Tot ceea ce exista in Univers este geometrie, iar Creatia este la randul ei geometrie. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au cunoscut Floarea vietii, ca pattern al creatiei.

Geometria sacra poate fi descrisa ca un sistem de credinte care atribuie o valoare religioasa sau culturala, pentru multe forme care exista in spatiu si timp.

Potrivit acestui sistem de valori, aceste forme care stau la baza existentei, trebuie percepute ca sacre, de vreme ce, a contempla o asemenea forma, inseamna a contempla originea a tot ceea ce exista. Studiind natura acestor forme si relatia lor una cu cealalta, cei care studiaza geometria sacra patrund in adancimea stiintifica, filosofica, psihologica, estetica si mistica a legilor Universului.

1. Floarea vietii este numele unei figuri geometrice care este compusa din cercuri egale, suprapuse, care formeaza un pattern sub forma unei flori. Cea mai comuna reprezentare este asemanatoare cu structura unui hexagon, inconjurat de un cerc larg.

Floarea vietii - Structura cu 19 cercuri si 36 de arcuri, sursa Wikimedia.com

2. In cultura New Age, Floarea Vietii este considerata a avea un inteles spiritual profund reprezentand un simbol al iluminarii pentru aceia care studiaza sacralitatea.

3. Floarea vietii contine un simbol secret care apare desenand 13 cercuri. Facand acest lucru, obtinem un pattern sacru, sursa a tot ceea ce exista si care este denumit – Fructul Vietii. Fructul vietii contine 13 sisteme informale, fiecare explicand un alt aspect al realitatii. Aceasta structura ne da informatii cu privire la tot ceea ce exista, de la corpul uman, la galaxii. Pornind de la aceasta structura, putem sa cream orice structura moleculara si orice structura celulara care exista in Univers.

Floarea vietii, fructul vietii, www.tokenrock.com

4. Floarea vietii contine multe dintre legile matematice si geometrice pe care le gasim peste tot in univers. Floarea completa contine toate figurile geometrice platonice (tetraedru, cub, octaedru, dodecaedru, icosaedru), care structureaza lumea inconjuratoarea asa cum o cunoastem.

5. Floarea vietii este simbolul geometriei sacre. „Totul s-a nascut din gandul Creatorului, creand o structura care s-a multiplicat la infinit si care este baza a tot ceea ce exista”.

Floarea vietii - Biserica de lemn din Lozna, judetul Salaj (construita in anul 1813); sursa Wikipedia

6. Tot ceea ce exista in Univers provine din acest pattern.

7. Floarea vietii este baza in muzica, pentru ca distantele dintre sfere sunt identice cu distantele dintre tonuri si semitonuri.

Floarea vIteii - desen de Leonardo da Vinci

8. Structura celulara este identica cu floarea vietii, in a treia faza a diviziunii embrionare.

9. Templul lui Osiris din Abydos – Egipt contine cel mai vechi exemplu al florii vietii. Alte exemple exista in cultura Feniciana, Indiana, Asiatica si in Estul Mijlociu, de asemenea, in Arta Medievala.

Floarea Vietii - templul lui Osiris

Foto: Floarea Vietii - Templul lui Osiris; foto wikimedia

10. In Renastere, Leonardo da Vinci a studiat Floarea Vietii si proprietatile sale matematice.

11. Dupa ce au purtat amulete in forma florii vietii, oamenii au raportat schimbari in structura lor interioara – batai mai rapide ale inimii, visuri profetice, iluzii, viziunea realitatii asa cum este si eliberarea de frici indelungate.

Foto homepage: Shutterstock.com; floarea vietii, geometrie sacra

Iti recomandam si:

Descopera miracolul fractalilor din natura si cea mai importanta formula matematica din istoria omenirii!

Horoscopul Egiptean al Avatarurilor: care este zodia sacra a destinului tau?

Cele 5 stari ale mintii

Horoscopul ZEN al lui Osho: Zodiacul invataturilor profunde pentru fiecare zodie


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 11 Curiozitati despre Floarea Vietii, cea mai intalnita forma din Univers.