'4 luni, 3 saptamani si doua zile'' reprezinta Romania la categoria ''Cel mai bun film intr-o limba straina'' in cadrul celei de-a 65-a editii a Premiilor Globul de Aur.
'4 luni, 3 saptamani si doua zile'' reprezinta Romania la categoria ''Cel mai bun film intr-o limba straina'' in cadrul celei de-a 65-a editii a Premiilor Globul de Aur.
Aceasta nominalizare inseamna o importanta extindere a platformei de promovare pentru 4, 3, 2 si inca un pas foarte important catre premiile Oscar. Castigatorii Globului de Aur vor fi anuntati pe 13 ianuarie 2008. La categoria Cel mai bun film intr-o limba straina, au mai fost nominalizate: ''Scafandrul si fluturele'' (Franta, SUA), ''Vanatorul de zmee'' (SUA), ''Dorinta, prudenta'' (Taiwan), ''Persepolis'' (Franta).
Ryan Werner, Marketing Vice President al IFC Films, distribuitorul american al filmului lui Cristian Mungiu, declara: ''Colaborarea dintre Institutul Cultural Roman din New York si IFC Films a fost adevaratul catalizator in munca de promovare a capodoperei lui Cristian Mungiu. Sprijinul oferit de ei ne-a dat curajul, pe durata sezonului de premii cinematografice, de a ne asuma riscuri si libertatea de a lua initiative care altfel nu ar fi fost posibile.''
Cunoscuta in intreaga lumea pentru ceremonia anuala a inmanarii Globurilor de Aur, Asociatia Presei Straine la Hollywood celebreaza anul acesta cea de-a 65-a aniversare. Membrii Asociatiei reprezinta astazi mai bine de 55 de tari cu o audienta combinata de peste 250 de milioane de oameni. Publicatiile la care colaboreaza includ cotidiene si reviste de mare prestigiu din Europa, Asia, Australia si America Latina, printre care Daily Telegraph (Marea Britanie), Le Figaro (Franta), L'Espresso (Italia), Vogue (Germania), dar si China Times si revista pan-arabica Kul Al Osra. In fiecare an, membrii APSH intervieveaza peste 250 de actori, regizori, scenaristi si producatori, sustin corespondente de pe platourile de filmare si vizioneaza mai bine de 300 de filme.
Prestigiul Globurilor de Aur a crescut semnificativ in ultimii ani, ceremonia de inmanare a premiilor aflandu-se astazi intre primele trei show-uri televizate de acest gen.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri