Primăvara aduce o explozie de culoare și frumusețe în grădini, iar plantarea bulbilor de primăvară este un mod minunat de a ține în viață minunata natură. Doar astfel îți poți păstra culoarea și prospețimea în spațiul exterior al casei. Iată un ghid care te va ajuta să plantezi și să îngrijești bulbii de primăvară, pentru a te bucura de o grădină plină de culoare:

 

DESCHIDE PREZENTAREA

Alege locul potrivit: Bulbii de primăvară prin viață în zonele cu expunere la soare. Asigură-te că solul este bun și, de asemenea, alege un loc unde bulbii au spațiu suficient pentru a crește în voie.

Alege bulbii potriviți: Există o varietate de bulbi de primăvară disponibili pe piață, cum ar fi zambilele, narcisele, ghioceii și multe altele. Dar fii atent să alegi bulbii care se potrivesc cu clima și solul din zona ta și, evident, cei care îți plac cel mai multe, astfel putându-i îngriji și cu multă iubire.

Plantează în timpul toamnei: Majoritatea bulbilor de primăvară trebuie să fie plantați în toamnă, cu câteva săptămâni înainte de primul îngheț. Astfel își pot dezvolta rădăcini puternice înainte de a intra în perioada de repaus a iernii și să înflorească frumos în primăvară.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Sapă gropi corespunzătoare: Sapă gropi de plantare la o adâncime corespunzătoare pentru fiecare tip de bulb. În general, adâncimea este de aproape de trei ori înălțimea bulbului. Însă, dacă nu te pricepi, poți întreba oricând un specialist în plante sau pe cineva apropiat cu mai multă experiență în acest domeniu, chiar și fără studii. Plantează bulbii cu partea rotundă în sus și vârful ascuțit îndreptat în jos.

Pune îngrășământ: Adaugă îngrășăminte organize în sol pentru a oferi nutrienții necesari pentru o creștere sănătoasă a bulbilor. Îngrășămintele cu eliberare lentă sunt ideale pentru a hrăni plantele pe parcursul întregului sezon de creștere. Ai mare grijă, însă, și de unde cumperi îngrășăminte. Citește cu atenție eticheta!

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Udă cu grijă: Este bine să uzi cu grijă bulbii după plantare pentru a-i ajuta să își stabilească rădăcinile în pământ. Asigură-te că solul rămâne udat, dar nu excesiv de umed.

Îngrijește bulbii după înflorire: După ce florile se ofilesc, îndepărtează partea superioară a plantelor și lasă frunzele să se usuce complet înainte de a le îndepărta. În acest fel vei permite bulbilor să își acumuleze energia pentru înflorirea din anul următor.

Foto: Shutterstock.com


Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM....

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri