25 Octombrie 2011 publicat în Cariera 17 share-uri

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, este din nou cea mai puternica femeie din lume, devasand-o pe secretarul american de stat Hillary Clinton si pe presedintele Braziliei Dilma Rousseff, potrivit topului pe 2011 alcatuit recent de catre editorii revistei Forbes.

Aceasta este pentru a patra oara in ultimii cinci ani cand Angela Merkel ocupa prima pozitie in acest clasament anual, dominat de femei de afaceri si de americance, scrie Wall-Street.ro.

In 2010, ea a fost "detronata" de Michelle Obama, prima doamna a Statelor Unite ale Americii.

Cele mai puternice 100 de femei din lume, potrivit Forbes, se ocupa de politica, afaceri, organizatii de caritate sau lucreaza in mass-media. In top 100 se regasesc insa si artiste, precum excentrica Lady Gaga, care, la varsta de 25 de ani, este cea mai tanara dintre femeile incluse in aceasta lista si ocupa pozitia a 11-a.

Aceste femei, cu varste cuprinse intre 25 de ani si 85 de ani, controleaza impreuna un fond total de 30.000 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Media lor de varsta este de 54 de ani, iar 22 dintre ele sunt celibatare.

Potrivit Reuters, Forbes a alcatuit aceasta lista tinand cont de trei criterii: averea personala, "o componenta traditionala, sociala si media" si "punctele de putere de baza". In cadrul celui de-al treilea criteriu enumerat, editorii Forbes au analizat pentru fiecare candidata daca aceasta a avut "un impact in mai multe sfere de influenta sau daca este doar o sursa de autoritate singulara".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?
Afla primele 15 pozitii ale Topului Forbes, consultand articolul Wall-Street.ro - Ea este cea mai puternica femeie din lume.

Foto main: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri