Vara avem nevoie de o alimentatie usoara, bine proportionata nutritional pentru a ne oferi suficienta energie dar putine calorii si totodata bogata in lichide si minerale.

Vara ne copleseste cu caldura excesiva si nevoile nutritionale energizante si hidrice, dar totodata ne dorim o silueta frumoasa pentru a ne expune trupul, plini de incredere in noi, pe plajele fierbinti.

Astfel vara corpul nostru este expus stresului termic, precum si celui hormonal prin starea de veghe prelungita dar si celui realizat de actiunea razelor solare.

Vara organismul consuma o buna parte din energie in procesele de termoreglare, incercand astfel sa se adapteze caldurii. Totodata, prin transpiratie, se pierde o cantitate insemnata de apa si saruri minerale pe care trebuie sa le compensati prin alimentatie. Digestia este ingreunata de caldura, aceasta reprezentand un stres termic important pentru organism, asadar putem concluziona ca vara avem nevoie de o alimentatie usoara, bine proportionata nutritional pentru a ne oferi suficienta energie dar putine calorii si totodata bogata in lichide si minerale.

Alimentatia potrivita pe timpul verii

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Cerealele cu lapte sau iaurt nu ar trebui sa lipseasca de la micul dejun. Acestea sunt foarte usoare, imbunatatesc digestia si totodata asigura un aport de hidrocarburi “bune” cu absorbtie lenta care mentin sub control glicemia si secretia pancreatica de insulina. Daca le asociati cu iaurtul beneficiile sunt maxime, fiindca iaurturile probiotice imbunatatesc semnificativ digestia, combat intoleranta la lactoza, favorizeaza detoxifierea colonica si previn bolile intersinale si cancerul la acest nivel. Cerealele contin de asemenea si o cantitate mare de fibre care au si ele un rol anticangerigen demonstrat.

Lactatele si branzeturile

Acestea sunt bogate in calciu care se pierde in cantitati mai mari pe timpul verii, iar branzeturile, in special urda, contin proteine de foarte buna calitate. Incercati sa evitati branzeturile foarte grase, cum este cascavalul, sau consumati-le cu moderatie. Telemeaua sau urda le puteti folosi la fiecare salata, fiind un ingredient delicios si sanatos, usor de digerat.

De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Fructele si legumele

Acestea sunt bogate in vitamine, asigurand, alaturi de cereale, principalul suport energetic, iar legumele sunt foarte bogate in minerale, prevenind dezechilibrul electrolitic care se produce prin transpiratie si prin pierderile de apa la nivel pulmonar prin expir (de obicei caldura produce hiperventilatie, iar aerul expirat este destul de umed). Fructele si legumele contin de asemenea o cantitate insemnata de apa, prevenind deshidratarea, si totodata au foarte putine calorii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri