26 Septembrie 2011 publicat în Entertainment 22 share-uri

Toscana este una dintre cele mai frumoase si mai romantice regiuni din intreaga lume, iar orasul italian Florenta este considerat, in sens metaforic, perla Toscanei. Nu degeaba, strazile sale au ilustrat multe dintre cele mai romantice scene in filme. Unul dintre acestea este 'Under the tuscan sun' care spune povestea unei scriitoare in cautarea marii iubiri. O va gasi in Toscana, la Florenta...

Florenta o mai regasim si in alte filme ca A room with a view sau The English patient. Florenta este orasul care atrage in fiecare sezon mii si mii de calatori, oameni vrajiti de istoria artei renascentiste, de lumina si peisajele toscane, de arhitectura toscana ce aminteste de timpuri nobiliare. Sunt locuri pe care trebuie sa le vedeti, sa va lasati cuprinse de o vraja speciala. In mod ideal, aceste locuri nu pot avea farmec decat alaturi de cineva foarte-foarte drag... Va propunem o calatorie romantica prin Florenta, chiar daca ea este acum, imaginara.

Trailerul filmului "Under the tuscan sun", cu imagini din Florenta:

"Trailerul filmului A room with a view", cu imagini din orasul italian Florenta:

Galeriile de arta ale Florentei, toate coltisoarele sale deosebite te pot face sa intri intr-o atmosfera plina de dragoste... Din acest mic ghid pe care vi-l propunem, nu va vom vorbi despre Dom, despe Campanilla lui Giotto sau alte locuri extrem de faimoase din Florenta, ci despre cele mai deosebite coltisoare pe care le ascunde acest oras si pe care merita sa le vedeti impreuna cu cineva drag.

Care sunt cele mai romantice locuri din Florenta, Orasul Renasterii italiene?

Ponte Vecchio

Cel mai vechi pod din Florenta este cunoscut pentru magazinele sale de bijuterii care sclipesc in lumina soarelui. De aici, foarte multe cupluri isi aleg verighetele pentru cununie si tot de aici, barbatii indragostiti cumpara cele mai frumoase cadouri, doamnelor.

Iar daca vrei ca dragostea ta sa fie eterna, gaseste un locusor pentru a lega un lacat de Ponte Vecchio si apoi arunca cheita in raul Arno. Legenda este veche si aminteste despre dragostea dintre Dante si Beatrice, de aceea, probabil ca mii si mii de cheite au fost pana acum aruncate in Arno, motiv pentru care autoritatile locale incearca din rasputeri sa ii opreasca pe indragostitii aflati in trece prin Florenta, sa isi mai declare dragostea astfel. Motivul... podul este uratit de sutele de lacate care sunt prinse zilnic, iar nivelul raului scade, din cauza miilor de cheite care sunt aruncate in adancuri pentru dragoste eterna...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri