Ce-o sa fie, cand va fi mare?

Vreau cu aceasta ocazie sa salut intreaga comunitate de parinti si sa ma prezint ca fiind unul dintre acei multi consultanti financiari pe care Clujul ii are. Consultanta in domeniul asigurarilor de viata si planurilor financiare de medie si lunga durata atat pentru parinti cat si pentru copii.

Am preferat sa pastrez anonimatul firmei in care-mi desfasor activitatea, dar si anonimatul persoanei mele tocmai pentru a nu crea "tabere" si a intra in detalii irelevante. Prezenta mea pe acest site se doreste a fi una benefica, de a putea acorda sprijin acelor persoane care-si doresc / studiaza posibilitatea achizitionarii serviciilor mai sus mentionate.

Evident ca dialogul poate evolua de la general inspre particular, iar in "discutiile unu la unu" "misterele" vor fi dezvaluite in totalitate, dar toate acestea prin mesaje private, pe emailurile doritorilor. In sprijinul ideii de consultanta vin cu experienta mea de viata si profesionala, cu atat mai mult cu cat varsta incepe sa-mi permita posibilitatea de a impartasi sfaturi utile acelora care nu tin cu dinadinsul sa incerce toate greselile pe pielea lor, ca sa poata "invata din greseli"... Uneori o mana de ajutor nu strica, dar, evident, acest lucru poate fi dobandit printr-o relatie corecta si prin probarea lucrurilor care pot fi masurate, comparate si nu luate in mod axiomatic.

Sper ca acesta sa fie inceputul unei experiente placute si a unui numar mare de prieteni, pe care mi-i doresc!

De aceea mi-am intitulat acest topic "Ce-o sa fie, cand va fi mare?" deoarece astept cu placere sa-mi spuneti ce va imaginati ca va fi puiul sau puii vostri, cand vor fi mari.
mentor
Postat pe 5 Noiembrie 2008 00:25
Buna Mentor.....ai spus ca esti consultant financiar in domeniul asigurarilor...am si eu o nedumerire.....am incheiat o asigurare de viata anul trecut la grawe romania asigurari acum vrem sa facem asigurarea de locuinta dar la alta firma....as putea sa o anulez si pe cealalta sau sa o transfer intr-un anume fel la noua firma unde am semnat ca vreau sa se duca si cei 2% pt pensii???se percepe cumva vreo amenda ceva???nu stiu ce sa fac ...vreau un sfat de la tine esti cel mai in masura sa ma lamuresti..am uitat sa mentionez asigurarea de viat este platita ma refer de cea de la grawe .
deliarebecca
Postat pe 8 Noiembrie 2008 20:18
Asigurarea de locuinta devine obligatorie numai din iunie 2009, cand si normele de aplicare ale legii vor fi definitivate. Asigurarea de viata pe care ai incheiat-o cu Grawe nu poate fi transferata in nici un fel. Rezilierea contractului inainte de termen va insemna pierderea totala a primelor platite (polita are vechime numai un an!), dar daca esti decisa sa faci pasul asta, fa-l acum, vei diminua pierderea. Ar fi util pentru mine sa vad datele contractului incheiat (clauzele) pentru a-ti da certitudine de 100%, dar cunoscand in mare tipurile contractelor incheiate de Grawe, procentul de incertitudine e de 5%.

O noua polita cu alta firma pleaca de la zero. Aici as mai avea catva sfaturi pentru tine, daca nu ai un alt consutant. Dar, deoarece nu doresc sa fac reclama firmei in care lucrez - nu-mi permite politica firmei, pot oferi detalii tehnice numai privat - pe adresa de email: netmediacluj@yahoo.com
mentor
Postat pe 10 Noiembrie 2008 09:03
... si cum ii asiguram viitorul. Financiar. Sentimental va fi intotdeauna "copilul nostru". Am o fetita (si-i spun inca fetita!) de 14 ani. Sa-i spun ...cum? Da, e adolescenta, dar inca o vad copil. Desi e aproape cat mine de mare, doar 12 cm ne mai despart (eu 180). Dar altceva vroiam sa spun. Acum trei ani am avut o discutie cu o doamna, consultant financiar la o firma de asigurari. Am facut impreuna niste calcule si cand am vazut ce iasa de plata la 18-19 ani, m-am ingrozit. Nu pot sa zic ca ma dau banii afara din casa, dar am intrebat si eu, ca nestiutorul. "Pai daca va fi sa pun rochia de la balul de majorat, cu restul cheltuielilor ce tin de banchet, apoi cu tot ce tine de taxele de facultate - pe 3 ani, plus alti 3 masterat.... Ajung pe usor la sume de 3-5000 euro, nu-i asa?! Si de unde sa-i scot" Eu ca barbatul - "sa mearga dom'le sa lucreze, ca si eu am facut de toate la varsta ei (inca in epoca Ceausescu!)". Nevasta-mea, mai sentimentala: "ei, dar daca invata bine, daca vrea si poate sa fie buna la invatatura.... nu va avea timp sa lucreze - au ore, laboratoare sau mai stiu eu ce... Vom gasi resurse si-i vom da banii, desigur". Desigur - adica peste cativa ani sa-mi vand masina, nu?! Si-atunci am acceptat o solutie propusa de doamna in cauza - noroc ca profesia ei de baza era profesoara, si avea nervii ... caliti :) - care ne-a explicat cum sa economisim. Fara cont bancar, fara surprize "daca pica banca", fara impozit la stat si fie ce-o fi cu noi, copilul ia banii. Pe toti, inclusiv dobanda. Si ne-a convins. Merita! Toti banii... Si asa - mentor fiind - sfatuiesc toti parintii, mame, tati, bunici... Analizati, studiati, alegeti si... contractati! Sa auzim de bine!
mentor
Postat pe 8 Decembrie 2008 19:39

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
AFTER SCHOOL CLUBUL ISTETILOR DIN CONSTANTA (SCOALA DUPA SCOALA) 1 De la: kidz001127 13 Iulie 2009 16:11
Vand scaun de masa Hauck Mac Baby Deluxe, nou, 140 ron 3 De la: chinabuye 9 Mai 2010 15:06
Caut sot/soata! 31 De la: Axl_R 29 Septembrie 2015 21:10
va rugam mult 19 De la: carmenn7 5 Noiembrie 2009 11:47
Cadouri personalizate 1 De la: Calendarul_Tau 14 Decembrie 2009 13:54
Setari Cookie-uri