Pentru cine ar fi indignat cumva de atat de inegala impartire a premiilor Nobel, 40 pentru femei si 813 pentru barbati, va afla ca LOreal-Unesco regleaza situatia, scrie Feminism-Romania.

Cinci femei cercetatoare, una de pe fiecare continent, vor primi in cadrul unei ceremonii din data de 3 martie 2011, “Premiul L’Oréal-UNESCO pentru Femei in cercetare”. Premiul este in valoare de 100 de mii de dolari si este acordat in functie de impactul pe care rezultatele in stiinta ale acestor cercetatoare, il au asupra societatii, scrie site-ul Comisiei Europene.

Anul acesta, pentru Europa, premiul este decernat lui Française Anne L'Huillier, profesoara la Universitatea Lund din Suedia, pentru inventarea unui aparat de filmat capabil sa recepteze miscarea inghetand miscarile electronilor. Scopul acestui aparat este de a surprinde cele mai rapide miscari din Univers. Anne L’Huillier este profesoara de fizica atomica la Universitatea Lund din Suedia, din anul 1997.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Laureata din Africa si Statele Arabe este Faiza Al-Kharafi, profesoara de chimie la Universitatea din Kuweit, iar premiul ii va fi acordat pentru cercetarea ei asupra fenomenului coroziunii, deosebit de importanta pentru tratarea apei si pentru industria uleiului.

Pentru Asia / Pacific, laureata a fost desemnata Vivian Wing-Wah YAM, profesoara de chimie la Universitatea din Hong Kong, China. Premiul ii va fi acordat pentru cercetarea sa asupra materialelor luminiscente si a metodelor de captare a energiei solare.

Laureata din America Latina este profesor emerit la Institutul de Astronomie din Mexico City si se numeste Silvia Torres-Peimbert. Ea va fi recompensata pentru studiul ei legat de compozitia chimica a nebuloasei, cercetare care ne va ajuta sa intelegem originea Universului.

La editia de acest an a “Premiului L’Oréal-UNESCO pentru Femei in cercetare”, laureata din America de Nord este Jillian Banfield, profesoara la Universitatea Berkeley din California, Statele Unite. Ea va fi recompensata pentru munca ei in bacteriologie si comportamentul materialelor in conditii extreme, toate acestea relevante pentru mediul inconjurator.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta


Foto: www.unesco.org

via Feminism-Romania


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri