Arhicunoscut pentru efectul sau de calmare, uleiul de lavanda reprezinta un adevarat medicament al psihicului. Medicii il recomanda de aceea cu incredere in starile de surmenaj psihic, in tratarea insomniilor sau in conditiile unei nervozitati excesive.

Lavandula officinalis sau lavanda este o planta care se cultiva cu precadere in Europa de Sud si Centrala. Folosita din cele mai vechi timpuri datorita proprietatilor sale tamaduitoare, planta de lavanda reprezinta una dintre cele mai utilizate plante in tratamentele naturiste. In terapiile cu uleiuri aromatice, uleiul de lavanda se afla la loc de mare cinste.

Obtinut prin distilarea cu apa sau prin antrenarea cu solventi din inflorescente, uleiul de lavanda dispune de numeroase calitati curative care il fac de nepretuit in diverse tratamente. Are proprietati calmante si relaxante, este antiseptic, ajuta la buna functionare a inimii, reducand palpitatiile si tensiunea arteriala. Uleiul de lavanda actioneaza favorabil si asupra sistemului respirator, fiind indicat indeosebi sub forma de inhalatii in cazul unor afectiuni precum tuse, pneumonie, laringita, bronsita, obstructie nazala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Arhicunoscut pentru efectul sau de calmare, uleiul de lavanda reprezinta un adevarat medicament al psihicului. Medicii il recomanda de aceea cu incredere in starile de surmenaj psihic, in tratarea insomniilor sau in conditiile de nervozitate excesiva, iar in unele companii japoneze se introduc picaturi de ulei de lavanda in instalatiile de aer conditionat amplasate la locul de munca. Pentru un somn linistit si cu vise frumoase, inainte de culcare, se poate strecura o picatura de ulei de lavanda pe fata de perna. Putine sunt persoanele care sunt alergice la aceasta mireasma, printre acestia numarandu-se de regula cei suferind de astm.

Daca suferi de dureri de cap sau de dureri reumatice, un masaj cu uleiul de lavanda in amestec cu uleiul de rozmarin va reduce din intensitatea durerii. Pentru calmarea durerilor cauzate de menstruatie sau pentru intensificarea contractiilor uterine in situatia femeilor care urmeaza sa nasca, se pot aplica comprese fierbinti. De asemenea, in cazul scurgerilor vaginale sunt recomandate baile de sezut cu solutii diluate de ulei, concentratia indicata de ulei fiind de 0,5-1%.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Pentru ca este antiseptic si antiinflamator, uleiul de lavanda favorizeaza regenerarea tesuturilor, ajutand la cicatrizarea si la vindecarea ranilor. Pe cale interna, 10 picaturi de lavanda diluate intr-un pahar cu apa in cazul adultilor si 2-3 in cazul copiilor contribuie la stimularea poftei de mancare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri