Alege locul potrivit: Bulbii de primăvară prin viață în zonele cu expunere la soare. Asigură-te că solul este bun și, de asemenea, alege un loc unde bulbii au spațiu suficient pentru a crește în voie.
Alege bulbii potriviți: Există o varietate de bulbi de primăvară disponibili pe piață, cum ar fi zambilele, narcisele, ghioceii și multe altele. Dar fii atent să alegi bulbii care se potrivesc cu clima și solul din zona ta și, evident, cei care îți plac cel mai multe, astfel putându-i îngriji și cu multă iubire.
Plantează în timpul toamnei: Majoritatea bulbilor de primăvară trebuie să fie plantați în toamnă, cu câteva săptămâni înainte de primul îngheț. Astfel își pot dezvolta rădăcini puternice înainte de a intra în perioada de repaus a iernii și să înflorească frumos în primăvară.
Sapă gropi corespunzătoare: Sapă gropi de plantare la o adâncime corespunzătoare pentru fiecare tip de bulb. În general, adâncimea este de aproape de trei ori înălțimea bulbului. Însă, dacă nu te pricepi, poți întreba oricând un specialist în plante sau pe cineva apropiat cu mai multă experiență în acest domeniu, chiar și fără studii. Plantează bulbii cu partea rotundă în sus și vârful ascuțit îndreptat în jos.
Pune îngrășământ: Adaugă îngrășăminte organize în sol pentru a oferi nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă a bulbilor. Îngrășămintele cu eliberare lentă sunt ideale pentru a hrăni plantele pe parcursul întregului sezon de creștere. Ai mare grijă, însă, și de unde cumperi îngrășăminte. Citește cu atenție eticheta!
Udă cu grijă: Este bine să uzi cu grijă bulbii după plantare pentru a-i ajuta să își stabilească rădăcinile în pământ. Asigură-te că solul rămâne udat, dar nu excesiv de umed.
Îngrijește bulbii după înflorire: După ce florile se ofilesc, îndepărtează partea superioară a plantelor și lasă frunzele să se usuce complet înainte de a le îndepărta. În acest fel vei permite bulbilor să își acumuleze energia pentru înflorirea din anul următor.
Foto: Shutterstock.com
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM....
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani