Ca orice alta fobie, teama expunerii in public trebuie vindecata prin expunerea treptata la ceea ce face obiectul ei. Daca ai luat hotararea de a trece peste teama ta, iata cateva sfaturi care iti vor fi de ajutor in acest sens:

Nu putine sunt persoanele care exceleaza in jobul pe care il au, dand dovada de competenta si profesionalism in activitatile pe care le desfasoara si care, cu toate acestea, atunci cand vine vorba de a-si expune ideile in fata unui auditoriu, sunt incercate de teama si reticenta. Instantaneu, primul gand care trece prin mintea persoanei respective este ca se va face de ras sau ca va fi umilit in fara altor persoane.

Situatia nu este insa atat de complicata pe cat pare, iar actul expunerii in public este departe de a fi atat de infricosator pe cat se anunta. Discursul reprezinta insa una dintre cele mai persuasive si mai patrunzatoare instrumente de comunicare. Si cu cel mai puternic impact asupra interlocutorilor!.. Ca orice alta fobie, teama expunerii in public trebuie vindecata prin expunerea treptata la ceea ce face obiectul ei. Daca ai luat hotararea de a trece peste teama ta, iata cateva sfaturi care iti vor fi de ajutor in acest sens:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

-Poate ca una din conditiile esentiale pentru a asigura succesul unei discurs este pregatirea acestuia dar nu in sensul invatarii sale pe dinafara, ci in sensul unei cat mai vaste si complexe informari legate de subiectul ce urmeaza a fi tratat. Foarte important este sa tii cont si de persoanele carora te adresezi, de varsta, de capacitatea lor intelectuala, dar si de disponibilitatea acestora de a asculta. Auditoriul nu este format insa in mod necesar din colaboratori sau colegi cu care esti deja familiarizat, insa incearca sa le vorbesti ca si cum ai avea in fata niste cunoscuti si nu potentiali inamici.

-Inainte de discurs, respira adanc, iar in timpul discursului incearca sa fii relaxat si sa afisezi siguranta de sine si incredere. Nimic nu atrage mai mult atentia decat un om a caruia tinuta si atitudine inspira prestanta si respect! Privirea celui care tine un discurs trebuie sa fixeze succesiv persoanele din auditoriu, sa urmareasca daca cele expuse prezinta interes pentru auditoriu, sa le urmareasca discret reactiile si in functie de acestea sa corecteze eventualele deficiente si puncte slabe ale discursului.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

-Pentru ca un discurs sa capteze interesul, atat ambalajul cat si continutul sau trebuie prezentate intr-o forma cat mai atractiva. Discursul trebuie sa fie cursiv, logic, ideile trebuie exprimate intr-o forma cat mai clara, iar frazele trebuie sa aduca un plus de informatie si de idei. Pentru a transmite corect mesajul dorit, incerca sa divizezi continutul din punct de vedere tematic in subteme care sunt explicate, dezvoltate si ulterior sintetizate scurt sub forma unor concluzii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri