15 Septembrie 2010 publicat în Sanatate 23 share-uri

Rodiile contin de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, considerate cele mai bogate surse de antioxidanti. Mai mult, rodiile contin o cantitate semnificativa de flavonoizi, antioxidanti ce impiedica formarea celulelor canceroase, ajutand la distrugerea celor existente.

Nu sunt doar o “moda” sau un capriciu in dietele moderne, ci, prin beneficiile pe care le aduc sanatatii, sunt fructe cu adevarat miraculoase. Rodiile sunt extrem de sanatoase. Copacul –rodiul- este de origine himalayana si se cultiva in Iran, Arabia Saudita, in nordul Indiei si sudul Asiei, in anumite parti ale Africi, iar recent si in Statele Unite, in California si Arizona. Exista nu mai putin de 760 de soiuri de rodii….
Ca niciun alt fruct poate, rodiile se bucura de un puternic simbolism, fiind prezente in multe din culturile lumii. In mormintele Egiptului antic au fost gasite urme de rodii, dovada ca vechii egiptenii erau ingropati avand aceste fructe alaturi. Si in Biblie acest fruct este mentionat mai frecvent decat oricare altul.

Avand in vedere etimologia sa, multi carturari cred ca marul cu care au fost ispititi Adam si Eva in rai era de fapt o rodie. In religia hindusa, rodia este un simbol al prosperitatii si al fertilitatii. Totodata, rodia a fost emblema personala a tinutelor regale ale Caterinei de Aragon, sotia lui Henric al VIII (regele Angliei), iar in Grecia exista obiceiul de a sparge o rodie de pamant de Anul Nou si cu ocazia fiecarei nunti. In emisfera nordica, recoltarea rodiilor se face din septembrie pana in februarie. Prin urmare, acum, toamna, este sezonul rodiilor. Iata insa care sunt principalele beneficii ale consumului de rodii:

Rodiile contin vitamina B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli antioxidanti, vitamina K, fier, fibre, fosfor, calciu, fier, magneziu, etc. Sunt excelente de aceea in anemii si stari de astenie. Rodiile contin de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, considerate cele mai bogate surse de antioxidanti. De fapt, nu exista un alt fruct care sa contina o cantitate atat de mare de antioxidanti. Mai mult, rodiile contin o cantitate semnificativa de flavonoizi, antioxidanti ce impiedica formarea celulelor canceroase, ajutand la distrugerea celor existente. Preventiv, persoanele suspectibile imbolnavirii de cancer la prostata sau cancer la san sau cele care prezinta un risc inalt de imbolnavire cu astfel de afectiuni ar trebui sa consume rodii sau suc natural de rodii in mod constant.

Consumul de rodii ajuta la reglarea sistemului digestiv, combatand constipatia si crescand pofta de mancare. Gratie aportului vitaminic si de minerale, rodiile intaresc sistemul imunitar si maresc capacitatea de rezistenta a organismului in fata bolilor. Conform altor studii, consumarea fructelor de rodii in mod constant tine la distanta cancerul de colon si de prostata. Rodiile au un efect de medicament in cazul diabetului sau al limfomului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri