Daca iti doresti sa iti inveselesti locuinta cu ajutorul plantelor decorative, una dintre cele mai frumoase si mai populare este begonia. Aceasta prezinta flori delicate, micute, ce amintesc de cele ale minirozelor si, prin culorile sale, ce variaza de la galben pana la rosu, da viata oricarei incaperi.
Begoniile se impart in
Desi aceasta este o mare iubitoare de apa, se recomanda ca udarea sa se faca la un interval de aproximativ 3 zile, avandu-se grija ca pamantul sa fie doar umed si sa se inlature excesul de apa, riscand, altfel, ca planta sa moara. Pe parcursul iernii, insa, cand begonia intra in perioada de repaus, aceasta se va aseza intr-o zona cu o temperatura de 15 grade Celsius si se vor micsora intervalul in care se uda planta si cantitatea de apa.
Begonia infloreste, in special, intre lunile mai si octombrie, perioada in care se recomanda fertilizarea saptamanala a substratului. Primavara, tulpinile se tund, pentru a pastra aspectul compact al begoniei, frunzele uscate se indeparteaza cu ajutorul unei foarfeci, iar substratul se schimba o data la doi ani, compozitia avand un continut ridicat de substante organice. Ghiveciul se va inlocui cu unul mai mare si cu orificii de drenare numai in cazul in care este nevoie, transplantarea realizandu-se, preferabil, primavara.
Inmultirea begoniei de frunze se realizeaza primavara sau la inceputul toamnei, prin butasire, din tulpina sau frunza, plantand butasii intr-un amestec de turba si nisip, in vreme ce begonia de flori se inmulteste prin bulbi sau prin lastari tinuti in apa, pana cand acestora le apar radacinile, dupa care se planteaza in acelasi tip de compost.
Foto: cbcastro
Ce să faci în grădină la final de noiembrie?

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili