16 Octombrie 2019 publicat în Cariera 2 share-uri

Un gift concierge este un consultant în cadouri și un pic mai mult de atât.

Tipurile de cadouri pe care un gift concierge ți le poate recomanda

Aici, totul depinde de magazinul care oferă serviciile de Gift Concierge și produsele pe care le are la dispoziție.

Când vorbim de cadouri de lux, paleta este destul de largă. Iar alegerea este făcută în funcție de persoana care va primi cadoul și interesele și personalitatea sa. Totodată, ocazia pentru care este cumpărat un astfel de cadou de lux schimbă mult datele problemei pentru un gift concierge. Însă, de cele mai multe ori, un gift concierge îți va recomanda cadouri din zona:

Obiecte decorative: și asta pentru că aici poți face cu adevărat diferența și poți alege un obiect decorativ unic în România.

„Din experiența de până acum, putem spune că statuetele din rașină și bronz reprezintă una dintre cele mai apreciate și solicitate categorii de cadouri, apoi seturile de șah care în același timp, pot reprezenta adevarate piese de decor (dincolo de partea de bună dispoziție pe care o oferă), ceasurile de birou sunt, de asemenea, cadouri foarte apreciate.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Hobby-uri: de la seturi de șah și seturi de caligrafie sau jurnale medievale, până la machete și miniaturi, busole sau lupe. Aici, de cele mai multe ori, clienții sunt colecționari în căutare de obiecte unice - uneori, aceștia pot crea o relație pe termen lung cu un gift concierge, care îi anunță când apare un obiect nou de colecție sau dacă se poate importa special pentru colecționar.

Accesorii: sunt foarte des solicitați butonii de cămașă, fie ei eleganți, fie cu un design creativ sau care face referire la hobby-urile sărbătoritului (cum ar fi butonii de cămașă pentru pasionații de golf), brățările, portofelele din piele sau portcardurile, precum și seturile de bărbierit.

Artă: aici, gift concierge-ul poate recomanda tablouri unicat, pe diferite teme (o temă actuală și solicitată fiind cea africană), piese de artă cartografică pentru pasionații de istorie, sau afișe vintage/retro, din perioade de demult.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Băuturi fine: cu acestea a și început în România industria cadourilor de lux, acum câțiva ani. Nu poți da greș cu o sticlă de Champagne de producător. Se pare că prinde contur un nou curent în marile capitale ale lumii: Paris, Londra, New York, Tokio sau Hong-Kong - o preocupare tot mai serioasă a consumatorilor de a descoperi și promova micii producători, cunoscuți ca “Champagne de Vignerons” sau “Grower’s Champagne”. Aceștia sunt familii care își administrează propria vie și care produc vinuri de Champagne doar din strugurii proveniți de pe proprietatea lor. Iar un gift concierge va ști ce tip de vin spumant să recomande, în funcție de gusturile sărbătoritului și de bugetul avut la dispoziție.

Deci, un gift concierge de cadouri de lux are acces la o gamă de produse de bun-gust, dar și funcționale.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Caria dentară – ce este și cum se tratează Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

„Am căutat să mizăm pe cadouri trainice, care sa reziste în timp. Am observat că în zona cadurilor de lux merge bine zona vintage, artă, retro, produse care completează nevoia de frumos, de tihnă, nevoia de conectare cu pasiunile noastre pe care în graba zilelor noastre uităm să le mai “ascultăm”.

În ultima vreme, am largit puțin aria cadourilor, mergând și către partea eco-friendly, pentru clienții cu astfel de afinități, din această categorie făcând parte produsele realizate din cork (plută): genți, portofele, brățări - produse care, spre bucuria noastră, au fost foarte bine primite și apreciate.”

Serviciile unui Gift Concierge

Pe lângă consultanța oferită în timpul alegerii cadourilor și serviciul de împachetare a acestora, există și alte moduri prin care un gift concierge își lasă amprenta unică în relația pe care o dezvoltă cu un client. Cum un gift concierge bun are conexiuni în întreaga lume, pentru selecția obiectelor de lux, acesta va putea recomanda clienților mai pretențioși sau colecționarilor obiecte unice disponibile în alte țări, pe care le poate importa special pentru clientul său, dacă acesta dorește.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

„Multe dintre obiectele pe care le selectăm aici sunt alese și în urma feedback-ului clienților noștri. Colecția noastră de obiecte este unică în România și asta datorăm, în parte, și solicitărilor clienților. Tot pentru a adăuga unicitate cadourilor alese cu un gift concierge am introdus și serviciul de scriere manuală a scrisorilor, folosind scrierea caligrafică veche. Mesajul clienților este scris de caligrafi talentați, cu experiență și tehnică.

Textul este scris pe foaie învechită manual, iar plicul este decorat cu timbre vechi și ștampile folosite în trecut de poștă", spune Elena Miu, gift concierge și owner al magazinului My Man.

Foto fr si main: By TheWorst /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri