A treia editie a programului de burse nationale UNESCO - L'Oreal 'Pentru femeile din stiinta'

28 Noiembrie 2011 publicat în Cariera 13 share-uri

Programul de burse nationale UNESCO - L'Oreal 'Pentru femeile din stiinta' se desfasoara in perioada noiembrie 2011 - iunie 2012. La editia din 2012 se vor acorda doua burse pentru cercetare, una pentru o lucrare din domeniul Chimiei si una pentru o lucrare din aria Stiintelor Vietii.

Pentru al treilea an consecutiv programul de burse nationale UNESCO – L’Oreal „Pentru femeile din stiinta” continua sa ofere suport comunitatii stintifice locale prin lansarea unei noi editii. Incepand de astazi, cercetatoarele din Romania pot aplica pentru aceste bursele anuale private.

Programul de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta” se desfasoara in perioada noiembrie 2011 – iunie 2012.

La editia din 2012 se vor acorda doua burse pentru cercetare, una pentru o lucrare din domeniul Chimiei si una pentru o lucrare din aria Stiintelor Vietii. Valoarea unei burse se ridica la 42.000 lei, iar programul se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Dosarele de aplicatie pot fi inscrise pana la data de 31 martie 2012 si urmeaza sa fie evaluate de un juriu format din reprezentanti ai Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si ai L’Oréal Romania, precum si din cercetatori de renume din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Fiecare bursa va constitui sursa de finantare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, in cadrul unei institutii de cercetare din Romania. Proiectele selectate vor fi anuntate in luna iunie 2012, in cadrul unei ceremonii de premiere a castigatoarelor programului.

La prima editie a programului, finalizata in luna iunie a 2010, juriul a acordat o singura bursa in valoare de 42.000 lei cercetatoarei dr. Ruxandra JURCUT, care a derulat un program de cercetare in cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” din Bucuresti.

Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

La cea de-a doua editie a programului de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta” au fost acordate doua burse, iar juriul a premiat pentru categoria Stiintelor Vietii proiectul dnei. Dr. Elena Butoi, cercetator la Institutul de Biologie si Patologie Celulara Nicolae Simionescu, care analiza rolul celulelor si moleculelor inflamatorii in accelerarea aterosclerozei. Rezultatele acestor studii vor conduce la o abordare inovativa a acestei maladii care este cauza principala a mortalitatii in tarile dezvoltate, inclusiv in Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri