Harry Browne a fost un autor american de succes, politician si analist de investitii, director al American Liberty Foundation, dar si candidat prezidential al Partidului Libertarian in 1996 si 2000. Citeste scrisoarea pe care Harry Browne a adresat-o fiicei sale in 1966!

Chiar daca a fost scrisa in urma cu zeci de ani, scrisoarea pe care Harry Browne o adreseaza fiicei sale in varsta de 9 ani a devenit recent virala pe internet. Scrisoarea a fost publicata de Craciun, in anul 1966, pentru ziarul "The American Way". Este o scrisoare care a fost primita cu inima deschisa de unii, cu reticenta si critica de altii. In timp ce unii au fost de acord intru totul cu Harry si au considerat ca scrisoarea ofera noi perspective asupra vietii, altii l-au catalogat pe autor drept sarcastic, dur.

Harry Browne a fost un autor american de succes, politician si analist de investitii, director al American Liberty Foundation, dar si candidat prezidential al Partidului Libertarian in 1996 si 2000.

Scrisoarea lui Harry Browne catre fiica sa

Este Craciunul si ca de obicei intampin probleme in a ma decide ce anume sa iti ofer. Stiu ca te-ai putea bucura de multe lucruri – carti, jocuri, haine.

Insa sunt foarte egoist. Vreau sa iti ofer ceva ce o sa ramana cu tine pentru mai mult de cateva luni sau ani. Vreau sa iti ofer un dar care sa iti aminteasca de mine in fiecare Craciun.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Daca as putea sa iti dau un singur lucru, as vrea sa fie un adevar simplu pe care mie mi-a luat multi ani sa il invat. Daca il inveti acum, iti poate imbogati viata in sute de feluri. Si te poate ajuta in a evita sa te confrunti cu multe probleme care i-au ranit pe oamenii care nu l-au invatat niciodata.

Adevarul este numai acesta:

Nimeni nu iti datoreaza nimic.

SEMNIFICATIA

Cum ar putea o afirmatie atat de simpla sa fie importanta? Poate ca nu pare, insa intelegand-o, viata ta intreaga va deveni binecuvantata.

Nimeni nu iti datoreaza nimic.

Inseamna ca nimeni altcineva nu traieste pentru tine, copilul meu. Fiindca nimeni nu este tu. Fiecare persoana traieste pentru ea insasi, propria fericire este tot ceea ce poate simti vreodata personal.

Cand realizezi ca nimeni nu iti datoreaza fericire sau orice altceva, te vei elibera din a astepta ceea ce este putin probabil sa se intample.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Inseamna ca nimeni nu trebuie sa te iubeasca. Daca cineva te iubeste, este fiindca exista ceva special in legatura cu tine care ii da lui fericire. Descopera care este acel ceva special din tine si incearca sa il faci sa fie cat mai puternic ca sa fii iubita chiar si mai mult.

Cand oamenii fac lucruri pentru tine, este pentru ca vor – deoarece tu, intr-un anume fel, le dai ceva semnificativ care ii face pe ei sa vrea sa te multumesca, nu fiindca cineva iti datoreaza tie ceva.

Nimeni nu trebuie sa te placa. Daca prietenii tai vor sa fie cu tine, nu este din datorie. Descopera ce ii face pe altii fericiti ca sa isi doreasca sa fie langa tine.

Nimeni nu trebuie sa te respecte. Unii oameni pot fi chiar nedrepti cu tine. Insa de indata ce realizezi ca oamenii nu trebuie sa fie buni cu tine si se prea poate sa nu fie, vei invata sa ii eviti pe cei care te-ar putea rani. Caci nu le datorezi nici lor nimic.

Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Cele mai încurajatoare citate despre succes

Foto int: Scrisoare, Shutterstock

Foto homepage: Scrisoare vintage, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri