Calatorim in toata Europa, ajutati doar de cartea de identitate. Avem astazi prieteni din toata lumea, gratie usurintei cu care putem sa comunicam si sa ne deplasam. Lumea are din ce in ce mai putine mistere. Strainii sunt la randul lor tot mai interesati de Romania si isi exprima entuziasmul cu privire la locurile si oamenii de aici.

5. In Romania s-au nascut mari savanti

In Romania s-au nascut mari savanti si oameni de stiinta care au schimbat lumea. De exemplu: Nicolae Constantin Paulescu – descoperitorul insulinei, Eugen Pavel - inventatorul Hyper CD-ROM-ului, Aurel Persu – inventatorul automobilului cu forma aerodinamica (cu rotile integrate in caroserie); Emil Racovita – fondatorul biospeologiei, etc.

Ingineri romani au contribuit la istoria aviatiei. Intre acestia Traian Vuia, Aurel Vlaicu si Henri Coanda – pionieri ai aerodinamicii si aviatiei mondiale, scrie site-ul travelaway.me.

6. Romania are 7 situri incluse in patrimoniul UNESCO

Acestea includ: bisericile moldave, Fortaretele dacice din Muntii Orastie, Centrul istoric al Cetatii Sighisoara, Manastirea Horezu, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Bisericile din lemn din Maramures si Delta Dunarii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

7. Delta Dunarii este un alt obiectiv turistic major. Este cea mai frumoasa si bine pastrata Delta din Europa.

In Delta Dunarii se gasesc cel putin 23 de ecosisteme naturale, surprinzatoare datorita unei varietati incredibile de flora si fauna.
 

Foto: Shutterstock.com; Delta Dunarii

Un articol inspirat de travelaway.me

Iti mai recomandam si;

10 femei celebre din Romania

Avem nevoie de modele: 18 citate revelatoare din Petre Tutea

Atleta Secolului XX este o romanca! Trebuie sa afli povestea Iolandei Balas


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri