1. Fă-ți un plan
Începe prin a face un plan detaliat al grădinii tale. Întâi de toate, măsoară spațiul disponibil, apoi identifică zonele cu soare și umbră. Ulterior, gândește-te la modul în care poți optimiza fiecare colț al grădinii pentru a crea un spațiu funcțional și plăcut.
2. Alege un mobilier multifuncțional
Alege mobilierul care se poate adapta la nevoile tale și prin care poți economisi spațiu. De exemplu, optează pentru mese și scaune pliabile sau bănci cu spații de depozitare integrate pentru a maximiza spațiul disponibil.
3. Creează zone
Împarte grădina în zone distincte pentru diferite activități, cum ar fi o zonă de grătar, în care poți lua și masa, o zonă de relaxare și o zonă de divertisment. Folosește plante în ghiveche sau elemente de decor pentru a delimita și defini fiecare zonă.
4. Pune totul pe vertical
Exploatează spațiul vertical pentru a amplifica spațiul disponibil. Instalează rafturi suspendate pentru plante, dacă vrei câteva elemente decorative. Astfel, poți economisi spațiul pe sol.
5. Optează pentru plante și flori în ghivece
Dacă ai o curte mică, plantele în ghivece sunt soluția perfectă pentru adăugarea unui farmec natural și pentru împrospătarea spațiului. Alege plante rezistente care să se potrivească cu condițiile de lumină și climă din grădina ta.
6. Adaugă iluminat ambiental
Iluminatul ambiental poate transforma instantaneu atmosfera grădinii tale și poate crea un spațiu mai primitoare și mai relaxant. Optează pentru lămpi solare, lanterne suspendate sau instalații de lumini pentru a adăuga un plus de farmec grădinii tale în serile de vară.
7. Personalizează spațiul cu accesorii și decor
Adaugă accesorii și decoruri care să reflecte personalitatea ta și să aducă un strop de confort și căldură în grădină. Folosește perne colorate, pături pufoase, covoare de exterior și alte elemente decorative pentru a crea un spațiu primitoare și plăcut.
Amenajarea unei grădini de mici dimensiuni într-un spațiu de socializare perfect nu necesită multe resurse sau spațiu vast. Cu aceste sfaturi și idei creative, poți transforma chiar și cea mai mică grădină într-un loc de relaxare și distracție, în care să te bucuri de momente frumoase alături de cei dragi.
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM....
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani