Hernie inghinala

Buna! Baietelul meu (3 ani si 3 luni) a fost diagnosticat cu hernie inghinala dreapta. Iar eu sunt o mamica disperata pt ca trebuie sa-mi operez puiul. Sunt mamici din Constanta care au avut baieti cu hernie? Ce doctor imi recomandati? Ce sfaturi imi puteti da?
balamuka
Postat pe 2 Octombrie 2008 16:52
Buna Si eu l-am operat pe cel mik la 3 saptamani ...dar la al meu a fost congenitala si a avut pe ambele parti .A fost urat prt ca doctori nu siau dat seama de la inceput si m-am trezit cu el cu testicull strangulat ...pana iau facut investigati analize si tot ce trebuie a mai durat o zi si din pacate testiculul nu a mai fost salvat .Eu te sfatuiesc din proprie experienta sa il operezi sa nu astepti foarte mult prt ca nu e atat de grea operatia .Acum depinde fiecare copil in parte cum reactioneaza la anestezie si durerile de dupa operatie .A fost greu mai ales la al meu ca nu era nici botezat si toti ma speriau cu tot felul de lucruri ..am vrut sa il botez in spital dar a doua zi dupa operatie mia dat drumul acasa ..Acolo alt show deoarece era la perioada crampelor mai ales ca il alaptam si eram foarte suparata .Dar ce sa spun a fost bine a crescut ....am mai avut pe la 4 luni o data probleme pe partea cealalta dar am fost la un doctor batran foarte bun care ia deznodat acolo cu masaj 9mia aratat si mie cum sa fac si in ce costa aceasta hernie )si mia zis sa ii dau fenobarbilat si supozitoare cu algocamin sa nu faca efort sa nu planga .De atunci copilul nu a mai avut nimik .A crescut are 3 ani si 7 luni si e sanatos .Eu zic ca tre sa urmezi sfatul doctorului prt ca el stie cel mai bine ce este mai bine prt copilul tau ..MUlta sanatate ...
mamik_24
Postat pe 24 Octombrie 2008 10:10
Mamik_24, multumesc mult pt incurajari si sfaturi. Inca nu l-am operat pe cel mic pt ca doctorul mi-a zis ca nu este foarte grav si ca-l putem opera si in primavara. Oricum, imi este tare frica, dar nu am ce sa fac. Ciudat este faptul ca acum nu mai este deloc umflat. Umflatura s-a retras de parca nici n-ar fi fost. E posibil sa se fi retras de tot? Sau este doar o ameliorare? Astept raspuns.
balamuka
Postat pe 30 Octombrie 2008 16:34
E posibil sa se fi tras ...Si al meu a avut pe ambele parti ...pe partea dreapta nu am stiut de la inceput ce are si cum sa procedez si au aparut complicati dar pe cealalta parte ...cand am descoperit ca are umflatura si era bleg si incepuse sa vomite am mers imediat la urgenta cu el ..mi sa explicat ce trebuie sa fac si am stiut cum sa evit .Acolo ce sa spun doctorul ia masat acel nodul ..care e o vena prin care circula sangele in testicul ...acea vena la un momendat se inoada din cauza ca canalul prin care trece acea vena e mai ingust ca la alti baietei si din cauza asta se stranguleaza ..cel putin asta am inteles eu din ce mia spus doctorul .Mie mia explicat ca in timp acel canal se largeste si nu mai face acel nodul dar pana atunci trebuie sa il pazesti sa nu mai faca efort ...sa nu planga .La la meu dupa ce mia explicat doctorul despre ce este vorba si cum sa evit nu a mai fost nevoie de operatie ..ce sa spun de la 4 luni nu am mai avut probleme cu el . Multa sanatate
mamik_24
Postat pe 5 Noiembrie 2008 18:02
Buna.
Si fiului meu, in varsta de 3 ani si 9 luni, i s-a descoperit hernie. O are de cateva luni si doctorul a spus ca operatia nu este urgenta, o putem amana pana dupa Paste. La inceput ii aparea si se retragea la anumite perioade, dar acum se vede f clar. Nici nu stiu daca s-ar putea evita, pentru ca e foarte rasfatat si plange din orice ca sa obtina ce vrea. :( Problema este ca nu nu cunosc doctorii in Bucuresti care sa opereze laparoscopic, deoarece as vrea sa evit taietura traditionala. Daca cineva ma poate ajuta cu un nume de doctor bun, care sa opereze cu laser, as fi foarte bucuroasa. Multumesc pentru orice sfat.







alina_stefan79
Postat pe 6 Aprilie 2009 12:05
ptr alina_stefan79 dute la spitalul ''budimex'' la doctorul mocanu etj 3 la chirurgie .am stat in spital la gl 1sapt imi varsa si avea diare se deshidrata si dr imi spuneau ca are indigestie am iesit din spital la fel cum mam dus am fost la alt dr si el mia spus despre ce este vorba dar el nu era ptr asa ceva si ma trimis la alt dr. cand am ajuns la dr specialist mia spus ca are hernie inghinal dar nu este de operat sa mai astept 1luna ,dar el iera foarte umflat la testicule .am plecat acasa dar nu ieram prea convinsa asa ca am sunat o prietena care isi operase copilul la 1an si mia dat nr dr de tel de la bucurestisi lam sunat si mia spus sa fiu a doua zi in spital am ajuns acolo la el si mia spus ca are in amindoua parti la operat in stanga si la o luna in dreapta si a mers f.f.f bine iar acum nici nu se mai cunoaste te sfatuiesc sa te duci acolo
mami_tantza
Postat pe 11 Aprilie 2009 18:40
Draga Mami Tantza,

Multumesc din suflet pentru informatie, chiar aveam de gand sa incerc la Budimex, dar cel putin acum acum am si un nume. Negresit voi ajunge acolo dupa Paste.

Iti sunt recunoscatoare. Multa sanatate.
alina_stefan79
Postat pe 13 Aprilie 2009 10:08
Draga mamica,
Am 36 de ani si dupa doua operatii nereusite de hernie inghinala am intrat in sfarsit pe mana unui doctor foarte bun. Se numeste Stefan Jianu si il poti gasi la centrul Proestetica-Bucuresti.
Operatia este foarte simpla. De aceea se dau foarte multe rateuri.
Bafta multa. La Stefan Jianu esti pe maini sigure.
adela_istin2005
Postat pe 18 Mai 2009 09:06
Pentru kids001013: Multumesc pentru sfat. Doar ca deja am reusit sa il operez, chiar ieri.
Pentru mami Tantza: Am fost la Budimex, la doctorul Mocanu. Ieri dimineata (20.05) ne-am internat, la 11 a iesit din operatie si la 5 dupa-amiaza eram acasa. Operatia este fff. reusita, frumoasa, nu a aparut nici o complicatie dupa. Sunt ff. multumita. Multumesc mult pentru sfat, doctorul Mocanu chiar e un chirurg bun, cine mai are nevoie (da Doamne sa nu fie nevoie), il recomand cu caldura.
alina_stefan79
Postat pe 21 Mai 2009 23:41
Buna!
Si Matei a fost diagnosticat cu hernie inghinala stg.Noi in Mari l-am operat la Grigore Alexandrescu de hidrocel drept la dr Danila Viroel.Acum tot el a descoperit aceasta hernie si mi-a spus ca trebuie sa il operam.
Am citit aici ca voua v-a dat drumul in aceasi zi acasa.
Noua nu ne-a dat drumul, am stat pana a doua zi si acum a zis ca la fel va trebui sa stam sa treaca efectul anetseziei.
matei are 2.5 ani si este un nebunatic si jumatate.Imi e tare frica s anu patesc la la operatia de hidrocel cand si-a scos branula dupa operatie.
A ramas traumatizat si si acum daca il duc la doctor si incearca sa il consulte jos se sperie.
Cum ai luat legatura cu dl doctor Mocanu?
...si inca ceva ...cum arata spitalul ?
sima_nicoleta
Postat pe 16 Iulie 2009 17:47
Buna Nicoleta,

Domnul doctor Mocanu mi-a fost recomandat atat aici pe forum, de catre MamiTantza (asa am aflat despre el in prima faza), cat si de o cunostinta care mi-a spus ca e un doctor foarte bun la Budimex. Si s-a dovedit a fi vorba tot despre el. Intr-adevar, am fost foarte multumiti de de el, din toate punctele de vedere. Am fost sa il vada pe David, fiul meu, si mi-a spus ca nu se poate fara operatie, lasandu-ne pe noi sa hotaram cand vrem sa il operam, deoarece nu ajunsese la o faza grava. Ne-am intors dupa o saptamana, dupa ce in prealabil stabilisem cu el, si dimineata ne-a internat, la 10 a intrat in operatie , la 10.50 era gata. David si-a revenit bine din anestezie (apropo de anestezie, se face totala, dar nu prin injectie, ci cu masca, practic copilul adoarme), nu mi-a vomitat deloc si dupa 2 ore nici macar nu il mai durea. La ora 4 dupa-amiaza am plecat acasa. Iar azi, la aproape 2 luni, sare de nu se poate, nu e deloc cuminte. Si, cel mai important, nu i-a fost atat de frica de el cand ne-am dus sa ii scoata firele. Cred ca cea mai traumatizata am fost eu.
:(
Legat de spital, ce sa zic? E in reabilitare, partea unde am fost noi internati era super aranjata, cu bani de la OMV. La modul ca salonul avea frigider, televizor, baie proprie cu dus. Si era foarte curat.
Eu per ansamblu am fost multumita si daca, doamne-fereste, voi mai fi nevoita sa il operez de ceva, nici nu as sta pe ganduri, direct la el m-as duce.
Iti recomand sa il cauti, dar dimineata devreme,7.30-8.00, ca atunci il gasesti, pe urma intra in operatii (care sunt pe banda rulanta, foarte multi copilasi cu diferite boli), si asa iti faci propria parere. Il gasesti la chirurgie, la etajul 3, te indruma paza de acolo.
Multa bafta si mai ales multa sanatate.
In caz ca mai vrei detalii, imi poti scrie si o sa ti le furnizez imediat.
alina_stefan79
Postat pe 17 Iulie 2009 15:35
Buna iubita mamica,
am fost la dr de dimi si a pus acest diagnostoc si copilului meu,hernie congenitala.trebuie operat dar eu sunt din provincie,si aici e abator la chirurgie,se taie urat si se dau si fff multi bani.Ai idee cat se da dr Mpcanu de la budimex pentru aceasta operatie ?si e nevoie sa merg c trimitere?as merge direct cu copilul si atat.Aici deja dr de familie mi-a dat trimitere la spital pt internare si nu vreau sa mai merg la ea.Ce zici?
geta2379_kidz
Postat pe 14 Aprilie 2010 11:40
Buna ziua Geta2379.
Ca raspuns la intrebarea ta, legat de trimitere. Eu nu mai tin minte exact, dar nu cred ca am avut si o trimitere de la doctorul de familie. Dar aceea nu iti foloseste decat in prima faza, cand se pune diagnosticul. Fiului meu i s-a pus diagnosticul de catre un medic specialist in Ploiesti, doar ca eu nu am dorit sa il operez acolo, nu am incredere in conditiile din spitalul de copiii de acolo. Si bine am facut. La doctorul Mocanu am ajuns printr-o relatie, asa ca cel mai recomandat este sa stabiliti o legatura cu asistenta sefa de acolo si ea mai departe sa vorbeasca direct cu doctorul. Puteti incerca si direct la domnul doctor, dar e mai greu, pt ca are extraordinar de multi pacienti si efectiv e dificil sa il prindeti. Domnul doctor nu a cerut nici o trimitere, l-a controlat si doar a confirmat diagnosticul.
In privinta "onorariului" va puteti interesa prin spital sau direct la asistente, ca ele stiu exact cum e mersul. Din punctul meu de vedere a fost rezonabil, doar pentru copilul meu nu m-as fi uitat la bani ca sa fie bine. Si credeti-ma, a fost f bine. Luna viitoare se face un an de cand e operat si pot spune ca aproape ca nici nu se mai vede semnul.
Pentru mai multe detalii imi puteti scrie pe adresa personala de mail alina.stefan79@yahoo. com.
Multa bafta!
alina_stefan79
Postat pe 14 Aprilie 2010 15:43
Buna fetele!

Va multumesc ptr raspunsuri...eu inca nu l-am operat pe Matei...am evitat sa il las sa planga si nu am obesrvat de atunci nici o umflatura...e posibil sa se fi retras?
Chiar nu as vrea sa il operez...de fapt mie imi e f teama ca sa ma duc iar sa il operez...:)
Stie cineva daca este posibil sa se retraga?Matei are acum 3 ani si 2 luni.

Va multumesc!
Nicoleta
sima_nicoleta
Postat pe 15 Aprilie 2010 15:12
Buna nicoleta in legatura cu intrebarea ta eu zik ca e posibil sa se retraga prt ca al meu sa nascut cu hernie anghinala pe ambele parti ..pe partea dreapta l-am operat prt ca facuse strangulata si in jine au fost ceva complicatii cum ziceam si mai sus ... dar in partea cealalalta nu a fost nevoie de interventie chirugicala .Pe partea dreapta l-am operat la 3 sapt aproape si asta banuiesc ca din cauza ca doctorii nu si-au dat seama din prima ce are si plus ca dupa ce au vazut l-au mai tinut pentr-u investigatii in fine nu sunt doctor sa judec decizia lor dar oricum a fost destul de urat prt mine .Pe partea stanga a facut la 4 luni deoarece ii facusem vaccinul si a cam plans in ziua respectiva si am fost cu el la urgenta la masat in locul unde se formase nodulul mi-a explicat de ce face nodul ala si cum sa fac eu acasa sa previn lucrul asta ..bine era un doctor in varsta si sa vazut ca a stiut sa imi explice ce trebuie sa fac sa previn sa ajung in aceeasi situatie ca prima oare .Ce sa zik decat ca a facut 5 ani in martie si nu am mai avut probleme de atunci cu el alearga toata ziua sare nu are absolut nici o problema .Deci e posibil daca eviti anumite lucruri cat e mik ca sa apuce sa i se largeasca canalul ala prin care circula sangele in testicul...nu stiu din ce mi-a zis doctorul ala cam pana 2-3 ani e varsta critica dupa care nu mai are absolut nici o problema ..Ti-am zis a meu a stat la tara cu bunici alerga de dimineata pana seara si chiar multumesc Lui Dumnezeu nu am mai avut probleme cu el.Multa sanatate si pupici din partea noastra..
mamik_24
Postat pe 16 Aprilie 2010 10:39
Iti multumesc mult pentru raspuns!
Eu din cate am observat la baita seara cand ii fac, i se umfla pe partea stg la coite o vena dupa care se retrage..soaca mea a zis ca nu e ceva de speriat dar eu stau cu frica in san.
Dl doctor ne spusese ca el are pe dreapta hernie inghinala...dar ...imi e teama..o sa mai merg cu el la o alta consultatie...as fi vrut la dl dr Mocanu. Ar cumva si cabinet particular?As vrea sa merg la particular deoarece nu am cum sa merg la spital cu el(timpul)...
Ma poate ajuta cineva cu adresa cabinetului particular al dl dr Mocanu(daca are).

Multumesc si sanatate la toti pitici si mamicile!
POOOP
sima_nicoleta
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:22
Buna Fetele!!

Acum dupa mai multe zile in care am vazut ca hernia ii iese mai mereu am stabilit cu sotul sa mergem la consult sa sa il si operam.Sotul meu vrea sa mergem tot pe mana dr Danila care l-a operat si de hidrocel si a fost super operatia.
Pe mine nu ma inspaimnat operatia cat statutul cu el acolo in spital si dupa ce isi revine din anestezie...nu mai suport sa trec prin chinurile astea...Azi mergem la consultatie ca mai si tusim sa vedem ce si cum si apoi sapt urmatoare ne ducem la dr Danila la consultatie...sa vedem cand ne programeaza...


Sunt f speriata acum mai mult ca oricand ..am trecut si la randu-mi prin operatii anul trecut si psihic sunt un dezastru...incerc sa ma incurajez singura sa imi spun ca este ptr binele lui dar nu reusesc sa trec peste senzatia care o ai atunci cand stii ca adormi si te intrebi daca te trezesti...imi e teama...nu pot sa trec peste asta....ce imi recomandati?
Am nevoie de sfaturi deoarece nu mai vad nici o luminita...sunt in intuneric total!!!
sima_nicoleta
Postat pe 27 Mai 2010 11:36
eu nu stiu despre operatia de hernie (adica nu stiu pe nimeni apropiat care sa fi facut), dar pot sa iti spun ca la Grigore Alexandrescu ne-am operat baiatul de megaureter (a stat 8 ore in sala de operatii, cu trezit din anestezie cu tot), si a fost fff bine. nu trebuie s apleci la drum cu ganduri negre de genul "adoarme si nu se mai trezeste", asta in nici un caz. daca vrei, ca sa te simti tu mai linistita, mergi cu el la biserica mai intai, impartaseste-l, pune-l pe preot sa ii citeasca ceva, dar NU PLECA CU GNDURI AIUREA ca nu este cazul! chiar nu am auzit de nici un copilas care sa fi patit ceva din cauza anesteziei in spitalul ala!
pinicuta
Postat pe 27 Mai 2010 11:46
De la: balamuka, la data 2008-10-02 16:52:39Buna! Baietelul meu (3 ani si 3 luni) a fost diagnosticat cu hernie inghinala dreapta. Iar eu sunt o mamica disperata pt ca trebuie sa-mi operez puiul. Sunt mamici din Constanta care au avut baieti cu hernie? Ce doctor imi recomandati? Ce sfaturi imi puteti da?
garbo198070
Postat pe 25 Martie 2011 03:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Notiuni practice de ortopedie pediatrica la copii 12 De la: cory_emy 15 Martie 2011 19:26
poezii de Paste 15 De la: vasilicasavoiu 11 Aprilie 2009 13:38
idemniztie 30 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 16:13
Scaun auto sigur 3 De la: beatrice 9 August 2009 19:32
Jocurile copilariei 7 De la: zambila 11 Octombrie 2010 14:55
Setari Cookie-uri