Indemnizatie de cresterea copilului de 85% ...

Salutare mamici,
M-am gandit sa dezbatem un pic problema indemnizatiei de cresterea copilului.
Asta in cazul mamicilor cu venituri mai mari de 800 lei!!!
In ultima luna la TV si prin ziare a aparut in sfarsit vestea buna pentru mamicile care au avut venituri mai mari inainte de a aduce pe lume un copil si anume ca vor primi 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dupa 1 ian. 2009 (lege valabila, dar obtionala, pentru toate mamicile care la 1 ian. 2009 au copii cu varsta sub 2 ani si nu au intrerupt deja concediul de crestere a copilului!!!).
O VESTE EXTRAORDINARA pentru mine si pentru multe dintre voi, sper!!
Tin sa va anunt ca informatiile aparute pe la TV sunt un pic eronate !!!!! privind documentatia ce trebuie depusa la dosar(cerere la Directia de Munca pentru cei 85% si dovada de venit- asa a fost anuntat la TV), eu
m-am informat mai bine si vreau sa va spun si voua ce am aflat (informatiile le-am primit in scris de la Aocatul Poporului in urma unei cereri facute in vederea obtinerii acestor informatii).
"... SE FACE PRECIZAREA CA MAMELE BENEFICIAZA OPTIONAL DE DE ACEST DREPT - INDEMNIZATIA DE CRESTEREA COPILULUI DE 85% DIN MEDIA VENITURILOR DIN ULTIMELE 12 LUNI. SIGUR CA SE VA APLICA DE LA DATA DE 1 IANUARIE 2009.
IN LEGATURA CU PROCEDURA DE URMAT:
SE VOR DEPUNE CERERI PENTRU ACORDAREA ACESTUI DREPT LA PRIMARIA ORASULUI IN A CAREI RAZA TERITORIALA AVETI DOMICILIUL, IAR PRIMARIILE TRANSMIT DIRECTIILOR TERITORIALE CEREREA IMPREUNA CU DOCUMENTELE JUSTIFICATIVE, PRINTRE CARE SI DOVADA VENITURILOR DUMNEAVOASTRA DIN ULTIMELE 12 LUNI LUCRATE. DETALIILE SUNT OFERITE DE PRIMARII!!!"
Eu una am fost deja la Primarie chiar ieri dar .... stupoare !!!!
cei de acolo nu stiau nimic .... BINEANTELES!!!!
mi-au zis sa revin peste cateva zile ca se vor documenta in acest sens.... tipic romanesc nu vi se pare?!
m-am enervat foarte tare (sa lucrezi intr-un anumit domeniu si sa nu fii la curent cu noutatile ce tin de serviciul tau...oare cum au fost angajate acele persoane pe acel post .....
inca persoana de la primarie ce se ocupa cu aceasta problema a fost si foarte ofensata ca am deranjat-o de la cafea si barfa cu colega de birou !!!!!????

Deci, mamici daca stiti mai multe despre acest subiect scieti-ne!!!

Sper ca am fost de ajutor cu aceste informatii, daca am gresit cu ceva corectati-ma!!!
Pupici
pentru mamici
si pentru pitici
Liliana
liliana_sfc
Postat pe 11 Noiembrie 2008 11:59
si eu sunt in aceeasi situatie,dar inca nu am mers la primarie,deoarece am cautat pe net,normele de aplicare ale acestei legi,tocmai pt. a vedea ce documente trebuiesc depuse la primarie ,si nu am gasit normele.Avand in vedere ca legea este abia aprobata,undeva la 04.11.2008 este posibil ca aceste norme sa nu fie inca publicate si atunci cei de la primarie chiar nu au de unde sa stie ce sa ceara.Eu cred ca va fi vorba de o cerere in acest sens (posibil un tipizat de la ei) si o adeverinta de la unitate(tot tipizat) in care se mentioneaza veniturile pt. cele 12 luni.Nu cred ca vor cere si altceva.Eu mai astept pana cam pe 10 dec. si apoi merg la primarie,sau dau un telefon sa intreb ce acte trebuiesc.Sper sa se lamureasca si ei pana atunci.
rexona
Postat pe 13 Noiembrie 2008 08:46
Salut, si eu sunt o fericita mamica pe care o avantajeaza cei 85% din media veniturilor obtinute in urma cu 12 luni inainte de a naste.
Intr-adevar, legea prevede ca normele metodologice trebuie publicate in termen de 30 de zile de la abrogarea legii in cauza.
Daca informatiile pe care le detin sunt corecte..
Asta inseamna ca pana cel tarziu 10 dec 2008 ar cam trebui sa stim cum sa procedam.
Sincer, nu cred ca se vor misca f repede, nu cred ca luam banii din ianuarie 2009, dar macar sa ii primim cel tarziu in martie 2009 si retroactiv...
Salut toate mamicile.
kitty_kidz
Postat pe 17 Noiembrie 2008 10:26
si stiti cumva cum se aplica? la salariul brut sau la salariul net? voi ce salarii aveti, de exemplu?
green_eyes_lav
Postat pe 7 Decembrie 2008 08:31
eu am sunat acum la primarie dar inca nu au primit metedologia de aplicare a legii aprobate si m-am gandit sa revin cu un telefon prin 20 decembrie, cel tarziu in ianuarie.Daca se iau in considerare veniturile de pe 12 luni . asta ar insemna cat am luat in cele 126 de zile de concediu pre si post natal atat ar trebui sa luam si acum.
dia28
Postat pe 10 Decembrie 2008 16:35
BUNA. AM SI EU O INTREBARE IN LEGATURA CU LEGEA NOUA C.I.C AS VREA SA STIU DACA IN VENITUL NET DIN CARE SE CALUCULEAZA CEI 85% INTRA SI ORELE SUPLIMENTARE LEGALE SI ANUME 32 SAU 34 IN FUNCTIE DE CATE ZILE LUCRATOARE ARE LUNA EU ACESTE ORE LE AM SI PE FLUTURAS SI MI-AU FOST IMPOZITATE


zaharia_ionel2003
Postat pe 19 Decembrie 2008 00:23
DA, INTRA IN CALCUL ORELE SUPLIMENTARE SI ORICE PRIMA , BONUS ATI LUAT IN DECURSUL ULTIMELOR 12 LUNI INAINTE DE NASTEREA COPILULUI. sI EU ASTAZI AM FOST SA MA INTERESEZ SI DIN PACATE PT MINE, ULTIMELE 12 LUNI NU INSEAMNA ULTIMELE 12 NLUNI IN CARE AI REALIZAT VENITURI SALARIALE CI ULTIMELE 12 LUNI INAINTEA NASTERII COPILULUI! dECI, DIDINA, VENITURILE REZULTATE DIN CONCEDIUL POSTNATAL NU INTRA LA CALCUL
carla_dana_p
Postat pe 13 Ianuarie 2009 23:18
si eu am fost la primarie si am intrebat ,raspunsul a fost ca am nevoie de acea adeverinta(tipizat ) si de copie de la carnetul de munca (conform cu original) ;acestea doua se depun la Directia Muncii din raza judetului din care faci parte
rexona
Postat pe 15 Ianuarie 2009 10:44
pt bucuresti nu trebuie copie dupa cartea de munca si nici un formular tipizat (am depus deja dosarul si stiu ce vorbesc), trebuie doar o cerere de mana in care mentiozei numele si adresa atat a ta cat si a copilului, lasi un nr de tel pe cerere, ceri la serviciu o adeverinta cu veniturile nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii , plus copie buletin si copie certif de nastere. atat contine dosarul. se poate trimite si prin posta cu confiemare de primire. adresa este str Hambarului nr 6 (se afla pe langa stadionul national. ) Este vorba de directia de munca- agentia pt prestatii sociale. Tot bucurestiul kdepune aici. Ma refer la cei care sunt deja in plata celor 6 milioane si vor acum sa treaca la 85%. Banii se vor incasa cam de prin aprilie mi s-a spus, pana atunci luam tot 6 mil. (atunci termina ei de facut calculele pe dosarele depuse cica)
ruschita
Postat pe 15 Ianuarie 2009 11:01
mie nu mi s-a cerut asa ceva. am beneficiat de cei 8 mil pana acum si daca am optat pentru 85 la suta am complectat o cerere primita de la m. muncii (se gaseste pe mmuncii.ro)cu datele personale a mele si ale copilului, o adeverinta de la lucru din care sa rezulte media veniturilor din ultimele 12 luni, copii xerox de pe buletinele parintilor si a certif. de nastere ale copilului. am primit un nr de inregistrare si asteptam...max 3 luni
pentru cine a nascut luna asta poate trebuie mai multe acte...
dia28
Postat pe 15 Ianuarie 2009 11:11
DACA PRIMIM BANII - 6 PE LUNA PANA IN APRILIE FARA INTRERUPERE AR FI SUPER, DAR AM AUZIT CA NU PRIMIM PANA ATUNCI NIMIK , DAR VOR FI VIRATI TOTI ODATA.ASA AR FI SUPER...SA NI DEA FARA INTRERUPERE...NU MAI MERG PRIN VECINI ...DATORII...BLA BLA
DACA O MAMA E SINGURA CU BEBE DIN CE TRAIESTE 3 LUNI...?? SA MAI AI O RATA
dia28
Postat pe 15 Ianuarie 2009 11:17
daca iti spun ca am depus dosarul si mi s-a spus ca primim in continuare 6 pana in aprilie! nu are cum sa te lase fara venit, legea nu prevede asa ceva!din ce oras esti de le-a venit asa o idee?
ruschita
Postat pe 15 Ianuarie 2009 11:42
D-na mi-a spus ca voi primi banii peste doua - trei luni cam asa,nu stie.
Avand in vedere ca si cei 8 mil i-am primit dupa doua luni de la data introducerii dosarului ma gandeam ca si acum va fi la fel.atunci am pastrat banii de trusou, prima de nastere si prima de la servici si ne-am descurcat.Ar fi f. bine sa fie cum zici tu Eu sunt din Arad.
dia28
Postat pe 16 Ianuarie 2009 00:01
nu are de ce sa te lase fara bani pt ca tu ai deja depus dosarul pt 8 mil. daca crezi totusi ca e vreun pericol incearca sa strangi ceva fonduri pt vremuri grele, na, nu stiu ce sa zic.
ruschita
Postat pe 16 Ianuarie 2009 09:25
HOTRRE nr. 1682 din 10 decembrie 2008 pentru modificarea i completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanei de urgen a Guvernului nr. 148/2005 privind susinerea familiei n vederea creterii copilului, cu modificrile i completrile ulterioare, aprobate prin Hotrrea Guvernului nr. 1025/2006
n temeiul art. 108 din Constituia Romniei, republicat,
Guvernul Romniei adopt prezenta hotrre.
Art. I
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanei de urgen a Guvernului nr. 148/2005 privind susinerea familiei n vederea creterii copilului, cu modificrile i completrile ulterioare, aprobate prin Hotrrea Guvernului nr. 1.025/2006, publicat n Monitorul Oficial al Romniei, Partea I, nr. 704 din 17 august 2006, se modific i se completeaz dup cum urmeaz:
1.Titlul se modific i va avea urmtorul cuprins:
"NORME METODOLOGICE de aplicare a prevederilor Ordonanei de urgen a Guvernului nr. 148/2005 privind susinerea familiei n vederea creterii copilului"
2.La articolul 2, dup alineaui (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmtorul cuprins:
"(4) ncepnd cu luna ianuarie 2009, indemnizaia pentru creterea copilului se acord n cuantum de 600 lei sau, opional, n cuantum de 85% din media veniturilor profesionale realizate n ultimele 12 luni din ultimul an anterior datei naterii copilului sau, dup caz, datei de la care s-a ncredinat copilul n vederea adopiei, s-a adoptat copilul ori s-a luat copilul n plasament sau n plasament n regim de urgen, precum i datei de la care persoana a fost numit tutore, potrivit legii."
3.La articolul 4 alineatul (7), literele j), k) i o) se modific i vor avea urmtorul cuprins:
"j) a urmat cursurile de zi ale nvmntului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normal a studiilor respective, cu condiia absolvirii acestora cu examen de licen sau de diplom organizat n prima sesiune. n sensul dispoziiilor art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii i alte drepturi de asigurri sociale, cu modificrile i completrile ulterioare, se ia n considerare intervalul cuprins ntre ziua n care ncepe i ziua n care se sfrete fiecare an universitar, n condiiile legii;
k) se afl n perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale nvmntului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licen sau de diplom, n vederea angajrii sau, dup caz, a trecerii n omaj, potrivit legii, calculate ncepnd cu data de 1 a lunii urmtoare absolvirii;
o) a satisfcut serviciul militar ca militar n termen sau ca militar cu termen redus, pe durata legal stabilit, a fost concentrat, mobilizat sau n prizonierat ori, dup caz, a efectuat sau efectueaz serviciul militar pe baz de voluntariat;"
4.La articolul 4 alineatul (7), dup litera q) se introduc dou noi litere, literele r) i s), cu urmtorul cuprins:
"r) a beneficiat de concediu i indemnizaie pentru creterea copilului cu handicap cu vrsta cuprins ntre 3 i 7 ani, potrivit prevederilor art. 12 alin. (1) lit. b)din Legea nr. 448/2006 privind protecia i promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicat, cu modificrile ulterioare;
s) se afl n perioada cuprins ntre absolvirea cursurilor de zi ale nvmntului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licen organizat n prima sesiune, i nceperea primului rezideniat dup absolvire."
5.Articolul 5 se modific i va avea urmtorul cuprins:
"Art. 5
Veniturile din salarii, din activiti independente i din activiti agricole prevzute la art. 1 alin. (3) din ordonana de urgen, denumite n continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1)i (2), art. 46 alin. (1)-(4)i la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificrile i completrile ulterioare, i reprezint valoarea obinut dup aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunztor fiecrei categorii de venit."
6.La articolul 6, alineatele (2), (3), (5) i (6) se modific i vor avea urmtorul cuprins:
"(2) n cazul n care nu a fost ntocmit actul de natere al copilului pentru care se solicit dreptul, cererea prevzut la alin. (1) va fi nsoit de copia legalizat a actului constatator al naterii. Pentru copiii ceteni strini, nscui n strintate, cererea va fi nsoit de certificatul sau extrasul de natere tradus n limba romn i legalizat.
(3) Pentru situaia prevzut la alin. (2), beneficiarii dreptului au obligaia s depun la agenia pentru prestaii sociale judeean, respectiv a municipiului Bucureti, denumit n continuare agenia teritorial, copia certificatului de natere al copilului, n termen de 30 de zile de la eliberarea acestuia, dar nu mai trziu de 6 luni de la naterea copilului sau 12 luni de la nregistrarea naterii la autoritile romne competente, n condiiile Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civil, cu modificrile i completrile ulterioare, n cazul copiilor ceteni romni nscui n strintate.
(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum i nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de autoritile competente, sunt, dup caz, urmtoarele:
a) dovada eliberat de angajator sau alt pltitor, din care s rezulte c persoana ndreptit a realizat timp de 12 luni n ultimul an anterior naterii copilului venituri din salarii, sau, dup caz, de autoritatea competent, n caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciar a angajatorului;
b) dovada privind veniturile realizate n anul fiscal anterior celui n care s-a nscut copilul i/sau, dup caz, dovada privind venitul calculat n vederea plii anticipate a impozitului, precum i copia deciziei de impunere, eliberate de autoritile competente, n cazul persoanelor care realizeaz venituri din activiti independente i/sau din activiti agricole. n situaia n care una dintre aceste dovezi nu poate fi eliberat, persoana ndreptit prezint o declaraie pe propria rspundere privind realizarea acestor venituri, n condiiile prevzute de Codul penal;
c) dovada eliberat de autoritile competente, n cazul persoanelor care realizeaz venituri profesionale neimpozabile;
d) dovada eliberat de autoritile competente, n cazul asociailor unici, privind veniturile realizate de acetia;
e) adeverina eliberat de pltitorul indemnizaiei de maternitate, potrivit Ordonanei de urgen a Guvernului nr. 158/2005, aprobat cu modificri i completri prin Legea nr. 399/2006, cu modificrile ulterioare, de angajator sau, dup caz, de casa teritorial de asigurri de sntate ori de agenia judeean pentru ocuparea forei de munc, pentru aplicarea art. 8 alin. (1) lit. d) din ordonana de urgen;
f) dovada eliberat de autoritile competente, de angajatori sau, dup caz, declaraia pe propria rspundere, din care s rezulte data de la care solicitantul se afl n concediu pentru creterea copilului;
g) copia contractului de munc sau, dup caz, dovada eliberat de angajatori ori de autoritile competente strine sau romne, tradus i legalizat, care s ateste realizarea de venituri profesionale pe baza unor contracte individuale de munc n strintate, potrivit acordurilor guvernamentale bilaterale ncheiate de Romnia cu alte state, sau, dup caz, realizarea de venituri profesionale dobndite n urma activitilor salariale ori independente totalizate n baza prevederilor Regulamentului CEE 1.408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate social lucrtorilor salariai, lucrtorilor independeni i membrilor familiilor lor care se deplaseaz n interiorul Comunitii.
(6) Actele doveditoare privind atestarea situaiilor prevzute la art. 4 alin. (7) i, dup caz, nivelul venitului lunar aferent acestor perioade, certificate pentru conformitate de autoritile competente, sunt urmtoarele:
a) dovada eliberat de instituia care a trimis persoana n misiune permanent n strintate, pentru situaia prevzut la lit. a);
b) dovada eliberat de agenia teritorial pentru ocuparea forei de munc, pentru situaiile prevzute la lit. b), c), e) i f);
c) dovada eliberat de casele teritoriale de pensii, pentru situaiile prevzute la lit. c)-h) i p);
d) dovada eliberat de angajator ori, dup caz, de casa teritorial de asigurri de sntate, pentru situaiile prevzute la lit. c)-g) i i), l)-n);
e) diploma de absolvire, foaia matricol sau adeverina eliberat de instituia de nvmnt superior, pentru situaiile prevzute la lit. j), k) i s);
f) livretul militar, certificatul sau orice alt dovad eliberat, dup caz, de centrul militar n a crui raz teritorial domiciliaz persoana ndreptit sau de structurile militare ale instituiilor din sistemul de aprare, ordine public i siguran naional, n care sunt precizate cu exactitate perioadele i natura situaiei respective, pentru situaia prevzut la lit. o)."
7.La articolul 8, alineatul (2) se modific i va avea urmtorul cuprins:
"(2) n cazul n care situaia prevzut la alin. (1) se produce dup data de 1 ianuarie 2009, se acord o singur indemnizaie, la aceeai valoare cu indemnizaia primit anterior naterii celui din urm copil."
8.La articolul 11, dup alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmtorul cuprins:
"(3) Acordarea indemnizaiei pentru creterea copilului sau, dup caz, a stimulentului lunar se face la cererea scris a persoanei ndreptite, ori de cte ori aceasta solicit, cu respectarea condiiilor prevzute de ordonana de urgen."
9.La articolul 14, alineatul (2) se abrog.
10.Dup articolul 19 se introduc dou noi articole, articolele 191 i 192, cu urmtoruS cuprins:
"Art. 191
(1) La stabilirea bazei de caicul a indemnizaiei pentru creterea copilului se iau n considerare toate veniturile realizate de persoana ndreptit, obinute n condiiile art. 5, precum i veniturile aferente perioadelor asimilate prevzute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizaiei pentru creterea copilului stabilit potrivit alin. (1), se determin ca sum total a veniturilor realizate n ultimele 12 luni anterior datei naterii copilului i mprit la 12.
(3) Cuantumul indemnizaiei pentru creterea copilului se calculeaz prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna n care s-a nscut copilul se ia n calcul venitul realizat n luna anterioar celei n care s-a nscut copilul.
(5) n situaia n care cele 12 luni anterioare datei naterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevzute la art. 4 alin. (7) n care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizaiei pentru creterea copilului este de 600 lei. Dac persoana realizeaz venituri o perioad de cteva luni n interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaiei pentru creterea copilului este reprezentat de suma total a veniturilor realizate n aceste luni, mprit la 12.
(6) n cazul veniturilor din activiti independente sau agricole, la stabilirea cuantumului indemnizaiei pentru creterea copilului se iau n calcul veniturile nscrise n actele doveditoare prevzute la art. 6 alin. (5) lit. b).
(7) n situaia persoanelor prevzute la art. 4 alin. (7) lit. m), pentru conversia n moneda naional a veniturilor realizate de acestea, se ia n calcul cursul de schimb valutar stabilit de Banca Naional a Romniei din ziua anterioar stabilirii dreptului.
(8) Dac din calculul indemnizaiei pentru creterea copilului potrivit prevederilor alin. (1)-(7) rezult un cuantum mai mic de 600 lei, se acord 600 lei.
Art. 192
(1) n situaia persoanelor care realizeaz venituri din activiti independente sau agricole, cuantumul indemnizaiei pentru creterea copilului se recalculeaz n baza dovezilor eliberate de autoritile competente privind veniturile efectiv realizate n perioada pentru care s-a luat n calcul venitul estimat n vederea plii anticipate a impozitului sau, dup caz, pentru care s-a completat declaraia pe propria rspundere prevzut la art. 6 alin. (5) lit. b).
(2) Dovada prevzut la alin. (1) se transmite de ctre persoana beneficiar la agenia teritorial, cu respectarea termenului general de prescripie prevzut de lege.
(3) Dac din recalculare rezult un cuantum mai mare al indemnizaiei pentru creterea copilului fa de cel stabilit iniial, diferena de cuantum se acord pentru toat perioada de la data stabilirii dreptului.
(4) Dac din recalculare rezult un cuantum mai mic al indemnizaiei pentru creterea copilului fa de cel stabilit iniial, diferena de cuantum se recupereaz de la beneficiar, n condiiile art. 21 alin. (1) din ordonana de urgen."
11.La articolul 20 alineatul (1), litera a) se modific i va avea urmtorul cuprins:
"a) ncepnd cu ziua urmtoare celei n care nceteaz, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naterii copilului, indiferent de persoana ndreptit care solicit dreptul, dac cererea este depus n termen de 60 de zile lucrtoare de la acea dat;"
12.Articolul 22 se modific i va avea urmtorul cuprins:
"Art. 22
Pe perioada acordrii indemnizaiei pentru creterea copilului, plata pensiei de invaliditate i a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspend."
13.Articolul 25 se modific i va avea urmtorul cuprins:
"Art. 25
(1) Ageniile teritoriale solicit Ageniei Naionale pentru Prestaii Sociale creditele bugetare corespunztoare drepturilor prevzute de ordonana de urgen pn cel trziu la data de 15 a fiecrei luni.
(2) Agenia Naional pentru Prestaii Sociale solicit Ministerului Muncii, Familiei i Egalitii de anse creditele bugetare prevzute la alin. (1), centralizate la nivelul ntregii ri, pn cel trziu la data de 20 a fiecrei luni."
14.Articolul 30 se modific i va avea urmtorul cuprins:
"Art. 30
(1) Sumele ncasate necuvenit sau acordate n condiiile prevzute la art. 192 alin. (3) se recupereaz de la beneficiarii acestora, pe baza deciziei emise de directorul executiv al ageniei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescripie. Decizia de recuperare constituie titlu executoriu. (2) Suspendarea plii/ncetarea drepturilor/reluarea plii drepturilor/modificarea cuantumului indemnizaiei pentru creterea copilului se face prin decizie a directorului executiv al ageniei teritoriale i se comunic beneficiarului n termen de 15 zile lucrtoare. Modelele deciziilor sunt prevzute n anexele nr. 3a), 3b), 3c) i 3d)."
15.Dup articolul 30 se introduc patru noi articole, articolele 301, 302, 303 i 304, cu urmtorul cuprins:
"Art. 301
Dreptul la indemnizaia pentru creterea copilului n cuantumul prevzut la art. 2 alin. (4) se acord ncepnd cu luna ianuarie 2009 i persoanelor care, la data de 1 ianuarie 2009, se aflau n una dintre urmtoarele situaii:
a) n plata indemnizaiei pentru creterea copilului;
b) n plata indemnizaiei pentru creterea copilului n condiiile prevzute la art. 8 alin. (1);
c) n plata stimulentului lunar;
d) n concediu de maternitate i n plata indemnizaiei aferente;
e) ar fi fost ndreptite s beneficieze de indemnizaia pentru creterea copilului sau de stimulentul lunar i nu au solicitat acest drept;
f) cererile privind acordarea indemnizaiei pentru creterea copilului nu au fost soluionate pn la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.
Art. 302
(1) Pentru acordarea indemnizaiei pentru creterea copilului n cuantum de 85% n situaia prevzut la art.301 lit. a), b) i f), persoanele beneficiare transmit la agenia teritorial o cerere scris care s conin n mod obligatoriu numele i prenumele, codul numeric personal, adresa, att ale persoanei beneficiare, ct i ale copilului pentru care se primete indemnizaia, nsoit de documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6 alin. (5) i (6), pn cel trziu la data de 30 iunie 2009.
(2) n situaia prevzut la art. 301 lit. b), documentele doveditoare menionate la alin. (1) sunt cele dinaintea naterii copilului/copiilor anterior/anteriori.
(3) Pn la nregistrarea documentelor doveditoare prevzute la alin. (1) i calculul indemnizaiei pentru creterea copilului potrivit art. 191, aceasta se acord n cuantum de 600 lei, urmnd ca diferena de cuantum s fie acordat ncepnd cu drepturile aferente lunii ianuarie 2009.
Art. 303
Pentru acordarea indemnizaiei pentru creterea copilului n situaia prevzut la art. 301 lit. c), persoana care dorete s beneficieze de concediu de cretere a copilului transmite la agenia teritorial cererea prevzut n anexa nr. 1 i documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6 alin. (5) i (6).
Art. 304
Pentru acordarea indemnizaiei pentru creterea copilului n situaiile prevzute la art. 301 lit. d) i e), persoana ndreptit depune la primrie cererea prevzut n anexa nr. 1 i documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6, cu respectarea termenelor prevzute la art.10 alin. (1) din ordonana de urgen."
16.La articolul 31, alineatul (2) se modific i va avea urmtorul cuprins:
"(2) Ageniile teritoriale transmit Ageniei Naionale pentru Prestaii Sociale, pn la data de 15 a fiecrei luni pentru luna anterioar, fundamentarea creditelor necesare pentru plata contribuiei de asigurri sociale de sntate pentru persoanele beneficiare de indemnizaie lunar pentru creterea copilului."
17.La articolul 31, dup alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmtorul cuprins:
"(3) Agenia Naional pentru Prestaii Sociale solicit Ministerului Muncii, Familiei i Egalitii de anse creditele bugetare prevzute la alin. (2) centralizate la nivelul ntregii ri pn cel trziu la data de 20 a fiecrei luni."
18.Dup articolul 36 se introduce un nou articol, articolul 361, cu urmtorul cuprins:
"Art. 361
(1) Persoanele care i desfoar activitatea n ministerele i instituiile din sectorul de aprare, ordine public i siguran naional beneficiaz de indemnizaie pentru creterea copilului acordat prin aceste instituii.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile tuturor categoriilor de personal.
(3) n situaia n care n perioada concediului pentru creterea copilului i a indemnizaiei aferente contractul de munc al persoanei prevzute la a lin. (1) nceteaz, plata indemnizaiei se asigur prin ageniile teritoriale pn la mplinirea de ctre copil a vrstei de 2 ani, respectiv 3 ani n cazul copilului cu handicap.
(4) n situaia prevzut la alin. (3), instituiile din sectorul de aprare, ordine public i siguran naional au obligaia s transmit ageniilor teritoriale n a cror raz teritorial domiciliaz persoana beneficiar cererea i documentele doveditoare ale acesteia care au stat la baza stabilirii dreptului."
19.n cuprinsul normelor metodologice i al anexelor, direcia de munc, solidaritate social i familie judeean, respectiv a municipiului Bucureti se nlocuiete cu agenia judeean pentru prestaii sociale, respectiv a municipiului Bucureti, denumite n continuare agenii teritoriale, i Ministerul Muncii, Familiei i Egalitii de anse se nlocuiete cu Agenia Naional pentru Prestaii Sociale, cu excepia art. 37.
20.Anexele nr. 1,2a), 2b), 3a), 3b) i 3c) se modific i se nlocuiesc cu anexele nr. 1-6, care fac parte integrant din prezenta hotrre.
21.Dup anexa nr. 3c) se introduce o nou anex, anexa nr. 3d), avnd cuprinsul prevzut n anexa nr. 7, care face parte integrant din prezenta hotrre.
Art. II
Hotrrea Guvernului nr. 1.025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanei de urgen a Guvernului nr. 148/2005 privind susinerea familiei n vederea creterii copilului, cu modificrile i completrile ulterioare, publicat n Monitorul Oficial al Romniei, Partea I, nr. 704 din 17 august 2006, cu modificrile i completrile aduse prin prezenta hotrre, se va republica, dndu-se textelor o nou numerotare.
-****-

PRIM-MINISTRU
CLIN POPESCU-TRICEANU
Contrasemneaz:
Ministrul muncii, familiei i egalitii de anse,
Mariana Cmpeanu
Ministrul internelor i reformei administrative,
Cristian David
Ministrul economiei i finanelor,
Varujan Vosganian
ANEXA nr. 1:

Din pacate ne lovim de vesnica birocratie, ba mai mult, functionarii (ai Primariei, ai Directiilor de Munca), interpreteaza normele in fel si chip. De exemplu, mie de la Primarie mi-au spus ca tb. adeverinta de venit pe ultimele 13 luni(cica daca copilul e nascut in 10 sept),si acele zile sunt stagiu de cotizare(adevarat,dar normele specifica altceva), de la Directia de Munca zic ca pe 12 luni, iar de la Primaria altei localitati am aflat ca probabil se ia in considerare toata luna sept.
O bulibaseala totala, i-am zapacit pe angajatori:ba adeverinta pe 12 luni, ba pe 13...si asa trece timpul si nu reusesc sa-mi depun actele.
Poate pana la Craciun primesc si eu banutii...
anna_kidz
Postat pe 20 Ianuarie 2009 00:39
Buna, cand a depus sotul meu dosarul, asta fiind cam pe 30 ianuarie, la directia de munca era un afis mare pe care scria ca recalcularea se face incepand cu data de 01.06.2009; pe de alta parte intreband la ghiseu i s-a spus ca vom primi cei 6 mil pana atunci.Mai stie cineva ceva?
Este totusi cam tarziu sa se inceapa recalcularea deabea atunci..
andrei_carmen77
Postat pe 10 Februarie 2009 00:04
Pt andrei_carmen77. Din cate stiu 1.06.2009 este data limita pana la care se pot depune cererile pt. recalculare. In mod normal de la data depunerii dosarului dureaza 3 luni pana primesti banutii(retroactiv).
anna_kidz
Postat pe 10 Februarie 2009 15:36
Art 302, pct 1 din Ordonanta de mai sus.
anna_kidz
Postat pe 10 Februarie 2009 15:39
Buna Anna.Am vazut ca in articolul 302 este sesizat acest fapt, dar atunci cand a fost sotul meu si a depus dosarul era scris mare pe usa ca recalcularea incepe de la 01.06.2009.Sa dea D-zeu sa fie asa cum spui tu si sa vedem banii macar in 3 luni de la depunere dosar.Dar oare pana atunci ii mai vedem pe cei 600 Ron?
P.S. Multumesc mult pentru raspuns, ma framanta f. tare incertitudinea asta.
andrei_carmen77
Postat pe 12 Februarie 2009 11:16
Pt. andrei_carmen77. Daca si pana acum ai primit cei 600 lei, banutii ar trebui sa-i primesti in continuare, pana la recalculare. Daca abia acum depui dosarul, adica nu ai primit pana acum cei 600 lei, vei primi retroactiv intreaga suma.
Problema e ca, din cauza deficitului bugetar, s-ar putea ca noi, mamicile, sa avem neplacuta surpriza de a nu primi la timp, de a primi fractionat sau deloc o perioada banutii. Sa ne apere D-zeu de asa ceva.
anna_kidz
Postat pe 12 Februarie 2009 17:21
Multumesc pentru raspuns Anna, din pacate asa este nu putem avea o siguranta cu privire la data la care vom intra in posesia banilor, ceea ce este f. trist.Da eu iau cei 600 RON de 2 luni si sper sa-i iau in continure pana cand voi primii banii recalculati.
andrei_carmen77
Postat pe 14 Februarie 2009 20:50
pt.cele interesate: mamele care beneficiaza de cei 85 la suta mai primesc pe langa si cei 2 mil pt. bebe nu doar cei 85 la suta.
dia28
Postat pe 17 Februarie 2009 15:36
ruschita ai avut dreptate ca primim cei 6 mil in continuare...altfel
dia28
Postat pe 17 Februarie 2009 15:39
andrei _carmen: cei 600 de ron ii primesti in continuare, iar cand termina ei de procesat noile cereri de puse (alea ref 85%) , o sa iti dea retroactiv diferenta.
ruschita
Postat pe 17 Februarie 2009 16:35
Multumesc Ruschita, o veste f. buna; ca pana vom primi retroactiv diferenta pana la 85% s-ar putea sa ne creasca urechile..
andrei_carmen77
Postat pe 24 Februarie 2009 23:11
si noi vom depune dosarul ,ca pana acum a trebuit sa refacem adev de sal. de 3 ori !!!!!! asta e ,si vom astepta diferenta ,insa sper din tot sufletul sa nu se stopeze orice fel de plata pana cand vin banii.
pupici la pitici
mihasa
Postat pe 25 Februarie 2009 15:01
buna seara mamicilor.sa va zic ce am patit eu cu toate nebunia asta .fetita mea are aproape 8 luni .....in astea opt luni am primit fix doua alocatii adica 400ron...le-au ametit asa de tare incat a trebuit sa fac multe cereri de anul trecut ma lupt cu ei.pt indemnizatie am depus in noiembrie dosarul pt ca atunci am terminat concediul post natal.urma sa primesc cei 6mil doar pt nov.si dec pt ca in ianuarie am depus pt 85%.si am tot asteptat.pot spune ca abia acum doua zile mi-au trimis alocatiile restante plus cele doua luni de indemnizatie........intre timp l-am mai trimis pe sotul meu pe la ei si i s-a zis ca cei 85% ii voi primi in martie .daca ii primesc va dau de veste cu toate ca mi-e greu sa cred.eu sunt totusi multumita ca s-a aprobat legea noua si nu trebuie sa ne chinuim cu doar cei 800ron.
o seara buna si sa va creasca copii frumosi si sanatosi!
oto_otto2000
Postat pe 25 Februarie 2009 19:01
Buna fetelor, intr-adevar vestea buna este ca am primit banii cei 600 Ron pentru luna ianuarie, asta insemnand ca nu ne vor lasa fara bani pana vin cei 85% retroactiv; oricum nu am nici o speranta pentru luna martie, cred ca cel mai devreme poate fi 3 luni de la data depunerii dosarului.
andrei_carmen77
Postat pe 26 Februarie 2009 16:55
INSTRUCIUNI din 4 februarie 2009 de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanei de urgen a Guvernului nr. 148/2005 privind susinerea familiei n vederea creterii copilului, aprobate prin Hotrrea Guvernului nr. 1.025/2006
Art. 1
(1)n aplicarea prevederilor art. 301 lit. a), b) i f) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanei de urgen a Guvernului nr. 148/2005 privind susinerea familiei n vederea creterii copilului, aprobate prin Hotrrea Guvernului nr. 1.025/2006, cu modificrile i completrile ulterioare, denumite n continuare Norme metodologice, modelul cererii pentru recalcularea indemnizaiei pentru creterea copilului este prevzut n anexa nr. 1.
(2)Cererea prevzut la alin. (1) se poate depune direct la agenia pentru prestaii sociale judeean, respectiv a municipiului Bucureti, denumit n continuare agenie teritorial, n a crei raz teritorial domiciliaz persoana beneficiar, se poate transmite la aceast instituie prin pot, cu confirmare de primire, sau prin alt modalitate stabilit de agenia teritorial, pn cel trziu la data de 30 iunie 2009.
Art. 2
(1)n sensul prevederilor art. 5 din Normele metodologice, veniturile care se iau n considerare pentru stabilirea cuantumului indemnizaiei pentru creterea copilului reprezint, dup caz:
a)suma ncasat din veniturile din salarii, care se stabilete astfel:
- la locul unde se afl funcia de baz: suma ncasat de persoana ndreptit, rezultat dup aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului, determinat ca diferen ntre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contribuiilor obligatorii aferente unei luni i a deducerii personale acordate pentru luna respectiv, i contribuiile la fondurile de pensii facultative, precum i cotizaia sindical pltit n luna respectiv;
- pentru veniturile obinute n celelalte cazuri: suma ncasat de persoana ndreptit, rezultat dup aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul, determinat ca diferen ntre venitul brut i contribuiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora;
b)suma ncasat de persoana ndreptit, calculat potrivit legii de ctre pltitorul acesteia, pentru perioadele asimilate prevzute la art. 4 alin. (7) din Normele metodologice;
c)suma ncasat de persoana ndreptit care realizeaz venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;
d)suma rezultat dup aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activiti independente, determinat n condiiile legii;
e)suma rezultat dup aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activiti agricole, determinat n condiiile legii.
(2)Pentru persoanele care realizeaz venituri profesionale din salarii, venitul brut reprezint salariul de baz, indemnizaii, sporuri, prime, orice alte sume sau avantaje de natur salarial ori asimilate salariilor acordate de angajator potrivit legii.
(3)n cazul n care o persoan realizeaz concomitent venituri profesionale din mai multe surse, se vor lua n calcul toate veniturile lunare ncasate de aceasta, stabilite potrivit alin. (1).
Art. 3
(1)n aplicarea prevederilor art. 6 alin. (5) lit. a), c), e) i f) i alin. (6) lit. a)-d) din Normele metodologice, dovada privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum i nivelul net lunar al acestora se completeaz potrivit modelului de adeverin prevzut n anexa nr. 2.
(2)Pentru celelalte cazuri, dovada privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum i nivelul net lunar al acestora se completeaz potrivit modelelor specifice, prevzute de legislaia n vigoare, utilizate de autoritile competente.
Art. 4
(1)n aplicarea prevederilor art. 302 alin. (2) din Normele metodologice i ale art. 24 alin. (2) din Ordonana de urgen a Guvernului nr. 148/2005 privind susinerea familiei n vederea creterii copilului, aprobat cu modificri i completri prin Legea nr. 7/2007, cu modificrile ulterioare, pentru recalcularea indemnizaiei pentru creterea copilului, n cuantum de 85%, baza de calcul a indemnizaiei se determin ca suma total a veniturilor realizate n ultimele 10 luni anterioare datei naterii copilului mprit la 10.
(2)n situaia menionat la alin. (1), la stabilirea cuantumului indemnizaiei pentru creterea copilului se vor lua n calcul veniturile realizate n ultimele 10 luni anterioare datei naterii copilului, respectiv veniturile din salarii calculate conform art. 2 alin. (1) lit. a) sau veniturile declarate conform contractelor de asigurare social individuale ncheiate potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii i alte drepturi de asigurri sociale, cu modificrile i completrile ulterioare.
(3)n situaia prevzut la art. 4 alin. (8) din Normele metodologice, la stabilirea indemnizaiei pentru creterea copilului, n cuantum de 85%, perioada pentru determinarea bazei de calcul a indemnizaiei se diminueaz corespunztor cu perioada cuprins ntre data naterii i data prezumtiv a naterii. Baza de calcul se determin ca suma total a veniturilor realizate n aceast perioad mprit la numrul de luni rezultate.
Art. 5
Sumele rezultate din calcularea /recalcularea indemnizaiei pentru creterea copilului se rotunjesc la 1 leu pentru fraciunile de peste 50 de bani inclusiv i se neglijeaz fraciunile de pn la 49 de bani inclusiv.
Art. 6
(1)Anexele nr. 1 i 2 fac parte integrant din prezentele instruciuni i se utilizeaz de la data intrrii n vigoare a acestora.
(2)Documentele doveditoare privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit conform Codului fiscal, precum i nivelul net lunar al acestora, depuse pn la data publicrii prezentelor instruciuni la primriile n a cror raz teritorial i au domiciliul persoanele ndreptite sau, dup caz, transmise la ageniile teritoriale, vor fi luate n considerare pentru stabilirea drepturilor la indemnizaia pentru creterea copilului.
-****-
ANEXA Nr. 1: CERERE pentru recalcularea indemnizaiei pentru creterea copilului
Domnului director executiv
I.Subsemnata (ul),
Numele i prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Adresa Str.
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Nr. |_|_|_|_| Bl. |_|_|_|_|_|_|_|_| Sc. |_|_| Ap. |_|_|_| Sector |_|
Mun. / Ora |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
com. ; sat |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Judeul |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Telefon |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| Fax |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
E - mail _____________________
Act de identitate |_|_|_| Seria |_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Emis de |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
V rog s-mi aprobai RECALCULAREA indemnizaiei pentru creterea copilului n conformitate cu prevederile legile n vigoare.
II.Copilul / copiii n ntreinere pentru care primesc n prezent indemnizaia este / sunt:
1 Numele i prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Act de identitate / act doveditor |_|_|_| Seria |_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|_|_|_|
2 Numele i prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Act de identitate / act doveditor |_|_|_| Seria |_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|_|_|_|
3 Numele i prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Act de identitate / act doveditor |_|_|_| Seria |_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|_|_|_|
Data
.........
Semntura solicitantului
...............
NOT:
La pct. II se vor completa datele copilului, respectiv ale tuturor copiilor rezultai din sarcini multiple sau datele ambilor copii n cazul n care persoana se afl n prelungirea concediului pentru creterea copilului.
ANEXA Nr. 2:
Denumire angajator / instituie...............................................
Sediu angajator / instituie.....................................................
Nr. O.R.C............................................................................
Cod fiscal.............................................................................
Telefon/fax...........................................................................
ADEVERIN 1)
nr. ............./..........................
Se adeverete prin prezenta c doamna / domnul.........................................................., CNP..............................., domiciliat / domiciliat n localitatea................................................., str................................................... nr. ......, bl. ........, sc. ......., et......., ap. .........., sectorul/judeul.............................., avnd calitatea de 2)................................................... n instituia noastr de la data de....................................:
I.Referitor la ndeplinirea condiiilor de acordare a concediului i indemnizaiei pentru creterea copilului 3):
- n perioada de la............................. pn la..................................... a beneficiat de indemnizaie de maternitate;
- la data de................................. se mplinesc cele 42 de zile din concediul de luzie;
- n perioada de la............................ pn la............................... a beneficiat de indemnizaie pentru creterea copilului;
- ncepnd cu data de..................................... se aprob concediul pentru creterea copilului;
- a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dup cum urmeaz:
-- de la (zi /lun / an).................................. pn la (zi / lun / an)................................................ 4).
______
1) Se va completa de ctre fiecare angajator / instituie care atest una dintre situaiile n care persoana s-a aflat la un moment dat n intervalul celor 12 luni.
2) Se va trece calitatea persoanei - de exemplu, salariat cu contract individual de munc pe perioad nedeterminat / determinat, omer, persoan cu drept de pensie de invaliditate.
3) Aceast rubric nu se va completa n cazul persoanelor care solicit recalcularea cuantumului indemnizaiei pentru creterea copilului.
4) Se completeaz pentru fiecare lun din cele 12 n care persoana a avut calitatea menionat.
II.Referitor la veniturile realizate n ultimele 12 luni anterioare datei naterii copilului, reprezentnd suma ncasat de persoana ndreptit, conform prevederilor art. 2 alin. (1) lit. a)-c) i alin. (2) din instruciuni:

Nr. crt. Luna Tipul venitului (salariu net, indemnizaie omaj, indemnizaie concediu medical etc.) Venitul realizat (salariul net) - valoarea -
1. Luna............................ anul................
(luna naterii copilului)
2. Luna............................ anul................
(luna anterioar lunii naterii copilului)
3. Luna............................ anul................
(a 2-a lun anterioar lunii naterii copilului)
4. Luna............................ anul................
(a 3-a lun anterioar lunii naterii copilului)
5. Luna............................ anul................
(a 4-a lun anterioar lunii naterii copilului)
6. Luna............................ anul................
(a 5-a lun anterioar lunii naterii copilului)
7. Luna............................ anul................
(a 6-a lun anterioar lunii naterii copilului)
8. Luna............................ anul................
(a 7-a lun anterioar lunii naterii copilului)
9. Luna............................ anul................
(a 8-a lun anterioar lunii naterii copilului)
10. Luna............................ anul................
(a 9-a lun anterioar lunii naterii copilului)
11. Luna............................ anul................
(a 10-a lun anterioar lunii naterii copilului)
12. Luna............................ anul................
(a 11-a lun anterioar lunii naterii copilului)
Cunoscnd prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul n declaraii, respectiv faptul c declararea necorespunztoare a adevrului fcut unui organ sau unei instituii de stat se pedepsete cu nchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amend, declar pe propria rspundere c datele i informaiile prezentate corespund realitii.
..............................................
(numele, prenumele, semntura i tampila reprezentantului legal)
Publicat n Monitorul Oficial cu numrul 87 din data de 13 februarie 2009

anna_kidz
Postat pe 27 Februarie 2009 08:53
Pt. ANNA- Adica mai nou, trebuie sa completam si anexa 1 si s-o depunem la dosar, plus actele de la anexa 2? Si mai am o intrebare, formularul il luam de la Directia de Munca din sect. 2sau putem sa-l luam din fiecare sector?Doamne cand se vor opri si ne vor da banii? Chiar totul trebuie sa fie atat de greu in tara asta?
andrei_carmen77
Postat pe 27 Februarie 2009 18:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
urgent ajutorrrrr!!!! 2 De la: zambil 17 Noiembrie 2010 08:23
LOCUINTE ANL? 4 De la: nicoleta26 27 Mai 2010 16:01
despre raceala 30 De la: decelus 2 Martie 2011 11:39
intarcatul fetitei mele 14 De la: andracalin 11 Octombrie 2009 20:16
Concurs Scrie-i Mosului! 1 De la: XEMONIA 20 Noiembrie 2010 00:58
Setari Cookie-uri