16 Octombrie 2019 publicat în Cariera 2 share-uri

Un gift concierge este un consultant în cadouri și un pic mai mult de atât.

Ziua începe - Gift Concierge-ul selectează noi cadouri

Una din părțile cele mai importante din activitatea unui gift concierge este selecția cadourilor pe care le va recomanda, mai târziu, clienților. Ca să poți recomanda ceva potrivit pentru fiecare client, este important să te asiguri că ai o gamă largă de cadouri, în stiluri diferite, cu povești diferite. Și pentru că oamenii caută lucruri unice, rare, este recomandat ca parte din produsele pe care un gift concierge le are în magazin să fie unice, existente doar în magazinul său.

„E nevoie ca un gift concierge să își știe foarte bine produsele, ca să știe ce să recomande. În cazul nostru, gift concierge-ul nu numai că știe produsele, dar le și selecționează personal. Furnizorii cu care lucrăm sunt firme cu renume din Europa. Lucrăm foarte bine cu Italia, Anglia, Olanda, Belgia. Suntem foarte atenți la calitatea produselor atunci când începem o nouă colaborare cu un furnizor. Dacă nu corespund standardelor noastre, produsele nu vor face parte din oferta noastră și le returnăm. Dar, de cele mai multe ori, noi vedem înainte obiectele. Si apoi facem o selecție.” declară Elena.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Întâmpinarea clienților - de la consultant la ghid

Misiunea gift concierge-ului este să seteze atmosfera ideală de alegere a cadourilor, să abordeze cu amabilitate, disponibilitate și căldură clienții, să îi ușureze de griji și să îi ajute să aleagă un cadou potrivit.

Iar un gift concierge cu adevărat pasionat va avea grijă să transforme totul într-o experiență placută pentru client, din momentul în care intră în magazin. Felul în care aranjează cadourile expuse și le prezintă, modul în care abordează clienții și felul în care află nevoile acestora sunt pași importanți pe care gift concierge-ul îi urmează cu fiecare client, pentru a se asigura că oferă tratamentul special care face diferența între a cumpăra un cadou, pur și simplu, și a cumpăra un cadou alături de un gift concierge.

Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

„Azi, MyMan nu mai este doar un punct de ridicare, ci un showroom tip Galerie cu un aer vintage, pentru gusturi fine, unde poți admira produse dintr-o gamă mai variată față de ceea ce găsești pe site. Nu am vrut să avem doar un magazin de cadouri, ci un concept unic, o galerie cu produse deosebite, unde clientul să studieze atent și în liniște produsul dorit, să-i înțeleagă povestea. Astfel, poate intra mai repede în atmosfera magazinului, pe care o dorim să fie una ușor istorică și artistică.” împărtășește Elena.

Practic, gift concierge-ul devine un ghid în magazinul în care lucrează iar fiecare obiect devine un obiectiv „de vizitat”, cu o poveste în spate. El poartă fiecare client prin fața obiectivelor care s-ar potrivi cu nevoia de cadou și, împreună, decid care este cadoul „câștigător”. Deci, este foarte important ca gift concierge-ul să fie foarte bine documentat, să știe detaliile tehnice, materialele de producție și istoricul din spatele fiecărui cadou, mai ales atunci când vorbim de cadouri de lux, unde se caută mai mult decât un simplu obiect.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Plăcerea de a asculta și crea povești, zi de zi

Atunci când intră într-un magazin, oamenii nu vin doar cu o nevoie, ci vin cu o poveste - povestea despre cel care va primi cadoul. Atunci când clientul cunoaște bine persoana căreia îi va face cadoul, gift concierge-ul adresează mai multe întrebări despre sărbătorit, despre pasiunile lui, despre genul de mobilier pe care îl are la birou și/sau acasă și în funcție de acestea, face recomandările de cadouri care s-ar potrivi.

Dacă clientul nu îl cunoaște prea bine pe sărbătorit și nu știe ce îi place, ce pasiuni are, gift concierge-ul recomandă cadouri care au dovedit, în timp, că se potrivesc chiar și pentru cei mai pretentiosi. Misiunea gift concierge-ului este să afle cât mai multe lucruri despre cel care primește cadoul, dar și despre cel care oferă, astfel încât să înțeleagă cât mai bine relația dintre cei doi.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Zi de zi, un gift concierge ascultă povești de viață, despre copii care vor să facă un gest special pentru părinții care i-au crescut o viață, despre manageri care vor să-și aducă mai aproape angajații loiali prin cadouri personalizate, despre soțiile care vor să dăruiască ceva unic soților, după decenii de căsătorie.

„Mamele, soțiile și surorile cumpără cadouri pentru barbații din viața lor. Deseori, s-a întâmplat să vină în magazinul nostru bărbați care cumpără cadouri pentru ei. Statuetele și tablele de șah sunt cele mai căutate de barbați, și le cumpără singuri, deseori, fără să stea pe gânduri. Sunt bărbați iubitori de istorie, de artă și după ce ne descoperă, devin clienți fideli.”

Deci, ca să practici aceasta meserie, este esențial să fii un bun ascultător și cunoscător al psihologiei și tipologiilor umane, să ai experiență de viață și să știi cum să scoți de la oameni ce este esențial și memorabil.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Lucru manual - împachetatul cadourilor

Orice poveste are o copertă. Și orice cadou este, în sine, o poveste. Prin urmare, are nevoie de o copertă specială - felul în care este împachetat. Pentru ca un cadou să treacă de stadiul de simplu obiect, are nevoie de un concept - de o poveste care să se regăsească atât în cadou în sine, cât și mai departe, în ambalajul folosit, felicitarea și mesajul alese.

În meseria unui gift concierge există foarte mult storytelling. Gift concierge-ul este cel care spune povești prin cadouri și una din misiunile sale este să se asigure că există un fir roșu al poveștii. Împachetatul cadourilor este o artă pe care trebuie să o stăpânească. Și această îmbinare între munca intelectuală/spirituală, prin storytelling, cu cea manuală, prin împachetarea cadourilor, este ceea ce oferă echilibrul în meseria de gift concierge - care se joacă atât cu ideile, cuvintele și simbolurile cât și cu mâinile.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

„Mulți dintre clientii care cauta cadouri de lux au simtit nevoia unui magazin tip one-stop-shop, unde sa gaseasca varietate de cadouri, consultanta, impachetare și indrumare in scrierea unui mesaj dedicat, personalizat, in linie cu ceea ce se ofera.

Oamenii nu mai vor sa mai piarda timp in trafic, prin alte magazine, ca sa impacheteze cadoul sau sa caute o felicitare potrivita. Spre exemplu, impachetarea cadourilor la My Man este in ton cu produsele - pungile și cutiile oferite pentru cadourile cumparate si felicitarile disponibile se gasesc doar aici”, spune Elena Miu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri