28 Noiembrie 2011 publicat în Cariera 13 share-uri

Programul de burse nationale UNESCO - L'Oreal 'Pentru femeile din stiinta' se desfasoara in perioada noiembrie 2011 - iunie 2012. La editia din 2012 se vor acorda doua burse pentru cercetare, una pentru o lucrare din domeniul Chimiei si una pentru o lucrare din aria Stiintelor Vietii.

Bursa in domeniul Chimiei a fost acordata in 2011 Nicoletei Preda, doctor in inginerie chimica la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor. Proiectul sau de cercetare viza obtinerea de noi materiale compozite, cu posibile aplicatii in dezvoltarea de senzori si cataliza.

“Grupul L’Oréal, impreuna cu UNESCO, recunoaste si sustine excelenta stiintifica in toata lumea. Suntem fericiti sa vedem acest program evoluand atat de bine in Romania. De la an la an, juriul are o misiune din ce in ce mai dificila in a selecta cele doua burse, intrucat activitatea tinerelor cercetatoare romance este impresionanta, iar toate proiectele de cercetare propuse merita sa fie sustinute,” a declarat Richard MATALON, Country Managing Director L’Oréal Romania.

“Cu fiecare editie a programului, comunitatea femeilor cercetator din Romania devine mai puternica si mai vizibila, ceea ce reprezinta un castig important pentru domeniul cercetarii romanesti. Finantarea unor proiecte stiintifice cu adevarat remarcabile sustine, de asemenea, progresul acestei zone, in timp ce tinerele cercetatoare beneficiaza de expunere internationala, prin afilierea la reteaua cercetatoarelor dezvoltata in cei 14 ani de parteneriat,” a declarat Ani MATEI, Secretar General al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

Kudika Tarot

Programul UNESCO - L’Oréal „Pentru femeile din stiinta”, la nivel global

In ultimii 14 ani, programul initiat de UNESCO si L’Oréal sustine, la nivel international, implicarea femeilor in domeniul stiintific, promovand talentele promitatoare.

Programul initiat de UNESCO si Grupul L’Oréal se desfasoara pe trei nivele:

1. premiile internationale anuale, acordate la nivel international, pentru 5 cercetatoare care au inregistrat rezultate remarcabile in domeniul cercetarii (in valoare de 100.000 USD fiecare);
2. bursele internationale acordate unui numar de 15 cercetatoare, in fiecare an, in urma inregistrarii cercetatoarelor in program si selectiei realizate de un juriu prestigios, format din laureati ai premiului Nobel;
3. bursele nationale, prin care tarile in care Grupul L’Oréal isi desfasoara activitatea recompenseaza, la nivel de tara, activitatea femeilor cercetator, in parteneriat cu UNESCO si alte institutii de prestigiu din tara respectiva. La aceste burse participa tinerele cercetatoare aflate in perioada doctoratului sau
post-doctoratului.

Citeste si:
Iluzia multitasking-ului: 4 consecințe negative ale acestui stil de...
Iluzia multitasking-ului: 4...

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri