O cariera de succes nu este intotdeanuna rezultatul unei planificari minutioase, dar ea se construieste pe bazele acesteia, luand in considerare noile variabile care apar de-a lungul timpului.

Ar trebui sa fie usor, la indemana sa ne prezentam ca individualitate distincta printr-o fraza care sa ne defineasca obiectivele profesionale si personale.

Dar cati dintre noi gasesc aceasta usurinta in exprimarea unor obiective si scopuri, uneori atat de confuze? Cati dintre noi copiem fraza pentru exprimarea obiectivelor de la alte cv-uri pentru ca “suna bine” si “se apropie de ce vreau eu” si cati isi aloca o perioada de “lucru cu Sine”, de identificare a intereselor, a lucrurilor si activitatilor pe care le fac cu placere?

Exprimarea unor obiective nu ar trebui sa provoace batai de cap daca se porneste de la o baza de valori si interese clar stabilite.

Cum facem acest lucru? Prin planificare.

Putini tineri pornesc in cautarile lor de la un plan de cariera fundamentat pe capacitati, interese si valori profesionale si se regasesc dupa 3-5 ani complet demotivati si in imposibilitate sa aduca un plus de valoare in domeniul in care lucreaza. De ce se intampla astfel? Este, oare, inevitabila aceasta situatie sau ea poate fi prevenita si, mai ales, corijata?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Prin planificare se face distinctia intre a aplica pentru o suma de joburi si a identifica acele anunturi de maxim interes pentru parcusul profesional vazut in ansamblu.

Putem planifica in momentul in care ne sunt clare directiile in care dorim sa ne dezvoltam, adica atunci cand avem raspunsuri clare la intrebari precum: ce (activitati) imi place sa fac si mi-ar aduce satisfactie si pe viitor, care sunt domeniile in care pot dezvolta aceste interese, unde pot gasi aceste oportunitati, care sunt lucrurile pe care trebuie sa le fac pentru a-mi facilita, sprijini obiectivele etc.?

Plecand de la aceste raspunsuri, putem canaliza eforturile noastre pe obtinerea acelor pozitii conforme cu directia de dezvoltare enuntata mai devreme in exercitiul nostru si nu pe aplicarea la nenumarate joburi pe situri sau targuri de joburi. Aplicand la intamplare si incontinuu, fara a lua in considerare obiectivele de dezvoltare proprii, care ne definesc ca persoana cu interese si valori proprii, riscam sa pierdem din vedere lucrurile care ne intereseaza cu adevarat si sa cadem prada oportunitatilor de moment.

Cele mai încurajatoare citate despre succes

Bineinteles, oportunitatile noi care pot aparea pe parcus nu trebuie sa fie eliminate din start, ci examinate daca ele converg spre directia in care se doreste dezvoltarea profesionala. O cariera de succes nu este intotdeanuna rezultatul unei planificari minutioase, dar ea se construieste pe bazele acesteia, luand in considerare noile variabile care apar de-a lungul timpului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri