Știrile Metropola TV își respecta fiecare telespectator și își dorește să ajungă la cât mai mulți români. Astfel, începând de luni, 16 ianuarie, la principalul jurnal al zilei, de la ora 18:00, este asigurată interpretarea în limbaj mimico-gestual. O premieră, așadar, în audovizualul din România, Metropola TV fiind prima teleleviziune care asigură o astfel de interpretare, în tronsonul prime-time, pentru telespectatorii cu deficiențe de auz.
 

„Metropola TV își respecta fiecare telespectator și își dorește să ajungă la cât mai mulți români. Această nouă abordare a felului în care ne dorim să oferim conținut informațional, inclusiv pentru persoanele cu deficiențe de auz, este încă un demers în realizarea acestei misiuni. Proiectul este susținut de Lavinia Chițu, specialist în LIMBAJ MIMICO - GESTUAL.”, declară Rafaelo Varga, redactor șef al Știrilor Metropola TV și prezentatorul principalului buletin de știri.

Lavinia Chițu este specialist și interpret autorizat în LIMBAJ MIMICO - GESTUAL, actriță și singurul interpret din România care traduce melodii ale artiștilor la festivaluri și concerte. A avut colaborări cu Inna, The Motans, Carla's Dreams, Pepe sau Cargo.

„Am acceptat această colaborare cu Metropola TV pentru că este esențial ca programele audiovizuale să fie accesibile și persoanelor cu deficiențe de auz. Am început cu știrile și sperăm să dezvoltăm colaborarea, pe viitor, și în cazul celorlalte programe. Ar fi ideal și interesant ca, în general, toate televiziunile să abordeze astfel de proiecte.”, declară Lavinia Chițu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri