patutul copilului

spuneti-mi si mie cum dorm bebelusii vostri in patutul lor cu gratii, pt ca al meu nu are loc sa se intoarca , isi baga picioarele printre gratii si incepe sa planga. asa ca il iau cu mine in pat.
sabina82002
Postat pe 10 Iulie 2008 22:03
incearca sa pui o patura ceva pe peretii patutului, sa nu mai poata bebe sa bage piciousele intre gratii:)
ruschita
Postat pe 11 Iulie 2008 09:45
sunt aparatori pt patut, poti sa-i cumperi ca sa-l protejezi

Postat pe 21 Iulie 2008 08:01
stiu de aparatorile acelea , dar nu sunt sufiecient de inalte si problema e ca nu are suficient spatiu sa se intoarca.
sabina82002
Postat pe 23 Iulie 2008 12:47
adica e patutul prea ingust? Pai atunci ia-i un tarc ca astea-s mai late si nu costa asa mult (oricum mult mai putin decat unul de lemn) o sa-i fie bun si mai tarziu ca loc de joaca si cand o sa inceapa sa se ridice in picioare sa nu se loveasca.tarcul meu are cam 110/90 cm (cam asa nu am retinut exact). la cate cazaturi a luat in tarc, nu stiu ce ma faceam daca era patut de lemn. initial imi era teama ca nu o sa se poate ridica in picioare ca e prea inalt, dar a resit sa faca asta fara prea mare efort
a1_23
Postat pe 23 Iulie 2008 14:46
Buna, eu am un patut care material textil care se strange de jur imprejur are plasa, eu sunt foarte multumita ca nu loveste bebe de gratii ,nu poate sa coboare din el si il pot lua peste tot cu mine.

Postat pe 28 August 2008 14:17
Incearca daca poti si nu e prea scump sa iei un patut din material textil

Postat pe 28 August 2008 14:19
patutul din material textil si cu plasa de jur imprejur, e tarc...
msh2007
Postat pe 30 August 2008 14:39
Nu neaparat , eu am patut din material textil cu plasa de jur imprejur

Postat pe 1 Septembrie 2008 10:05
da, si eu....dar in principiu stiu ca e tarc........
msh2007
Postat pe 1 Septembrie 2008 22:04
buna,si noi tot tarc avem si se ridica in picioare singurica in el.avantajul este la tarcuri ca nu are de ce sa se loveasca avant un fel de buretel pe margini deci nu are colturi si bare si alte chestii in care bb se poate rani.eu sunt foarte multumita de el unde mai pui ca are si balansoar....eu una numai asa o adorm pe delia......altfel nici nu doarme......si intradevar mai tarziu poate fi folosit ca loc de joaca........va pupicim..........si sanatate multa la toti bbii.........
deliarebecca
Postat pe 2 Septembrie 2008 07:36
deliarebecca, ce marca e, ca are si balansoar????suna foarte bine....mai exact..cum functioneaza?
msh2007
Postat pe 2 Septembrie 2008 21:43
buna anamaria,al nostru este marca HANEY,dar gasesti cu balansoar si MARCA BABY CARE SI CHICCO.......sunt mai multe marci care au modelul asta cu balansoar........si nu sunt scumpe deloc sunt in jur de 3milioane jumate.va pupicim
deliarebecca
Postat pe 3 Septembrie 2008 16:01
eu am un mini-patut,e de jur imprejur textil,cu suport de sustinere,desigur.materialul are un sistem de prindere pe suport cu fermoare asa ca il pot spala usor dar acest mini-patut e pt bebe pana la 6 luni.are loc suficient si mai incolo dar i-am luat patut normal cu protector in jurul lui si nu are cum sa se loveasca.dar pe acesta il instalam dupa sarbatori.
ninutza_kidz
Postat pe 25 Noiembrie 2008 00:25
inca ceva sabina82002,nu iti invata copilul cu tine in pat pt ca dupa aceia nu va mai dormi singur sau iti va lua tare mult timp sa il obisnuiesti singur sa doarma.
ninutza_kidz
Postat pe 25 Noiembrie 2008 00:27
Buna fetelor!!
Am o intrebare pt mamicile care i-au invatat pe bebici sa doarma singuri in patutul lor dar in alta camera... Cum il supravegheati? Aveti walki talki sau baby monitor? Daca da m-ar interesa si pe mine.... pt ca vreau sa cumpar unul si nu stiu de care!!!
cathy28
Postat pe 7 Februarie 2009 11:07
Buna, cathy28!
Noi dormim singuri in patut, si mami in patul ei. Noi avem interfon pt.copii si e tare util.Asa mai pot face si eu cate ceva pe afara. Stam la tara , sunt singura cu toata gospodaria pe cap, 4 guri de hranit, si chiar nu as fi putut face nimic . Sta singur doar cand doarme, si atunci vin sa-l verific, dar macar am statia aia mica la mine si-l aud cand se trezeste. Nu l-am lasat deloc sa planga, am venit cat am putut de repede.
Am primit cateva reprosuri pe chestia asta, cum ca daca plange, se dezvolta plamanii copilului. Mi se pare cea mai mare aberatie, se rupe sufletul in mine cand vrea sa planga.
Am luat interfonul din Pic (190RON); l-am vazut in alte magazine cu 300-400 Ron, de la aceeasi firma, acelasi model:primii pasi...
sper sa-ti fi fost cu ceva de folos!
bebei sanatosi si fericiti
vladutel
Postat pe 13 Februarie 2009 10:36
Si noi avem tot patut cu gratii, din lemn (60/120). Ma ingrijorasem si eu pt. lovituri, tot baga piciorusele printre ele, dar am luat aparatori; sunt tare utlie, mai ales ca au desene pe ele si-l distrag. Sta de vorba cu ratustele alea; cand nu are chef de noi, se intoarce cu spatele si "vorbeste cu ratustele".
Trebuie sa se intoarca el cumva, si noi mai stam pe latul patutului.
vladutel
Postat pe 13 Februarie 2009 10:40
si noi dormim in camere separate , si avem un interfon fisher price, sunt super multumita de el , aud si cand ii cade suzeta ,sau se foieste . bine e dat si la sensibilitate maxima . am dat pe el 95 de ron .
ion_cristina
Postat pe 23 Februarie 2009 19:48
Buna fetelor!v-am auzit spunand ca n-o sa-l pot dezvata de dormitul cu mine in pat...oare sa fie asa de greu?eu mi-am obisnuit fetita care acum e 6 luni sa doarma cu mine in pat...se trezea de 5-6 ori pe noapte inainte pt ca vroia san,iar acum se mai trezeste de vreo3 ori,vrea suzeta,sau apa sau...nu stiu,dar se trezeste..intr-adevar e greu eu cu sotul n-am mai dormit deloc impreuna de cand a venit ea....insa tot am sperat ca cu timpul cand n-o sa se mai trezeasca noaptea s-o pot lasa sa doarma singura...insa cu siguranta ca va trebui sa ma intind langa ea pana adoarme...deci...de patut cu gratii nici vorba....o sa folosim pat normal si gaseste papi o modalitate sa nu cadem de acolo..oricum nu e inalt e chiar jos......uratim succes!
jojo_kidz
Postat pe 18 Martie 2009 00:45
jojo sa sti ca si eu am avut cam aceleasi probleme ca tine cu dormitul. Nu sunt adepta sfaturilor insa iti pot spune cum a fost la noi si cum s-a rezolvat... poate iti da vre-o idee ceva :)
Eugen in primele luni a dormit singur in cosulet si bineinteles ca se trezea de 1000 de ori pe noapte si trebuia chiar sa-l plimb cate o ora prin casa sa doarma ca daca il puneam jos se trezea. Dar eu ma tineam tare ca nu vreau sa-l iau in pat cu mine. Pe la 3 luni nu am mai rezistat fizic si mai mult am plecat la munte si pt ca era cam frig in camera l-am luat in pat cu noi... si gata asta a fost domnul s-a instalat bine acolo si nu a mai vrut sa plece , dar macar dormea ceva mai mult si nu mai trebuia sa-l plimb noaptea prin casa
Pe la 6 luni am decis ca nu mai pot, eu aproape cadeam din pat in fiecare noapte, trebuia sa dorm numai cu fata la el, ca altfel se trezea si mai mult vroia sa suga aproape non-stop. Asa ca am intr-o seara mi-am luat inima in dinti si l-am pus in patut dupa ce l-am adormit la san... si... surpriza a dormit... o ora si am continuat asa toata noaptea, si tot asa si noaptea urmatoare si inca vreo saptamana dupa. Important era sa ii dau san de cate ori sae trezea, sugea vreo 2-3 min si adormea din nou. Intr-o dimineata pe la 4, cand din nou nu mai putea am zis sa-l tin langa mine inca vreo 2 ore macar... si din nou surpriza... nu a vrut, a inceput sa se suceasca si sa se agite, s-a linistit doar la el in patut.
Acum are aproape 8 luni si doarme numai la el in pat, uneori mai vine langa mami dimineata la 6 dupa ce pleaca tati la servici si mai stam asa o ora sau doua. Oricum se mai trezesteinca de cel putin 2 ori pe noapte (la noi noaptea incepe pe la 8 seara)
Oricum eu iti urez mult succes :)
corina_dragoi
Postat pe 18 Martie 2009 09:10
eu l-am culcat pe sebi in patut de cand l-am adus de la spital si acolo doarme si acum la aproape 10 luni. Il iau doar noaptea o data sau de 2 ori depinde cum vrea el sa suga si apoi iar in patut sincera sa fiu mi-a fost frica sa-l iau cu mine in pat pentru ca eram obosita dupa nastere si riscam sa-l fac "perina"
SEBY1YEAR
Postat pe 18 Martie 2009 12:41
Merci Corina,sau mai bine zis multumesc de experienta ta pe care mi-ai impartasit-o...sa stii ca exact la asta m-am gandit si eu.s-o adorm eu si pe urma sa doarma in patutul ei...insa e dependenta de suzeta si daca se trezeste noaptea si nu-i nimeni pe langa ea,incepe sa se foiasca si nu adoarme pana nu i se pune suzeta in gurita sau daca nue cineva intins langa ea....si nu pot sa fac ce spun specialistii adica s-o las sa planga 5-10 min ...chiar NU POT!cum se foieste cum mi se deschid ochii instantaneu...eu zic ca cu timpul chiar daca v-a trebui sa fiu langa ea pana adoarme va dormi in patul ei...multumesc fetelor de incurajari si de descurajari:)..va pup!
jojo_kidz
Postat pe 18 Martie 2009 23:57
fetele mele nu au dormit decat 2 luni in pat din material textil,exista si paturi,in rest au dormit langa mine,mi-a fost mie mai bine si ma-m odihnit mai bine
karinaadela
Postat pe 23 Martie 2009 14:38
Pai asta zic si eu ,nu?avem timp sa-i invatam si sa-i dezvatam.....
jojo_kidz
Postat pe 24 Martie 2009 21:56
O prietena de a mea isi lasa fetita in patut de mititica si dormea bine dar cand a crescut a vrut sa o puna sa doarma singura si se punea langa ea pana adormea fetita sau ramanea langa ea toata noptea .acum fetita e destul de mare si nu doarme singura ,mereu e cu ea mamica ei si plange daca nu doarme cu ea.poate e si o manipulare din partea fetitei si prietena mea cade in plasa ei,nu stiu,cert este ca vrea ,nu vrea ,o adoarme si inca si acum mai are nopti cand dorm impreuna (poate spre disperarea taticului).
Acum fiecare face ce vrea,dar nici eu nu vreau sa il invat pe Alex sa doarma cu mine desi il mai iau cateodata dimineata langa mine cand pleaca tati la servici insa mi-e frica sa nu se invete asa.
ninutza_kidz
Postat pe 25 Martie 2009 23:42
Eu cred ca depinde foarte mult si de copil si spun asta din exeperienta, eu cu baiatul cel mare nu am avut probleme cu dormitul a dormit singur in patutul lui de cind l-am adus acasa . Dormea foarte bine noaptea, de multe ori nu se trezea de la 10 seara pina dimineata 6 sau chiar 7- 8 dimineata asa ca ca 3 luni l-am lasat si a dormit si singur in camera ( e adevarat ca nu a vrut sinul si nici astazi nu este un mincacios). In schimb cel mic ( are 9 luni ) doarme si acum cu mine se trezeste peste noapte si vrea sinul , ziua adoarme in carut sau afara iar seara adoarme la sin, il las pina pe la 1-2 noaptea singur cind se trezeste si vrea sa pape la sin si ramin cu el pt. ca spre dimineata se trezeste de f multe ori si este obositor sa ma tot plimb dintr-o camera in alta. Pina pe la 4 luni a dormit in cosuletul cu leagan, apoi cu mine in pat, si pentru ca la el in camera este un pat de o singura persoana si nu aveam loc am lipit patutul lui de pat am dat jos o parte a patului ( este de lemn) si asa doarme si el si eu mai bine , si noaptea cind vrea sinul doar ma apropii de el fara sa mai fie nevoie sa-l tin in brate .El nu vrea susezata si nici biberonul, sinul sa traiasca . Nu stiu cum o sa fie mai tarziu dar sper sa nu fie o problema cu dormitul singur in camera.
rose_kidz
Postat pe 26 Martie 2009 09:39
buna ce pot sa ti spun ca si baietelul meu a dormit din prima zi de cand l am adus acasa pana la varsta de 1 an si 5 luni dar acum nu mai vrea ,se trezeste noaptea si incepe sa planga sa-l luam langa noi.iti doresc sa ai rabdare cu timpul poate se dezobisnuieste.
kidz_Alex
Postat pe 3 Mai 2009 15:14
Bebe al meu are 3 luni si din prima zi cand l am adus acasa, doarme singur in camera lui, iar noi alaturi. Am luat un walki talki de pa Primii Pasi si e foarte bun si nici nu e foarte scump. Dar nu prea il folosesc, am inceput sa dorm iepureste, am un auz......si cand ofreaza il aud.Unele mamici au zis ca nu e bine sa doarma singur in camera, dar eu nu vad de ce nu.
mistyka
Postat pe 3 Noiembrie 2009 17:01
buna,
Fac parte din categoria mamicilor norocoase; fetita mea a dormit in patut din prima zi in care a venit acasa si acum are aproape 5 luni si pot spune ca acolo se simte cel mai bine; un bonus in plus -de la o luna si jumatate nu se mai trezeste sa pape noaptea si nici dimineata nu este matinala, ne trezim la ora 10 :) ; nu stiu daca e meritul meu, sau poate ca da, pentru ca am rezistat tentatiei de a o lua cu noi in pat in perioada colicilor, greu de spus, sau poate ca am avut noroc de un copil cuminte de la natura. Consider ca e foarte important ca patutul sa fie un loc care sa ii atraga atentia prin diverse lucruri (un carusel, jucarii viu colorate agatate de marginile patutului, o lenjerie viu colorata.....), cel putin patutul Antoniei asa este si niciodata nu se plictiseste acolo. Si eu am avut initial impresia ca nu se poate intoarce in patut, dar nu este asa , probabil inca nu era pregatita si multe din incercari erau ratate, dar acum se intoarce f bine.
Antonia12
Postat pe 5 Noiembrie 2009 02:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Notiuni practice de ortopedie pediatrica la copii 12 De la: cory_emy 15 Martie 2011 19:26
Doresc sa fiu bona . 51 De la: garbo_398033 29 Aprilie 2014 14:18
ce mananca un bebe de 7 luni 33 De la: garbo213606 12 Iulie 2011 17:20
Hainute, jucarii, incaltari la preturi modice 1 De la: adelaeu 28 Februarie 2012 21:07
Cafeneaua forumului 1 De la: office_salinasusesi_ro 20 Martie 2010 08:54
Setari Cookie-uri