Exista cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi, daca doresti sa iti amenajezi locuinta si nu iti permiti sa apelezi la un designer de interior. Urmandu-i, poti obtine un spatiu echilibrat si corect, din punct de vedere compozitional.

Exista cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi, daca doresti sa iti amenajezi locuinta si nu iti permiti sa apelezi la un designer de interior. Urmandu-i, poti obtine un spatiu echilibrat si corect, din punct de vedere compozitional.

Alege mobilierul potrivit


Nu trebuie sa faci exces, atunci cand alegi mobilierul. In primul rand, este foarte important sa masori corect spatiul, inainte de a achizitiona mobila, pentru a nu avea parte de surprize neplacute. Mobilierul pe care il alegi trebuie nu numai sa arate bine, ci sa fie si functional, intrucat depozitarea joaca un rol important. De asemenea, trebuie sa tii cont de dimensiunile acestuia: unul prea mare va incarca incaperea, in vreme ce unul prea mic va crea senzatia de spatiu disproportionat.

"Less is more" - mai putin este mai mult
Conform unuia dintre cei mai importanti arhitecti ai tuturor timpurilor, Mies van der Rohe, "less is more" - cu cat ai mai putine obiecte in incapere, cu atat mai bine. Opreste-te asupra obiectelor absolut necesare si renunta la cele pe care le folosesti rar. In felul acesta, incaperea va parea spatioasa si aerisita.

Alege culoarea peretilor inainte de a achizitiona mobilierul
Inainte de a achizitiona mobilierul, este important sa te hotarasti asupra culorilor peretilor. Acestea pot face parte din aceeasi paleta cromatica cu cea a mobilierul pe care il doresti (alegand, asadar, combinatia "ton sur ton") sau pot contrasta culorile mobilierului.

Buget
Nu subestima importanta bugetului. Inainte de a incepe procesul de amenajare, stabileste alaturi de partener bugetul si incearca sa il respecti. Nu te pripi in alegerea mobilierului si retine faptul ca nu trebuie sa cumperi totul in acelasi timp - un spatiu bine amenajat este realizat in timp. In acelasi timp, pentru a avea o durata de viata cat mai lunga, piesele de mobilier ar trebui sa fie realizate corect si din materiale bune, lucru care se justifica si in pretul acestora.

Punct focal

Un alt aspect de care iti recomandam sa tii cont este faptul ca, in orice spatiu, indiferent de functiunea sa, ar trebui sa aiba un punct focal. Acesta poate consta intr-o piesa de mobilier deosebita (precum un fotoliu, de exemplu) sau intr-un obiect de arta masiv si spectaculos. In general, intreaga amenajare se realizeaza in jurul obiectului ce se doreste a fi punct focal.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Foto: Sofa.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri