Cele mai dragute 9 adevaruri stiintifice!

12:10, 9 Octombrie 2013 publicat în Entertainment98 share-uri

Stiinta ne ofera noi perspective asupra vietii, asupra lumii in care traim, de aceea este interesant ca, din cand in cand sa urmarim ultimele descoperiri. Stiinta ne poate face chiar sa zambim!

1. Inima are propriul creier. Este mai mult decat o ipoteza. Este adevarat. In urma cercetarilor efectuate de Institutul HeartMath (Boulder Creek, California), oamenii de stiinta au ajung la concluzia ca inima beneficiaza de propriul sistem nervos, cunoscut sub numele de “creierul inimii”. Cel care a introdus conceptul de “creier al inimii” in 1991 este doctorul J. Andrew Armour, unul din numele celebre ale neurocardiologiei. Creierul inimii contine neurotransmitatori, o retea de neuroni, anumite proteine precum cele existente in creierul constient. In plus, spun cercetatorii, inima este posesoarea propriului sistem nervos ce este perfect capabil sa proceseze informatia independent de creier. Acest sistem de circuite ne ajuta sa invatam emotiile, sa ne amintim emotiile, sa simtim, sa detectam emotiile altor persoane. Citeste si: Inteligenta inimii: Creierul din inima

Foto: Depositphoto

Citeste si:
Cercetările științifice confirmă: 'Femeile au evoluat pentru a fi...
Cercetările științifice...

2. Inimile iubitilor se sincronizeaza atunci cand privesc unul in ochii celuilalt. Un experiment recent, cu 32 de cupluri de indragostiti a aratat foarte clar acest lucru minunat. Pusi fata in fata si privindu-se, inimile celor indragostiti se sincronizeaza.

Foto: Shutterstock.com; iubiti, cuplu, iubire

Citeste si:
Mirela Retegan: În ultimii ani, am devenit niște alergători de...
Mirela Retegan: În ultimii...

3. “Caldura” pe care o simtim in legatura cu persoanele dragi este chiar reala. :) Un studiu publicat de catre Psychological Science a demonstrat ca exista o legatura de netagaduit intre caldura sociala si caldura fizica. Sentimentele calde pe care le simtim fata de cei dragi sunt traduse la nivel psihologic tot prin senzatia de caldura. Mecanismul neurobiologic care gestioneaza senzatia de caldura sociala, gestioneaza si senzatia de caldura fizica. Asa incat, cu cat ne conectam pozitiv cu oamenii din jurul nostru, cu atat mai mult ne vom simti mai calzi. Doar a venit sezonul rece, nu? :)

Foto: Shutterstock.com; cuplu, iubire, cafea, caldura, inima

4. Sa ne exprimam recunostinta fata de alti oameni ne face mai fericiti. In fiecare seara, gandeste-te la acele lucruri, oameni, sau intamplari pentru care esti recunoscatoare si te vei simti mult, mult mai bine. Faptul a fost demonstrat si din punct de vedere stiintific.

Foto: Captura YouTube

Omul de stiinta Masaru Emoto a demonstrat care este efectul sentimentelor pozitive. El a fotografiat cristale de apa pe care le-a etichetat cu diverse cuvinte negative sau pozitive. Acest frumos cristal de apa corespunde cuvintelor "Iubire si Recunostinta". Afla mai mult citind articolul Miracolul cristalelor de apa. Apa vorbeste.

Foto main: Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri