13 Februarie 2012 publicat în Cariera 2 share-uri

Cum sa castigi mai mult cu mai putin. Richard Koch te invata cum sa aplici principiul Pareto in afaceri.

Meteor Press a anuntat o aparitie editoriala eveniment pe piata cartilor de business: Principiul 80/20. Cum sa obtii mai mult cu mai putin de Richard Koch -faceri.

Principiul 80/20 - aplicarea principiului Pareto in afaceri

La inceputul secolului XX, un economist si sociolog italian, Vilfredo Pareto, a facut o observatie justa: 80% din proprietatile Italiei apartin unui procent de 20% din populatie. Aceasta afirmatie a fost generalizata cativa ani mai tarziu de Joseph M. Juran sub numele de Principiul Pareto facand referire la modul in care este distribuita avutia in lume.

De-a lungul timpului, economistii au incercat sa aplice Principiul 80/20 (Principiul Pareto) in sistemul economic. Richard Koch a explicat cel mai bine cum functioneaza Principiul 80/20 in economie, mai exact in microeconomie. Va dau un exemplu din carte (pag. 102, S-au uzat mochetele?): un furnizor de mochete din SUA si-a dat seama ca 20% din suprafata unei mochete suporta 80% din uzura. De obicei, intreaga mocheta uzata este schimbata.

Pentru a preintampina pierderile, furnizorii americani au inclus in oferta lor monitorizarea mochetei folosita de clientii sai si periodic au schimbat numai partile uzate sau deteriorate ajungand astfel la o eficientizare a costurilor atat pentru companie cat si pentru client.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Vinul, ca o simfonie a naturii

Pe scurt, 80% din rezultate sunt obtinute cu 20% din efortul total depus. Richard Koch, in cartea sa Principiul 80/20, ne explica de ce este atat de important acest principiu si cum poate fi utilizat pentru eficientizarea activitatii economice.

Principiul 80/20 este atat de valoros pentru ca este contraintuitiv. Noi ne asteptam in general ca toate cauzele sa fie la fel de importante. Ca toti clientii sa fie la fel de pretiosi. Ca fiecare afacere, fiecare produs sau fiecare dolar incasat din vanzari sa fie la fel de bun ca oricare altul. Ca toti angajatii dintr-o anumita categorie sa aiba cam aceeasi valoare. Ca fiecare zi, saptamana sau an de munca sa aiba aceeasi semnificatie. Ca toti prietenii nostri sa fie, cu aproximatie, la fel de importanti pentru noi. Ca toate cererile sau apelurile telefonice sa fie tratate la fel. Ca o universitate sa fie la fel de buna ca alta. Ca toate problemele sa aiba un numar mare de cauze, asa incat nu merita sa izolam cateva cauze esentiale. Ca toate ocaziile sa aiba aceeasi valoare, asa incat sa le tratam in acelasi mod.

Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

"Principiul 80/20. Cum sa obtii mai mult cu mai putin" de Richard Koch este prima carte care face cunoscut Principiul Pareto in lumea afacerilor. Exista firme care au aplicat cu mare succes acest principiu in activitatea lor, dar acum este momentul ca toata lumea sa afle mai multe lucruri despre el si despre cum le influenteaza viata.

Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri