Marti, 10 mai 2016, de la ora 18:00, la Sala Symposium a Bibliotecii Nationale a Romaniei (Bd. Unirii 22) se va desfasura Volumul 4 al Stagiunii de colectie, un eveniment dedicat creatiei autentice romanesti.

11 partituri de patrimoniu vor fi interpretate de grupul vocal Canticum Bucharest, sub bagheta dirijorului Razvan Rados. Totodata, va putea fi vizitata o expozitie inedita cu cele mai vechi partituri din colectiile Bibliotecii Nationale. Intrarea va fi libera, iar spectatorii din tara pot urmari transmisiunea in direct prin EnjoyTV.ro.

Programul concertului sustinut de Grupul Canticum Bucharest va cuprinde lucrari vocale de inspiratie traditionala precum Hristos a inviat, Freamat de codru, Du-te dor, Paparuga, Pe Mures si pe Tarnava sau Sarba in caruta, lucrari semnate de compozitori precum Paul Constantinescu, Gavriil Musicescu sau Nicolae Ursu.

Expozitia dedicata zilei de 10 mai va cuprinde, pe langa cele 11 partituri interpretate, o selectie a celor mai vechi partituri din colectiile Bibliotecii Nationale. Vor fi expuse, cu acest prilej:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

• Traiasca regele de Eduard Hübsch, pe versuri de Vasile Alecsandri – Imnul Romaniei in perioada 1866 - 1947
• Uvertura nationala de P. C. Spanopol, dedicata Majestatii Sale Regelui Carol I cu ocazia zilei triumfale de 10 mai
• Mars National. Primirea eroilor, muzica de George Popescu, cuvintele de Dimitrie Orfanescu. Mars national dedicat cu cel mai profund respect Majestatii Sale Regelui Carol I, invingatorul turcilor si liberator al bulgarilor si pacificatorul Peninsulei balcanice
• Lucrari religioase dedicate perioadei dintre Inviere si Inaltare, transcrise din notatia bisericeasca in cea culta (liniara), printre care si cea mai veche partitura corala din colectiile Bibliotecii, datata 1823.

Prezentarile vor fi facute de catre Raluca Bucinschi – cercetator si de catre Diana Gheorghiu -compozitor.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Lucrarile aflate in colectiile Bibliotecii Nationale pot fi consultate oricand in baza unui permis ce poate fi obtinut cu titlu gratuit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri