Cel care ma asteapta
Roman interzis de doua ori, Cel care ma asteapta a devenit cea mai vanduta carte a tuturor timpurilor in Iran (peste 20 de editii).
Povestea romanului "Cel care ma asteapta" este una emblematica pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debuteaza in anul 1979, cu putin timp inainte de revolutia iraniana, si se concentreaza asupra vietii unei femei obligate sa se descurce singura, cu trei copii, intr-un oras dezbinat de conflicte politice si religioase, aflat intr-o permanenta stare de instabilitate si nesiguranta.
La varsta adolescentei, protagonista romanului, Masumeh, se indragosteste de un tanar, in drumul ei spre scoala. Desi relatia lor este inocenta cei doi abia daca indraznesc sa schimbe cateva priviri, iubirea ii este descoperita, iar ea ajunge sa fie maritata cu forta. Din fericire, se nimereste sa aiba un sot care ii permite sa-si continue studiile si care, spre deosebire de barbatii din propria ei familie, nu incearca sa-i controleze viata pas cu pas. Treptat, Masumeh descopera ca sotul ei are cu totul alte preocupari decat familia si ca idealurile si obiectivele sale politice ii pun viata in pericol, fortand-o sa traiasca intr-o continua stare de ingrijorare si neliniste.
Autor roman: Parinoush Saniee
Carte apartura la editura Polirom, disponibila pe www.elefant.ro
In numele printesei moarte
Ar putea fi un basm cu gradini fermecate. Dar este o poveste adevarata, traita de o printesa. Selma, nascuta intr-un palat dintr-un Istanbul feeric, un oras ce nu va mai fi niciodata la fel, un spatiu al desfatarilor si al parfumurilor dulci.
Selma are sapte ani, dar istoria o alunga din Istanbul si o condamna la exil. Familia imperiala a Turciei este nevoita sa locuiasca la Beirut, mica printesa pierzandu-si ?tara, tatal, copilaria si multe vise. Tineretea o smulge din propria viata si un destinul de neinteles o transforma in sotia unui rajah indian, pe care-l vede pentru prima oara in ziua casatoriei. In Liban, in India si in Franta, Selma ramane o straina. Printesa fara liniste si fara casa isi traieste iubirea in Orasul Luminilor. Dar vine razboiul.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.