12:08, 18 August 2011 publicat în Entertainment

Ce-a de-a doua editie a Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara (FDFAC) aduce in prim plan cinematografia si bucataria celor 10 tari dunarene.

Nu trebuie uitate filmele redescoperite. Este vorba despre „Patul lui Procust” (2002, regia Sergiu Prodan si Viorica Mesina), o adaptare dupa Camil Petrescu necunoscuta publicului romanesc dar la care si-au dat concursul mari actori precum Oleg Iankovski, Maia Morgenstern, Adriana Trandafir si altii, un documentar incredibil precum „Atunci s-a cladit orasul” (1970) al lui Constantin Vaeni sau o prima ecranizare dupa Panait Istrati - filmul mut ucranian „Kira Kiralina” (1928, regia Boris Glagolin).

La Cetate vor mai putea fi vazute filme avand ca personaj Dunarea precum „Donau, Duna, Dunarea” (2003, Austria, regia Goran Rebici), in care ii putem regasi pe actorii Florin Piersic si Ioana Flora, „Frumoasa Dunare albastra” (2008, Serbia, regia Darko Bajic), o ecranizare maghiara a romanului “Pilotul de pe Dunare” de Jules Verne, documentarul „Ultima primavara pe Ada- Kaleh” (1968, regia Petre Sirin) si un documentar maghiar, „Exodul de pe Dunare” (1998, regia Peter Forgacs) in care apar imagini color unice cu refugiatii germani si evrei din Basarabia, ca si cu porturile dunarene.

Citeste si:
A 5-a ediție Película: filme online și în aer liber - 9 - 16...
A 5-a ediție Película: filme...

Pe langa filmele care vor putea fi vizionate gratuit, la Cetate, in cadrul Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea loc lansarea celei de-a doua editii a cartii semnata de selectionerul Marian Tutui, “Orient Express. Filmul romanesc si filmul balcanic”. Cartea este tradusa in limba engleza si a obtinut in 2008 premiul Asociatiei criticilor de cinema din cadrul UCIN.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea loc in acest an in perioada 18-27 august, in Portul Cultural Cetate (langa localitatea Cetate, in zona Calafat).

Citeste si:
Kronenbourg 1664 Blanc continua parteneriatul cu TIFF pentru a...
Kronenbourg 1664 Blanc...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri