ghid pentru o viaţă împlinită

Steve Jobs. Secretele inovatiei: principii radicale pentru un succes rasunator

Poate ca Steve Jobs a disparut, dar creatiile sale vor ramane vii pentru mult timp, schimband si imbunatatind vietile celor care le utilizeaza. Iar principiile sale vor ajuta, probabil, la formarea unor alti inovatori, care sa duca viziunea sa mai departe.

Cand vine vorba de inovatie, presedintele Apple, Steve Jobs, este o legenda. Iar, pentru a intelege in profunzime filozofia lui, cunoscutul jurnalist de afaceri, Carmine Gallo, a intervievat sute de profesionisti de succes — de la manageri si intreprinzatori, la profesori si consultanti.

Acestea sunt cele sapte principii ale inovatiei, ce-l au ca sursa de inspiratie pe insusi Jobs:

1. Faceti ceea ce va place. Ganditi-va diferit la cariera dumneavoastra.

2. Puneti-va amprenta asupra universului. Ganditi-va diferit la viziunea dumneavoastra.

3. Puneti-va mintea la contributie. Ganditi-va diferit la modul in care ganditi. Carmine Galllo - Steve Jobs. Secretele inovatiei

4. Vindeti visuri, nu produse. Ganditi-va diferit la clientii dumneavoastra.

5. Spuneti „nu“ la o mie de lucruri. Ganditi-va diferit la design.

6. Creati experiente marete. Ganditi-va diferit la experienta oferita de brand-ul dumneavoastra.

7. Fiti stapani pe mesajul pe care il transmiteti. Ganditi-va diferit la povestea dumneavoastra.

Poate ca Steve Jobs a disparut, dar creatiile sale vor ramane vii pentru mult timp, schimband si imbunatatind vietile celor care le utilizeaza. Iar principiile sale vor ajuta, probabil, la formarea unor alti inovatori, care sa duca viziunea sa mai departe.

Carmine Gallo este consilier pe probleme de comunicare pentru unele dintre cele mai admirate branduri din lume, printre care si Intel, Chase, IBM, Nokia, SanDisk, The Home Depot sau Hyundai.

Gallo este redactor la Bloomberg BusinessWeek si Monster.com, important orator si sustinator de seminarii, avand aparitii la CNBC, NBC, MSNBC.com, BNET, Forbes.com si in New York Times, Wall Street Journal si Investor’s Business Daily. Este fost pre-zentator TV si ziarist financiar, castigator de premii Emmy ca jurnalist pentru CNN, CBS, CNET, Fox si Paul Allesn’s TechTV.

Gallo a ocupat pozitia de vicepresedinte pentru Ketchum, una dintre cele mai cunoscute firme de relatii publice la nivel global, inainte de a-si infiinta propria firma de consiliere in comunicare si sustinere de prezentari, Gallo Communications Group.

Gallo locuieste in San Francisco Bay cu sotia si cele doua fiice. Puteti afla mai multe despre el pe site-ul: www.carminegallo.com


Autor: Carmine Gallo

Carte aparuta la Editura Curtea Veche

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Steve Jobs. Secretele inovatiei: principii radicale pentru un succes rasunator.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.