ pentru goticul florentin), Palazzo della Signoria (acum primaria orasului) si Palatul Bargello (ce adaposteste sculpturile unora dintre cei mai mari artisti renascentisti – Donatello sau Lucca della Robbia)... O idee minunata este sa va plimbati prin gradinile Pietei Michelangelo: Giardini dell’Iris si Giardino delle Rose.

Foto: Gaspa Florenta noaptea, vazuta de pe terasa Pietei Michelangelo.

Fortareata Belvedere (Forte Belvedere)

Fortareata Belvedere este o structura arhitectonica uimitoare, construita in Florenta secolului al 16-lea, impotriva atacatorilor. Acum a devenit unul dintre cele mai frumoase si mai romantice coltisoare ale orasului. Este locul de intalnire al multor tineri florentini indragostiti si este un loc surprinzator pentru turistii. Fortareata ofera de asemenea privelisti incantatoarea din Florenta si imagini superbe ale dealurilor toscane decorate de chiparosi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri