fontanela mica

buna, mihnea s-a nacut cu fontanela de 1,5/1,5 cm. acum la 4 luni si 3 saptamani este de 0,5/0,5 cm.medicul de familie mi-a recomandat sa nu-i mai administrez vigantol pana la toamna (eu stiu ca in primul an de viata nu se intrerupe administrarea vigantolului). mentionez ca ii administrez cate 2 pic/zi, din a 10 zi de viata. astept parerile voastre!!
felideni
Postat pe 24 Iunie 2008 12:15
in aceste cazuri nu se intrerupe administrarea de vigantol. Craniul nu creste prin intermediul fontanelelor ci prin intermediul suturilor. De asemenea este perfect normal ca sa se inchida la 6 luni (normal e intre 6 luni - 1 an jumatate). Se da vigantol in continuare si se urmareste perimetrul cranian lunar.
a1_23
Postat pe 24 Iunie 2008 12:53
boaba, prin ecografie transfontanelara se poate urmari inchiderea suturilor? noua ne-a recomandat pediatrul aceasta ecografie cand mihnea avea 5 saptamani si ni s-a spus ca momentan este ok, dar trebuie urmarita de medicul specialist. neurologul este medicul specialist? (nu ne-a spus unde sa mergem) perimetrul cranian este de 42 cm acum. multumesc!
felideni
Postat pe 24 Iunie 2008 13:05
perimetru e normal. felideni, ecografie transfontanelara pt ce-ati facut? DOAR pt ca avea fontanela de 1,5/1,5????? bun, si daca ati facut ecografia si e OK, ce mai trebuie urmarit de medicul specialist??? daca dezvoltarea neuro-musculara a copilului e normala, asta orice medic pediatru poate sa aprecieze, la ce specialist v-a mai trimis PEDIATRUL??? sigur pediatrul v-a mai trimis la "specialist"? ??? sau medicul de familie?? Daca dezvoltarea copilului e buna, perimetrul cranian e normal, nu-i mai trebuie nici o ecografie transfontanelara!!!
a1_23
Postat pe 24 Iunie 2008 14:36
SI NICI SA-TI FACI GRIJI DE SUTURI!!
a1_23
Postat pe 24 Iunie 2008 14:55
buna, nu pediatrul m-a trimis la specialist, ci medicul care a facut ecografia.
am facut ecografia cand au aparut primele episoade de voma, pentru a exclude ceva boala la cap (nu mai stiu cum au spus atunci). si atunci mi-a atras atentia ca fontanela este prea mica. eu voi continua administrarea de vigantol asa cum ai spus, pentru xa si medicul neonatolog mi-a zis sa nu intrerup sub nicio forma administrarea vigantolului indiferent de ce va spune medicul de familie. iti multumesc pentru raspuns! o seara placuta!
felideni
Postat pe 24 Iunie 2008 22:11
probabil s-a referit ca trebuie urmarita fontanela de pediatru pt ca lui i s-a parut prea mica, dar fontanela se incadreaza in limitele normalului, nu-ti fa griji de asta.
a1_23
Postat pe 24 Iunie 2008 23:31
Buna la toate mamicile . Am si eu o intrebare la ce varsta trebuie sa se inchida fontanela anterioara complet?
IRINUSKA
Postat pe 19 Ianuarie 2009 14:58
eu stiam ca pana la 12-14 luni lui Sebi i s-a inchis acum la 8 luni
SEBY1YEAR
Postat pe 12 Februarie 2009 15:28
Buna ziua, am si eu o fetita de aproape 9 luni (pe 6 martie implineste) si am fost pe 26.02.2009 la medicul pediatru a consultat-o si a spus "singurul lucru care ma nemultumeste la fetita dvs este faptul ca fontanela este aproape inchisa" si mi-a recomandat sa intrerup administrarea de vigantol si sa urmaresc lunar perimetrul cranian, adica de cate ori venim la control sa notez intr-un caiet masuratoarea facuta cu ocazia consultului si sa am la mine acel caiet. Am intrebat ce probleme pot sa apara din cauza acestei fontanele si ma linistit spunand ca nu apar de obicei probleme dar ca trebuie avut in vizor perimetrul cranian pana la varsta de 1an si 6 luni. Nu ma multumit raspunsul si daca cineva poate sa-mi dea mai multe amanunte as fi foarte recunoscatoare.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
fleurentina
Postat pe 2 Martie 2009 16:18
fleurentina, eu iti recomand sa faci fetitei tale o ecografie transfontanelara prin care se vede cum sunt suturile...de fapt daca se inchid duturile este rau, nu fonatnela. si lui mihnea i s-a inchis fontanela la 8 luni si medicul pediatru a zis sa-i dau o picatura de vigantol pana la un an. acum ii dau din nou doua picaturi. sanatate fetitei!
felideni
Postat pe 3 Martie 2009 20:59
fleurentina eu nu i-am dat lui sebi nici macar o picatura de vigantol si cum spuneam tot i s-a inchis la 8 luni parerea mea e sa-i faci o ecografie transfontanelara sa vezi daca i s-au inchis si suturile ca nu fontanela e baiul.
SEBY1YEAR
Postat pe 4 Martie 2009 12:43
Buna tuturor mamicilor!Fetitei mele nu-i mai administrez vigantolul de la 2luni,acum are 6 luni si 16zile.Medicul pediatru a spus ca mai bine un pic de rahitism decat un capsor nedezvoltat.
mihabartesch
Postat pe 4 Mai 2009 00:54
kidz000856, baietelul meu s-a nascut cu fontanela de 1,5/1,5, adica foarte mica. eu nu am intrerupt administrarea de vigantol si acum avem 1 an si 3 luni. parerea mea este sa mai mergi la un pediatru ca nu e de glumit nici cu rahitismul si eventual sa faci o ecografie sa vezi cum sunt suturile. multa sanatate si asteptam vesti.
felideni
Postat pe 4 Mai 2009 15:14
Va multumesc pentru raspunsuri. Am fost si am facut o echo transfontanelara si momentan este bine, dar ni s-a recomandat intreruperea administrarii de vitamine si calciu precum si un consult la neurolog dupa varsta de 3 ani daca am ceva suspiciuni cu privire la dezvoltarea copilului, defapt efectuarea unui RMN dupa aceasta varsta.
Multumesc din nou pentru raspunsuri si astept in continuare mesajele dvs, eventual experientele celor care au trecut prin asemenea situatii.
Multa sanatate si pupici la bebei si la mamici
fleurentina
Postat pe 4 Mai 2009 16:05
Buna!Multumesc de sfaturi,o sa consultam si un alt medic pediatru.Spune-mi te rog,esti cumva din Brasov?
mihabartesch
Postat pe 4 Mai 2009 18:28
nu sunt din brasov.
felideni
Postat pe 5 Mai 2009 22:45
pentru feurentina, eu am fost cu mihnea si la medicul neurolog cand avea 11 luni si mi-aspus ca este foarte bine si nu trebuie sa-mi fac griji...si chiar asa este. eu iti recomand sa mergi la un neurolog mai repede de varsta de 3 ani, asa o sa te linistesti. astept vesti de la tine...
felideni
Postat pe 5 Mai 2009 22:49
Buna seara mamici..lamuriti-ma si pe mine va rog mult in legatura cu acest subiect ..povestea este asa ..vlad nascut la 40 sapt. calendaristic ..dar cu o deficienta de dezvoltare intrauterina de aproape 2 luni..nota 9 la nastere ..2,5kg ..De la aproape doua luni am facut kinetoterapie ..(pentru ca nu deschidea manutele)..Inca din spital ni s a spus de vigantol ..o singura picatura pe zi vara deloc,...am facut si ecografie la fontanela cred ca pe la 5 l-6 luni..cand ni s a spus nu este nimic in neregula ..doar fontanela cam mica .Pana saptamana trecuta nu mai m-am gandit la partea asta ..vineri am ajuns la spital cu alta problema ...si am auzit-o pe doctora ..aaa i s a inchis fontanela..nu am intrebat o ce inseamna (vlad avea atunci temp.40 de grade..).Crede ti ca ar trebuii sa i fac ceva investigatii..???? Pana la 6 luni el a fost vazut cam o data pe luna de un medic neurolog .si nu ne a spus nimic Acum nici kineto nu mai facem pentru ca el a recuperat intarzierea pe care o avea..Multumes foarte mult pentru sfaturile pe care sper ca o sa le primesc
amelia_kidz
Postat pe 8 Decembrie 2009 21:46
Buna Amelia ce varsta are bebelul tau? Pentru ca daca ai urmarit discutiile pe forum despre acest subiect e important de precizat varsta copilului. Asa cum vezi si eu am avut niste nelamuriri cu privire la fontanela si separe ca mai important decat inchiderea fontanelei care la unii copiii se realizeaza intre 8 luni si 1 an jumate (fiecare copil e unic si are ritmul lui propriu de crestere) sunt suturile. Pentru a ma linisti eu am facut o ecografie transfontanelara unde ni s-a spus ca totul e ok. Am consultat si un medic neurolog (multumesc pt sfat felideni) si se pare ca totul e ok. Asa ca pt a te linisti si a fi impacata fa intai o eco transfontanelara si dupa aceasta vei vedea ce este de facut. Mentionez ca puiuta mea s-a nascut prematur si am facut o serie intreaga de controale : oftalmo, inima, fontanela, etc pt a fi sigura ca totul e in regula cu ea.
Mult noroc si sa auzim numai de bine.Pupici !!!!
fleurentina
Postat pe 10 Decembrie 2009 12:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce ie bine s mnance bebey la 4 luni 8 De la: moniq_ 21 Iunie 2010 15:41
salut mamici! 14 De la: office_salinasusesi_ro 20 Martie 2010 08:52
la balaceala 18 De la: office_salinasusesi_ro 13 Aprilie 2010 16:49
Mersul bebelusilor 5 De la: andre_david 17 Septembrie 2009 16:51
te preocupa sanatatea ta sau a copilului tau ? vrei sa ai partea de cea mai buna ingrijire in timpul sarcinii ?! 1 De la: kidz004086 19 Noiembrie 2009 01:27
Setari Cookie-uri