Capsunile sunt fructe de sezon cu proprietati remarcabile, de care trebuie sa profitam, pentru a ne "invigora" organismul.

Capsunile in tratamentul bolilor

1 Diabet

S-a demonstrat ca nivelul glicemiei a scazut dupa consumul a 150g de capsuni. Anumiti compusi polifenolici din structura acestor fructe au un efect de reducere a zaharului din sange, capsunile fiind foarte benefice pentru persoanele cu diabet.

2 Efecte antiinflamatorii

O aspirina sau o salata de capsuni? Aceste fructe au proprietati deosebite antiinflamatorii, reducand nivelul unor marker inflamatori, precum proteina C reactiva.

3 Capsunile protejeaza inima

Proprietatile antioxidante si antiinflamatorii ale capsunilor asigura sanatatea vaselor de sange. Capsunile protejeaza membranele celulelor care captusesc vasele de sange, ajuta la scaderea colesterolului “rau” si la reglarea tensiunii arteriale.

4 Capsunile si efectul anticancerigen

Multitudinea de antioxidanti care se regasesc in capsuni asigura o buna protectie impotriva radicalilor liberi care produc distrugeri sau mutatii la nivelul celulelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Efectul anticancerigen al capsunilor este cel mai bine documentat in cazul cancerului de san, de col uterin, de colon si de esofag.

Intre antioxidantii continuti de capsuni, acidul elagic si taninurile s-au dovedit substante cu efecte puternice de inhibare a celulelor tumorale.

5 Efect anti-imbatranire

Consumul de capsuni s-a dovedit benefic pentru “intinerirea” organismului, intrucat vitaminele si antioxidantii din capsuni stimuleaza metabolismul si protejeaza celulele de “imbatranirea” prematura cauzata de produsii toxici si de radicalii liberi.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri