Oamenii isi traiesc viata de la distanta, din mediul sigur al locuintei proprii, prin intermediul unor surogate robotice reprezentari mecanice ale propriului corp, sexy si perfecte din punct de vedere fizic.

“Pentru unii insa, aceste surogate sunt echivalentul abandonarii ideii de om”, continua Mostow. “Intr-o lume in care contactul fizic propriu-zis este din ce in ce mai rar, oare nu cumva insasi notiunea de iubire ameninta sa isi piarda intelesul? Iata cateva dintre ideile pe care le exploram in povestea noastra.”
Aflat la prima lui carte, Robert Venditti a avut ideea acestei premise unice in timp ce lucra la Top Shelf Publications, in depozitul lor pentru expeditii, intr-o suburbie din Atlanta. Cautand o noua intorsatura a romanului grafic, Venditti si-a amintit unul dintre cursurile sale din scoala, in care se descria “un studiu real asupra unor oameni care jucau unul dintre acele prime jocuri on-line, de tip comunitar”, spune Venditti. “Am fost fascinat de modul in care acei oameni s-au implicat in joc, creandu-si alter-ego-uri. S-au identificat atat de puternic cu ele, incat au ajuns sa isi piarda slujba sau casnicia fiindca nu se mai puteau desparti de persoana pe care o creasera. A fost o idee care mi-a ramas in minte – dorinta umana primara de a fi altceva decat suntem.”

Autorul a elaborat mai departe aceasta idee imaginand diverse motive pentru care oamenii ar folosi surogate. “M-am gandit sa creez un alter-ego care sa munceasca si sa castige bani pentru creatorul sau – deci, un motiv practic de a avea un surogat. Am studiat si ideea de autoperfectionare, in care aceste surogate reprezinta chirurgia plastica impinsa la extrem – o reprezentare in care te poti mentine vesnic tanar sau poti deveni mai musculos – asa cum ai visat dintotdeauna sa fii.”

“Mi s-a parut dintotdeauna ca este o poveste despre tehnologie contra omenire,” spune producatorul Hoberman. “Eu am intrat foarte tarziu in lumea computerelor, a Internetului, e-mail-urilor si iPhone-ului. Pana de curand, nu stiam nimic din toate astea. Aceasta poveste relateaza intr-o maniera fascinanta ce s-ar intampla daca, practic, toata lumea ar trai in interiorul unui computer, iar vietile noastre ar fi traite de altcineva. Mi s-a parut ca ne arata incotro se indreapta tehnologia. De asemenea, cred ca e o poveste despre ce inseamna chirurgia plastica si ce fac oamenii cu propriul trup. Mi s-a parut o idee interesant de explorat intr-un film.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri