Are multiple intrebuintari. Oamenii o folosesc de mii de ani atat ca planta aromatica, cat si ca planta medicinala.

Un studiu mai recent, realizat in anul 2012, atesta aceleasi beneficii. 28 de persoane in varsta au demonstrat imbunatatirea capacitatii memoriei, prin intermediul unor doze de rozmarin pudra.

Un alt studiu, realizat de catre Mark Moss si Lorraine Oliver de la Universitatea din Newcastle au identificat un component in rozamarin, care ar fi responsabil pentru influenta benefica a acestei plante, asupra creierului. Cercetarile au aratat ca rozamarinul imbunatateste activitatea creierului cu pana la 75%.

Foto: Shutterstock.com; rozmarin, ulei esential de rozmarin

Aromo-terapia cu ulei esential de rozmarin este recomandata pentru imbunatatirea activitatii creierului

Componentele volatile din uleiul de rozmarin patrund in circuitul sangelui prin intermediul nasului si al mucoasei plamanilor.

Terpenele, care exista in compozitia rozmarinului, sunt componente moleculare care pot trece cu usurinta bariera sange-creier si astfel au un efect direct asupra creierului, care actioneaza ca un receptor al acestor enzime benefice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Terpenele sunt componente de baza ale uleiurilor esentiale si de multe ori au un miros puternic, fiind responsabile pentru numeroase arome naturale din natura. Iata de ce ar trebui sa reactivam cunostintele vechi in legatura cu plantele medicinale!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri