128.000 de bebelusi mor anual din cauza tetanosului neonatal, inainte de a implini varsta de 1 an, desi sunt mai bine de 70 de ani de cand tetanosul este o boala ce poate fi usor prevenita, prin vaccinare. La fiecare 4 minute, undeva in lume, un bebelus moare. Acesta este motivul pentru care a fost demarata campania mondiala 1 pachet = 1 vaccin. Ajuta si tu!

Pe scurt, despre tetanos

Tetanosul este cauzat de bacteria numita Clostridium Tetani, care patrunde in organism prin intermediul ranilor deschise. Bacteria produce o toxina extrem de puternica, ce ataca sistemul nervos.

Tetanosul este o maladie considerata ca fiind cu risc scazut in tarile dezvoltate si industrializate, fiind intalnita doar in cazul taieturilor sau al zgarieturilor. Copiii nou-nascuti din tarile dezvoltate sunt imunizati inca de cand vin pe lume si apoi constant la anumite intervale de timp. In tarile in care femeile nasc insa acasa in conditii adesea neadecvate din punct de vedere sanitar, atat acestea, cat si nou-nascutii risca contractarea tetanosului in momentul taierii cordonului ombilical. In cazul nou-nascutilor, infectarea cu tetanos are loc doar la cateva zile de la contactul cu bacteria, iar fara tratament medical duce la o moarte extrem de dureroasa.

128.000 copii mor anual, inainte de implinirea varstei de 1 an, din cauza tetanosului

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Îți doresc timp… Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

128.000 de bebelusi mor anual din cauza tetanosului neonatal, inainte de a implini varsta de 1 an, desi sunt mai bine de 70 de ani de cand tetanosul este o boala ce poate fi usor prevenita, prin vaccinare. Este greu de imaginat cum de aceste drame au totusi loc in jurul nostru.

Pentru fiecare parinte, viata copiilor este cea mai de pret comoara. Ii strangem in brate pe cei mici inca din prima secunda de viata, incercand sa-i protejam de tot raul din lume.

Cu toate acestea, la fiecare 4 minute, undeva in lume, un bebelus moare...

Acesta este motivul pentru care Pampers a demarat in anul 2006, impreuna cu UNICEF campania mondiala „1 pachet = 1 vaccin”, menita sa elimine pana in anul 2012 tetanosul neonatal. Din 2006 pana in prezent, Pampers a donat la nivel international peste 200 de milioane de vaccinuri. In 2008, Romania s-a alaturat acestui proiect umanitar. Pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede vandute, Pampers a donat catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin, pentru a ajuta astfel mamele si copiii aflati la nevoie. Campania „1 pachet = 1 vaccin” a fost sustinuta in Romania de mamici din intreaga tara. In 2008, Romania si-a unit fortele cu restul tarilor si impreuna au decis sa continue lupta impotriva tetanosului neonatal, pana cand aceasta boala va fi eradicata.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri