Raimund Hoghe, artist complex si fost colaborator al Pinei Bausch, vine la Bucuresti in cadrul celei de-a 8-a editii a Festivalului de dans si arte performative eXplore Dance.

Festivalul eXplore Dance care se desfasoara la Bucuresti in fiecare toamana este una dintre cele mai importante manifestari de arta contemporana de la noi din tara, iar faptul de a-l avea la Bucuresti pe Raimund Hoghe, reprezinta o ocazie unica.

Astfel, pasionatii de arta contemporana si dans contemporan au prilejul de a vedea “Pas de Deux” de si cu Raimund Hoghe, alaturi de perfeormerul Takashi Ueno.

In concept emblematic al dansului clasic al secolului XIX, pas de deux, un dans de cuplu, este momentul culminant al baletului clasic. Pas de Deux al lui Raimund Hoghe impreuna cu Takashi Ueno este, in felul sau propriu, virtuos. Miscarile mainilor si bratelor – trasari indraznete in sus si in jos formand cuvinte in aer – pot fi vazute ca o antologie de dans, incapsuland o serie de gesturi ale formei artistice. Cei doi dansatori se misca impreuna in izolare, dezvaluindu-si subtil lumile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

„Pas de Deux” reprezinta un dialog intre cei doi dansatori: o conversaţie despre modul in care se aseamana si se deosebesc; o investigaţie a structurii relatiei (dansate) dintre doi oameni. Hoghe si Ueno se exploreaza si isi exploreaza interacţiunea. Dublare si diferenta, simetrie si discordanta, similaritati si unicitate: acestea sunt diferitele stadii prin care trec in drumul lor comun.

Spectacolul va fi prezentat la WASP - Working Art Space and Production Bucuresti, in data de 8 noiembrie 2013.  In data de 7 noiembrie va avea loc o conferinta sustinuta de Raimund Hoghe, iar in data de 9 noiembrie va avea loc proiectia spectacolului Sacre de Printemps de Pina Bausch. Mai multe detalii: RAIMUND HOGHE IN CADRUL EDF #8 | 7, 8, 9 noiembrie 2013

Raimund Hoghe s-a nascut in Wuppertal. Si-a inceput cariera ca scriitor la ziarul german Die Zeit si a publicat cateva carţi. Din 1980 pana in 1990 a fost dramaturg pentru renumitul Tanztheater Wuppertal al Pinei Bausch. In 1990, a inceput sa creeze propriile lucrari si in 1992 a inceput o colaborare de durata cu artistul vizual Luca Giacomo Schulte, cu care continua sa lucreze indeaproape. Opera lui Hoghe a fost prezentata in Europa, Japonia, Australia si Statele Unite si a fost intampinata cu apreciere din partea criticilor. I-a fost acordat Prix de la Critique in 2006, iar in 2008 a fost numit „Dansatorul Anului” de catre revista Tanz. In prezent locuieste in Düsseldorf.

Takashi Ueno s-a nascut in 1981 in Japonia. La varsta de 14 ani, Ueno a inceput dansul modern, lucrand cu Misako Nanbu. S-a mutat in Paris in 2004 cu o bursa de doi ani de la Guvernul Japonez. A studiat baletul, dansul contemporan si dansul african. In prezent danseaza pentru diversi coregrafi: Paco Decina, Kimiho Hulbert, Saiko Kino si Raimund Hoghe.

Foto fr si main: By Eugene Titov /Shutterstock

Iti recomandam si:

Corpul, 'limba de circulatie internationala': Top 3 spectacole de la eXplore Dance Festival

eXplore dance Festival, sub semnul protestului!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri