Namolul este mult mai eficient decat argila, se foloseste in general in mastile destinate tenurilor grase/acneeice.
Tot mai multe persoane descopera puteriile miraculoase ale argilei in tratamentele cosmetice, in vindecarea acneii, care da atatea batai de cap, insa cati dintre noi stiu cat de mult poate ajuta namolul in mastile recomandate unui ten cu probleme?
Namolul este mult mai eficient decat argila, se foloseste in general in mastile destinate tenurilor grase/acneeice. Motivul este foarte simplu: namolul contine foarte multe saruri si minerale capabile sa absoarba sebumul acumulat la nivelul pielii, curata, vindeca cicatrici, ajuta in tratarea acneii, are rol antiseptic si tine departe ridurile. In compozitia sa intalnimelemente importante pentru un ten sanatos printre care se numara: potasiul, calciul si magneziul.
Nu constituie doar baza intr-un tratament de infrumusetare si atat ajuta in recapatarea sanatii tenului. Mastile cu namol au rol detoxifiant, revigorant, mentin supletea si frumusetea tenului. Se pot gasi in comert gata preparate ori daca dispunem de namol il putem prepara astfel: se amesteca 20 de grame de namol cu un pic de apa, pana se formeaza o pasta. Apoi se aplica pe tenul curatat, demachiat, tonifiat si eventual exfoliat. Se recomanda si o baie de aburi pentru deschiderea porilor. Astfel, masca absoarba mai bine grasimea de pe ten. Unele dintre mastile gata preparate contin si uleiuri esentiale folosite si in aromaterapie. De aceea, in timp ce uleiurile din masca se dizolva in aer, tenul nostru are parte de o ingrijire ca la carte in, iar noi ne bucuram de relaxare. Ceea este foarte important este faptul daca ne preparam singure o masca din namol trebuie sa stim ca acesta trebuie sa fie unul sterilizat in prealabil, pentru a dezvolta iritatii si tot felul de alergii pe piele. In general o astfel de masca se tine pe tenul curat in jur de 20 de minute.

Un articol de Madalina Stama

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri