Opera Nationala Bucuresti aduce pe scena sa solisti romani sau straini deja aplaudati in teatrele lirice importante ale Europei.

Comunicat de presa

Pentru a darui spectatorilor bucuresteni evenimente de o inalta calitate artistica, Opera Nationala Bucuresti (ONB) aduce pe scena sa solisti romani sau straini deja aplaudati in teatrele lirice importante ale Europei.

Sambata, 19 februarie (18.30), intr-unul dintre cele mai noi titluri incluse in repertoriul ONB, I due Foscari (Cei doi Foscari) vor canta doi invitati speciali: baritonul EDUARD TUMAGIAN (in rolul lui Francesco Foscari) si soprana de origine braziliana ELIANE COELHO, care va interpreta rolul Lucreziei Contarini. Alaturi de cei doi invitati vor evolua solistii ONB Hector Lopez, Mihnea Lamatic, Liviu Indricau, Simonida Lutescu si Dan Indricau, conducerea muzicala apartinand dirijorului Iurie Florea. De asemenea, isi va da concursul corul ONB, coordonat de maestrul Stelian Olariu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Eliane Coelho este apreciata de critica internationala pentru repertoriul sau variat si pentru deschiderea cu care abordeaza o paleta foarte larga de roluri extreme de diverse. Nascuta la Rio de Janeiro (Brazilia), Eliane Coelho a studiat canto la Hanovra (Germania), printre primele roluri interpretate numarandu-se Regina Noptii din Die Zauberflte (Flautul Fermecat), Susanna din Le nozze di Figaro(Nunta lui Figaro) Wolfgang Amadeus Mozart, Norina din Don Pasquale Gaetano Donizetti, Violetta din La Traviata, Oscar din Un ballo in maschera (Bal Mascat) Giuseppe Verdi, Sophie din Der Rosenkavalier(Cavalerul rozelor) Richard Strauss.

La Opera din Frankfurt a dat viata unor personaje precum: Alice Ford din Falstaff Giuseppe Verdi, rolul titular din Rusalka Antonin Dvok, Mimi din La Bohme Giacomo Puccini sau Tatiana din Evgheni Oneghin Piotr Ilici Ceaikovski. In 1991 a debutat la Opera de Stat din Viena, unde s-a bucurat de un mare succes dupa ce a interpretat rolul Hlne in opera lui Verdi Jerusalem, sub bagheta celebrului dirijor Zubin Mehta. In decursul ultimilor ani a cantat in teatre lirice precum: Bayerische Staatsoper Munchen, Scala din Milano, Deutsche Oper Berlin, opera din Stockholm, Opera din Hamburg s.a. La Opera Nationala Bucuresti, Eliane Coelho a fost invitata in mai multe randuri, incantand publicul in opere precum Tosca sau Manon Lescaut (Giacomo Puccini) si Simon Boccanegra (Giuseppe Verdi).

Baritonul Eduard Tumagian si-a construit o cariera importanta cantand pe marile scene ale lumii, printre care se numara: Scala din Milano (debutul sub conducerea muzicala a lui Riccardo Muti), Deutsche Oper din Berlin, Teatro Colon din Buenos-Aires, Covent Garden din Londra, Opera din Paris. A participat si la numeroase festivaluri lirice, cum ar fi cele de la Salzburg, Lausanne, Oviedo. A efectuat turnee cu Scala din Milano in Japonia si a cantat la Carnegie Hall din New York. Eduard Tumagian a avut ocazia sa interpreteze cele mai importante partituri ale repertoriului liric sub bagheta unor dirijori celebri precum Riccardo Muti, Claudio Abbado, Alain Lombard, Nello Santi, Daniel Oren, Mstislav Rostropovici, Gianandrea Gavazzeni.

In 2002, cu ocazia sarbatoririi a saizeci de ani de viata, Eduard Tumagian a fost decorat cu Ordinul National pentru Merit in grad de Comandor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri