13 Mai 2022 publicat în Casa-Gradina 1 share-uri

Ce poţi face pentru a da o notă personală apartamentului pe care îl închiriezi? Iată câteva sugestii practice.

Cele mai multe apartamente care sunt date spre închiriere sunt deja mobilate şi utilate. Aşadar, se poate întâmpla să găseşti apartamentul perfect, amplasat ideal, dar mobilat nu tocmai pe gustul tău. Desigur, problema ar putea fi rezolvată împreună cu proprietarul locuinţei, însă, de multe ori, acesta nu dispune de posibilitatea de a depozita în altă parte mobilierul sau obiectele de decor care nu sunt pe gustul tău. Ce poţi face pentru a da o notă personală apartamentului pe care îl închiriezi? Iată câteva sugestii practice.

Schimbă textilele din casă

Covorul, draperiile, cuvertura de pat sau pernuţele de pe canapea au un mare impact asupra felului în care arată apartamentul pe care l-ai închiriat. Dacă nu îţi plac în mod special cele pe care le-ai găsit în apartament, le poţi schimba. Fie îi poţi cere proprietarului să le ia, fie le poţi depozita în spaţiile pe care le ai la dispoziţie, ca să poţi să pui altele, pe gustul tău. O să fii surprinsă cum poate un set de draperii moderne sau un covor nou să schimbe cu totul atmosfera din locuinţă. Dacă nu beneficiezi de un spaţiu prea generos, optează pentru draperii în culori deschise, ca să oferi un plus de luminozitate spaţiului. Pentru covor, poţi opta pentru culori mai închise, astfel încât să nu fie nevoie să îl cureţi prea des.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ?

Tablouri, postere, afişe

O altă modalitate de a personaliza un apartament închiriat este prin intermediul unor elemente de decor, precum tablourile. Obiectele artistice pe care le alegi să-ţi înfrumuseţeze spaţiul pun în valoare propria ta personalitate şi vorbesc, în acelaşi timp, despre propria ta creativitate. O sursă excelentă de tablouri interesante, originale, chiar dacă fără o mare valoare pe piața de specialitate, pot fi talciocurile, târgurile de vechituri sau consignaţiile. De asemenea, poţi alege să înrămezi fotografii făcute chiar de tine, postere ale formaţiilor preferate sau afişe ale filmelor celebre care te-au impresionat. Important este să simți că spaţiul în care locuieşti te reprezintă. Pe de altă parte, în termeni de estetică, optează pentru acelaşi tip de ramă în toată casa, pentru a crea un stil coerent şi unitate stilistică.

Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție

Istoria personală

Casa nu trebuie neapărat să fie un muzeu personal, dar câteva obiecte care pun în valoare istoria ta personală pot ajuta la crearea unei atmosfere calde şi primitoare. Poţi pune în câteva locuri din casă fotografii ale celor dragi sau din locurile în care ai călătorit. Suvenirele aduse din vacanţă pot fi, de asemenea, obiecte de decor minunate. Dacă eşti adepta trendului retro, poţi să foloseşti pe post de elemente decorative obiecte tradiţionale din zona ta natală sau cea a părinţilor. Câteva farfurii cu elemente decorative din Maramureş, un covor transilvănean sau o faţă de masă brodată din Bucovina pot fi elemente interesante, chiar dacă pot părea disruptive. În plus, vor crea o atmosferă eclectică şi primitoare, atât pentru tine, cât şi pentru cei care te vizitează.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Un colţ verde

Dacă îţi plac plantele de apartament, trebuie să ştii că ele pot reprezenta o modalitate foarte simplă de decor, care va da locuinţei un aer mai vesel. Poţi opta pentru mai multe ghivece mici cu plante delicate cu flori, cum sunt violetele de Parma, dar şi pentru plante aromatice, pe care le poţi ţine la bucătărie şi le poţi utiliza în diferite preparate. De asemenea, e important să ştii că unele plante, precum monstera sau crinul păcii, au o acţiune purificatoare asupra aerului dintr-o cameră, aşa că, pe lângă funcţia de decor, îţi asigură şi o calitate mai bună a vieţii la interior.

Aşadar, chiar dacă nu ai încă propria locuinţă pe care să o decorezi cum îţi doreşti, există modalităţi la îndemână şi pentru orice buget de a da o notă personală unui apartament închiriat, astfel încât să te simţi minunat de fiecare dată când eşti acasă!

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Sursă foto: Photo by ATBO from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri