9 Octombrie 2013 publicat în Entertainment 95 share-uri

Stiinta ne ofera noi perspective asupra vietii, asupra lumii in care traim, de aceea este interesant ca, din cand in cand sa urmarim ultimele descoperiri. Stiinta ne poate face chiar sa zambim!

5. Leii se alinta si isi freaca capatele in semn de prietenie. Este modul lor de a-si manifesta aceasta legatura speciala. Deci, pana si anmalele au nevoie de alint. Viata este grea in salbaticie, dar momentele de alint le ofera pana si leilor un moment de tihna si de… caldura! (blogs.scientificamerican.com)

Foto: Shutterstock.com. lei, leu, lei care se alinta

6. Balenele cu cocoasa formeaza prietenii de o viata! Aceste mamifere acvatice stabilesc legaturi foarte puternice. Prieteniile lor dureaza o viata intreaga. Femelele din aceasta specie se reunesc in fiecare vara ca sa se hraneasca si sa inoate in Golful St. Lawrence – Canada. Oamenii de stiinta au descoperit ca de fiecare data, grupurile de balene care se intalnesc sunt formate din aceiasi indivizi. (Sursa https://news.bbc.co.uk)

Foto: Shutterstock.com; balena cu cocoasa, balena

7. O broasca testoasa a primit niste membre artificiale si acum poate inota din nou! In timp ce in Romania a fost votatata legea eutanasierii cateilor, oamenii de stiinta din Japonia salveaza o broasca testoasa care inoata din nou, cu ajutorul unor proteze ce imita “aripile” ei.

8. Universul creeaza imagini mirifice

Asa arata un cluster de stele “nou-nascute”. Aceste stele arata precum un tradafir rosu. Este vorba despre nebuloasa NGC 7129. Clusterul stelar se afla la o distanta de 3300 de ani lumina.

Foto: Wikimedia Commons

9. Suntem realmente ‘praf de stele’ pentru ca tot ceea ce ne inconjoara este format din molecule si atomi. Atomii de praf stelar se afla intr-un procentaj impresionant in corpul nostru. Hidrogenul din corpul nostru se afla in forma de apa (H20), iar corpul nostru inseamna 60% apa. Apa este formata din doua molecule de hidrogen si una de oxigen. In consecinta, 93% din masa corpului nostru este chiar… “praf de stele”. (Sursa)

Universul timpuriu a inceput sa se extinda la doar 3 secunde de la Big Bang, s-a racit pana a ajuns la o stare favorabila particulelor subatomice de a se asambla in atomi. Atomii de hidrogen s-au format primii, hidrogenul fiind cea mai simpla tipologie de atomi. Atomii de hidrogen contin un singur proton iar hidrogenul este primul in Tabela Elementelor Chimice.

Foto: Shutterstock.com; Univers, ochi, Nebuloasa Helix


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri