conceptia si sarcina la mame diabetice

buna, sunt raluK, putin timida si lipsita de curaj, dar intrebarea care ma macina precum si dorinta copilului meu mai mare de a avea o "Fratioara" m-au facut sa va scriu
sunt diabetica de 4 ani, am un copil de 7 si mi-as mai dori inca un bebe.am intrebat doctorii...unii mi-au spus nici macar sa nu ma mai gandesc la inca o sarcina care mi-ar afecta foarte mult starea de sanatate, altii ca nu ar fi nici o problema, daca ma ingrijesc strict. daca sunteti in situatii asemanatoare, sau daca aveti mai multe informatii, va rog sa-mi raspundeti.multumesc
ralucageo_sandu
Postat pe 19 Februarie 2008 10:31
Buna Raluca sunt Lacramioara si vreau sa te incurajez in decizia de a mai face un copil. Si eu sunt diabetica si am nascut un copil perfect sanatos in septembrie 2006. Trebuie sa ai grija sa nu fie mare la nastere si in alimentatie.
Intr-adevar dupa varsta de 1 an poate face copilul diabet, insa daca ai grija la alimentatia lui nu sunt probleme. Eu sunt f stricta in ceea ce priveste alimentatia puiului meu.
Te pupam si-ti uram multa bafta.
Lacramioarasuzana
Postat pe 21 Februarie 2008 16:01
Salutare! Am diabet de 13 ani si un copil de 3 luni si o saptamana. Sarcina te face sa te simti chiar mai bine (din punct de vedere medical) daca ai medici buni (diabetolog + ginecolog), asculti sfaturile lor, cunosti destul de bine boala si cum se comporta corpul tau si bineinteles ai grija sa ai glicemii foarte bune. Din cauza hormonilor si a altor modificari specifice sarcinii (modificarea greutatii spre exemplu) vor fi modificari ale glicemiilor. De aceea trebuie sa mananci foarte strict, sa iti testezi foarte des glicemia si sa stii sa ti-o corectezi cat mai curand posibil. Probabilitatea de mostenire a diabetului se pare ca este undeva de 1/25. In schimb nu este deloc recomandata conceperea unui copil in cazul in care ambii parinti au diabet (pot apare malformatii/ retard). Daca toate acestea sunt respectate mama diabetica nu va lua nimic in plus la greutatea dinaintea sarcinii. In cazul meu - am luat 10 kg, iar in a 5a zi dupa nastere cand m-am cantarit aveam exact aceeasi greutate ca atunci cand am ramas insarcinata. O sa fie o mica problema cu poftele, insa va trebui sa treci peste lucrul acesta. Dupa cum se spune in popor femeia gravida trebuie sa manance daca pofteste ca sa nu i se intample ceva copilului. Eu m-am abtinut chiar daca am poftit si copilul nu a patit absolut nimic. Aici fiecare face ce crede insa daca o femeie diabetica ia in greutate mai mult decat e necesar va fi nevoie de mai multa insulina, ceea ce inseamna un mic dezechilibru al glicemiei pe termen scurt si pot sa apara si alte complicatii (depinde de fiecare - de la mici probleme de circulatie periferica pana la probleme cu rinichii, ochii, inima). In general copii din mame diabetice se nasc macrozomi (cu o greutate de peste 4 kg la data calculata a nasterii - dupa cele 40 saptamani). Nasterea se face prin cezariana in saptamana 36 - 37 pentru a evita complicatiile (cel mai des la o nastere naturala poate sa apare desprinderea de retina). In cazul meu, pentru ca sarcina a mers foarte bine am fost lasata sa nasc la inceputul saptamanii 38. Parerea mea este ca daca nu ai o nastere grea se poate incerca si pe cale naturala, insa nu ai de unde sa stii acest lucru. Eu am nascut prin cezariana pe 1 ianuarie un baietel de 56 cm si 3560g. Desi a avut sub 4 kg a fost considerat macrozom deoarece la termen ar fi depasit aceasta greutate. Copilul este foarte bine, nu are nici un semn de diabet (ii fac teste de urina ca nu prea imi vine sa il intep ), e mancacios si a luat in greutate parca putin mai mult decat ceilalti, insa e un lungan si chiar daca are 6600g nu pare foarte dolofan. Nu am alaptat si chiar as vrea sa aflu de la alte mamici diabetice daca au alaptat si cum a mers.
Iti recomand sa faci un bebe daca ai diabet si iti doresti. Acum ma gandesc sa il fac pe al doilea dar trebuie sa astept ceva timp dupa operatie. Daca vrea cineva sa afle mai multe despre diabet, sarcina si sa imi impartaseasca experientele pe care le-a avut astept sa imi scrieti!!!
Va pup
dianecrii
Postat pe 8 Aprilie 2009 09:56
Buna, si eu sunt diabetica de la 10 ani, iar acum am aproape 27; nu am complicatii grave, fac 4 prize acum si glicemia o controlez cat de cat; imi doresc si eu un bebe si as vrea sa stiu cu ce medici ati mers in timpul sarcinii, atat diabetologi, endocrinologi, dar si ginecologi.
Multumesc si multa sanatate!
crissa_rom
Postat pe 6 Mai 2009 19:39
am fost impresionata de sarcina ta si mi-ar placea sa ma sfatuiesc cu tine pentru ca si eu sunt insarcinata si nu stiu cum sa procedez... lasa-mi o adresa de contact sa te pot contacta pt sfaturi ...Multumesc :X !!!
kidz001076
Postat pe 24 Mai 2009 02:41
Buna :) n-am mai intrat de ceva vreme pe forum si nici pe internet.. puteti sa imi trimiteti emailuri aici pe contul de pe kidz..
crissa as vrea sa te intreb de ce ai spus ca nu ai complicatii grave.. ai totusi complicatii? ca daca ai nu te vor lasa medicii sa faci un bebe si chiar daca ai sa incerci iti va fi destul de greu (sunt tot felul de modificari in timpul sarcinii din pacate)
Cat despre doctori.. am inceput cu doctorul meu diabetolog (pe care il aveam si inainte) care nu prea m-a ajutat.. in afara faptului ca el considera ca eu stiu multe despre diabet si ca nu trebuie sa imi mai spuna el, nu imi dau seama ce astepta.. probabil sa imi schimb singura insulina.. si din cauza asta am renuntat la el si am ajuns la un doctor tanar (Dan Enculescu) care a lucrat pana de curand la spitalul de diabet.. el mi-a schimbat insulina si am inceput sa fac 4 prize.. glicemia controlata f bine si bineinteles glicozilata pana in 7 (in general undeva intre 6,2 si 6,5)
Doctori ginecologi cu experienta in gravide cu diabet gasiti la maternitatea Giulesti, insa doctorita mea (Manuela Neagu) a avut si experiente mai putin placute cu diabetice (ma refer la faptul ca are experiente de tot felul) si este o doctorita precauta.. Eu zic ca mai bine sa te bata la cap mai mult decat trebuie, decat sa nu te bage in seama..
Si cam atat.. alti doctori nu am avut, insa se poate sa fiti trimise la multi alti specialisti pe parcurs..
mult noroc! si sa stiti ca acum bebe e bine si eu ma simt mult mai bine decat inainte (pentru ca am mai multa grija de mine si de glicemiile mele)
dianecrii
Postat pe 27 Mai 2009 10:09
Draga mea...vazand raspunsurile unora dintre medicii la care ai apelat, nu pot decat sa iti spun ca ma bucur ca traiesc si ca am nascut in alta tara.
Sunt diabetica de 9 ani si am un bebe mic de 2 luni. A fost o sarcina normala, desigur cu mai multe teste de glicemie, monitorizare decat de obicei. Si dozele de insulina au crescut fata de ceea ce fac initial. Dupa nastere am revenit la dozele initiale. E normal sa se intample asa pentru ca bebele ia tot ce are nevoie de la tine. Daca nu ai insulina nici pentru tine..desigur ca nu ai nici pentru 2. Asa ca suplimentezi.
Poate unii ar putea sa spuna ca am avut eu noroc. Vreau sa iti spun ca avand diabet de 9 ani cunoasc f multi diabetici si stiu o gramada de mamici cu copilasi sanatosi si cu sarcini normale. De fapt toate mamicile diabetice au avut asa o sarcina.
Asa ca...succes si da-i inainte fara teama.
kidz001520
Postat pe 10 Iulie 2009 10:27
buna.am 32ani.am dz tip.2.as dori ff mult ub bebe dar mie frica de consecinte.as dori un raspuns de la un specilalist
kidz002725
Postat pe 3 August 2009 13:31
salutare mamici.
kidz002725
Postat pe 3 August 2009 13:42
eu as zice sa contactezi tu unul ca si daca este vreunul pe aici asa fara o consultatie si fara nici o analiza o sa-ti zica in general ce si cum
eu am avut o prietena cu diabet zaharat tip 2 care are o fetita de 4 ani acum i-a fost monitorizata mereu sarcina dar a si nascut prematur sper ca la tine sa fie totul ok
SEBY1YEAR
Postat pe 3 August 2009 13:46
in general daca diabetul nu este bine echilibrat nu se naste la termen
cat despre diabetul zaharat de tip 2 stiam ca pe timpul sarcinii va fi nevoie de insulina (asta daca nu ai cumva dz de tip 2 si deja faci insulina) - dar nu sunt specialist!!!
cred ca nu ai de ce sa iti faci griji
numai bine
dianecrii
Postat pe 3 August 2009 16:17
salutare mamici...vreau sa va felicit k aveti bebelusi sanatosi si frumosi sa va traiask... am si eu o intrebare am 20 de ani si sunt sanatoasa nu am diabet dar din pacate prietenul meu are si ii este teama sa aiba un copil si sunt foarte curioasa daca ar fii sanse mari sa aiba bebele daca eu sunt sanatoasa si la mine in familie nu a avut nimeni...eu imi doresc mult un bebe si nu reusesc sa`l conving..astept raspuns .... multa multa bafta si sanatate si sa va traiasca bebelusii
kidz004075
Postat pe 13 Octombrie 2009 10:10
buna...numele meu este dana..am diabet de 11 ani nu am complicatii fac in prezent fac 4 prize de insulina pe zi..novorapid si lantus dar am inteles ca lantusul nu este atestat in sarcina..tu cel fel de insulina faci?pe timpul sarcinii ai schimbat-o?imi doresc foarte mult un copil si de o luna de cand ne-am hotarat am mers si am facut analize si toate au iesit bine inclusiv hemoglobina care este 6.4.as dorii sa stiu si eu mai multe detalii despre cum decurge o sarcina la o mamica cu diabet,este adevarat ca trebuie sa stai mai mult inernata?dupa sarcina apar modificari...in sensul ca daca eu nu am complicatii si daca voi avea grija de mine in timpul sarcinii mai mult ca de obicei si am sa urmez regim strict,ar putea sa apara complicatiile in urma sarcinii? multumesc si sper sa primesc un raspuns si poate tinem legatura...multa sanatate copilasului tau si sa te bucuri de el!!
vlase_daniela
Postat pe 7 Noiembrie 2009 15:59
scuze dar am uitat da preciz ca mesajul era pentru dianecrii
dar daca puteti sa mai imi spuneti si mie cate ceva despre asta v-as fi recunoscatoare.
vlase_daniela
Postat pe 7 Noiembrie 2009 16:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
infectii dentare 9 De la: Aly_Fab 13 Februarie 2010 23:01
buna 2 De la: kidz004308 29 Noiembrie 2009 19:47
anticonceptionale 1 De la: buburuzaaa 11 Ianuarie 2011 23:21
e bine sau nu? 8 De la: tatusilvia 6 Iunie 2009 16:20
Invitatie eveniment Ziua Infertilitatii 1 De la: kidz000681 25 Noiembrie 2009 13:05
Setari Cookie-uri