În cele ce urmează îţi prezentăm câteva modele de paturi din care îl poţi alege pe cel care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale.

Locul patului matrimonial este în dormitor. Aici îţi începi şi închei fiecare zi de lucru sau de week-end. De calitatea experienţei trăite în acest spaţiu depinde randamentul tău de fiecare zi. Având în vedere că somnul este singura modalitate naturală a organismului tău de a se reface, alegerea patului devine o adevărată responsabilitate pentru sănătatea ta. În cele ce urmează îţi prezentăm câteva modele de paturi din care îl poţi alege pe cel care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale.

Platformă pe pardoseală

Acest model de pat este din ce în ce mai întâlnit în amenajările moderne şi minimaliste. Picioarele patului lipsesc cu desăvârşire sau nu depăşesc 5 centimetri. Atunci când te aşezi în pat ai impresia că salteaua este la nivelul podelei. Cadrul patului poate fi confecţionat din materialele clasice: lemn, textil sau metal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Fiecare loc poate deveni acasă cu Reserved Home Tu știi cum poți purta cercei lungi pentru un look rafinat? Activități de făcut cu cei mici la început de primăvară

Baldachin

Paturile de tip baldachin sunt inspirate din camerele imense ale castelelor. În prezent nu trebuie să locuieşti într-un conac pentru a avea parte de experienţa unui pat matrimonial acoperit. Există modele potrivite chiar şi pentru dormitoarele de apartament. Materialele disponibile acoperă o gamă variată de gusturi atât în ceea ce priveşte cadrul patului, cât şi pentru acoperământul baldachinului. Albul şi mătasea naturală sunt elemente-cheie ale acestui tip de amenajare, însă poţi ieşi din tiparele clasice oricând doreşti.

Cu noptiere laterale

Un model de pat matrimonial care nu îşi va pierde niciodată popularitatea este cel cu noptiere laterale. Acestea au un dublu rol: decorativ şi util. Noptierele reprezintă suportul pentru lampa de veghe şi pentru cartea pe care o răsfoieşti seara înainte de a adormi. În plus, în sertare poţi aşeza obiecte folositoare pentru rutina de noapte sau dimineaţă. Producătorii de mobilier îţi pun la dispoziţie seturi de pat cu noptiere, cu modele şi culori identice sau cel puţin complementare.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Cum să creezi o primă impresie pozitivă la interviul de angajare Te vei îndrăgosti instantaneu de ele: 25 de idei superbe de manichiură pentru Valentine’s Day, Dragobete sau ori de câte ori vrei să celebrezi iubirea pentru tine!

Cu spaţii de depozitare

Organizarea este esenţială pentru un somn de calitate. Dacă atunci când intri în dormitor eşti întâmpinat de haos şi dezordine, aşteaptă-te la o noapte albă. Este dovedit faptul că mediul în care trăim ne influenţează viaţa. Când vine vorba de dormitorul matrimonial, ordinea este mai importantă chiar şi decât curăţenia. Pentru a aşeza toate lucrurile la locul lor ai nevoie de spaţii de depozitare. Din acest punct de vedere, patul nu reprezintă o excepţie. Există modele de paturi cu spaţii de depozitare integrate sub saltea sau într-un corp separat aflat la unul din capete. În primul rând aici poţi ascunde lenjeria de noapte, iar dacă rămâne loc, poți depozita şi alte obiecte utile în dormitor.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Studiu Beko: 9 din 10 persoane recunosc că ignoră cele mai bune practici în materie de economisire a energiei 10 Modele de Trenci – de purtat în sezonul de tranziție

Cu tăblie

Tăblia patului este un element de design de mare efect. În funcţie de materialul pe care îl alegi, aceasta poate integra şi alte obiecte de decor, începând cu corpurile de iluminat. Tăbliile de pat pot fi înguste, realizate din lemn sau metal, sau mai groase, îmbrăcate în piele sau material textil. Varietatea de materiale disponibile permite integrarea lor armonioasă în orice tip de amenajare îţi doreşti pentru dormitorul tău.

Specialiştii în somnologie au un principiu de bază pe care îl comunică pacienţilor: patul matrimonial este exclusiv pentru relaţii sexuale şi somn. Aşadar, pentru a avea parte de odihnă, asigură-te că din cameră lipsesc cu desăvârşire ecranele. Toate celelalte activităţi trebuie să rămână în alte camere. Atunci când te retragi în dormitor o faci pentru a te relaxa sau odihni. Doar aşa te vei bucura de toate avantajele unui pat matrimonial de cea mai bună calitate. Ţine cont şi de faptul că patul propriu-zis este doar un suport, iar calitatea somnului depinde în mare măsură de salteaua şi pernele pe care dormi.

10 modele de botine elegante și moderne, cu toc, perfecte pentru a crea ținute deosebite Pantofii Cenușăresei: 10 modele de pantofi strălucitori, pentru un look glamorous și un strop de magie în cadrul petrecerilor MUST HAVE: Geanta de blană/lână! 10 modele ULTRA moderne

Sursa foto: Photo by Kenny Eliason on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri