sluga la patron

am o cunostinta ca lucreaza pentru o doctorita de cativa ani ca bona de copii pe langa asta face curat , de mancare si ce mai e de facut prin curte, cu toate asta de aproximativ un an de zile , patroana influentata de alte persoane din anturajul ei se poarta urat si o pocneste!!!Tanand cont ca bona nu cantareste mai mult de 40 kg, ajutatio va rog cu un sfat va rog ca nu stie unde incotro sa se duca Ps provine dintr-o familie destramata
narcysa
Postat pe 4 Iunie 2010 06:11
Doaamne fereste!!!
Sa plece, sa-si gaseasca alt loc de munca. Cum sa stea sa fie pocnita de patroana?
persidadamian
Postat pe 4 Iunie 2010 09:03
mda, nu exista alta solutie, orice decizie ai lua, ajungi la aceeasi solutie: trebuie sa pleci de acolo!
zambila
Postat pe 4 Iunie 2010 09:09
da,....sa ajuns sa fim slugi in tara noastra,....singura modalitate este sa-si gaseasca un alt loc de munca onorabil.nu merita sa stea sa fie pocnita de niste scursuri ale societatii, .....aceste brute nu sunt in stare sa-si respecte semenii dupa ce ii spala la c...r ptr. un bacsis de mizerie....
ladyDY
Postat pe 4 Iunie 2010 09:12
Si uite, aici este un punct de vedere in care sunt de acord si cu luptatoarea, partial. Romanul, este mai rau decat un strain fata de ai lui si de cele mai multe ori, cand ajunge un pic mai sus, patron in special, ii umileste si ii fura pe angajatii sai mai mult decat l-ar putea fura acestia pe el si chiar daca ei nu se gandesc la asta.
Mi-e mila pe biata fata si sincer, singura varianta ar fi ca cineva din familie totusi sa o ajute o perioada, pana cand reuseste sa gaseasca altceva, pentru ca, din cate inteleg eu, nu are nici unde sta. E greu de tot pentru ea, dar trebuie intr-adevar sa caute o solutie pentru a scapa de nemernica!
Si fata mamei stiu ca nu te ajuta cu nimic, dar tanti aceea ar fi bine sa afle, ca roata se invarte!
moniq_
Postat pe 4 Iunie 2010 09:22
si te gandesti ca "doamna" e doctor si trateaza oamenii
zambila
Postat pe 4 Iunie 2010 09:26
da moniq, da pana roata se invarteste oameni ca respectiva sunt multi si au ajuns sa fie umiliti ptr. un bacsis prin munca cinstita.sa suporti tratamente corporale,doamne in ce tara traim !
ladyDY
Postat pe 4 Iunie 2010 09:27
Zambiluto, nu carte de vizita arata cine esti... Inima unui om se afla in pieptul sau, nu in buzunar si nci in rama. Iar despre domnii doctori, fara a jigni pe nimeni, as putea sa iti spun si eu atat de multe care te-ar face sa plangi, insa cred ca nu ar ajuta-o cu nimic pe fata asta... sunt trista. Imi pare tare rau ca atat de greu ne mai castigam noi, romanii, o paine, fie ea si neagra!
moniq_
Postat pe 4 Iunie 2010 09:29
nu despre asta-i vorba ci de faptul ca, prin natura meseriei, tanti asta lucreaza cu oameni, se presupune ca ar trebui sa-i ajute, nu?
se presupune...
zambila
Postat pe 4 Iunie 2010 09:32
mai fetelor problema este ca ii aplica tratamente corporale,...umilitor !!!
ladyDY
Postat pe 4 Iunie 2010 09:34
Oricum am lua-o, nemernica nu merita numele de femeie si ca sa vezi pe cine binecuvanteaza natura, mai e si mama!!!
moniq_
Postat pe 4 Iunie 2010 09:38
Biata fata, daca nu are pe nimeni care sa o ajute pana ce isi gaseste un alt loc de munca, se afla intr-o situatie disperata! Dar ar mai fi o intrebare: e cumva minora? Intrucat se precizeaza ca provine dintr-o familie destramata si apoi si modul in care este tratata... In cazul in care ar fi minora, ar putea cauta un ajutor temporar la o fundatie de caritate, ma gandesc si eu!
moniq_
Postat pe 4 Iunie 2010 09:41
pai na, adevarul pina la urma e nici alb si nici negru, e cam gri... Sigur, trebe sa ne sumenim demnitatea personala de citeva ori avem ocazia: sa plecam dreak de la barbatu' care ne da una peste oki da' ne pune painea pe masa. Sa plecam de la patronii care ne pocnesc la fund. Si sa trecem la torturi mai sofisticate, in ditai firmele unde echilibrul psihic si tot ce tine de demnitate e facut mai devreme sau mai tirziu tot franjuri, praf si pulbere....
Pina la urma, trebuie sa alegi ce chin preferi.
Cel mai avantajos ar fi sa iei calea lu' yoghinu' ala, sau ce era, si sa ajungi prin meditatie la hranirea prin fotosinteza...
Sau poate doar sint eu prost dispusa astazi.
Si, de fapt, tot sistemul social e minunat.
quasaria
Postat pe 4 Iunie 2010 09:55
Eu cred ca tu chiar esti prost dispusa! Oriunde te-ai afla, nu e ok sa fii agresata; si crede-ma stiu cam tot ce se poate stii si despre agresiunea multinationalelor sau a nationalelor. Eu mi-am ingropat la propriu familia intr-una dintre ele. Dar nu as mai face-o!
Hai, fa-ti o zi buna!
moniq_
Postat pe 4 Iunie 2010 09:58
eu am zis ca e ok?
Am zis ca nu e ok. Dar nici vreo alternativa nu e.
Sigur, exceptind-o pe aia cu soarele gratis.... Si numai vara. Iarna, hibernam.
quasaria
Postat pe 4 Iunie 2010 10:01
Da. Nu stiu ce-i cu lumea asta.
moniq_
Postat pe 4 Iunie 2010 10:05
Nu cred ca e prost dispusa,are dreptate,umilintele au loc de cinste in viata noastra,daca ripostezi,pierzi,cu toate ca in codul muncii este stipulat ca in cazul in care ti se aplica un tratament necorespunzator la locul de muncA,poti actiona in instanta,dar e un drum greu si anevoios.eu una daca cineva ma lezeaza fizic sau phihic,cred ca l-as desfinta ca in vestul salbatic
scrichy
Postat pe 4 Iunie 2010 10:06
Fetelor, eu inteleg perfect ce spuneti si sunt in asementimentul vostru. Ceea ce incercam sa spun, e ca fata asta are nevoie de un sfat si nu de o polemica din partea noastra. Nu cred ca vrea sa se sinucida astazi pentru ca nu mai exista speranta.
Pentru asta intrebam ce varsta are si ii recomandam ce m-a dus pe mine capul acum...
moniq_
Postat pe 4 Iunie 2010 10:22
Ar trebui sa plece de acolo,ii va stirbi personalitatea,sufletul,sa gaseasca in alta parte,dar poate e greu sa gaseasca repede,chiar daca e unde e in mod normal ,legislativ,trebuia sa fie angajata cu contract de munca,se poate adresa pentru agresiune,poate depune plangere,dar ii trebuie martori pentru asa ceva
scrichy
Postat pe 4 Iunie 2010 10:27
sigur, s., si eu otravesc fantanile... problema nu e desfiintat. Ci faptul ca o iei de la capat in alta parte.
quasaria
Postat pe 4 Iunie 2010 19:49
De la: quasaria, la data 2010-06-04 19:49:18sigur, s., si eu otravesc fantanile... problema nu e desfiintat. Ci faptul ca o iei de la capat in alta parte.


Da ,o iei de la capat in alta parte dar cu alti oameni,cu alte caractere ,nu toti romanii sunt asa .Si eu lucrez la patron ,si am in subordine 100 de femei ,dar indiferent ce au facut nu am permis patronului sa ia el masuri .De ce ?? Pentru ca eu stau in mijlocul lor 12-14 ore ,le inteleg fiinca mi-am facut o cariera pornind din mijlocul lor
garbo032800
Postat pe 4 Iunie 2010 20:00
Oau!
moniq_
Postat pe 4 Iunie 2010 20:02
foarte bine, felicitari...
Eu n-ai cum sa "nu ii permit" pentru ca decizia vine de sus in jos, nu invers. Doar responsabilitatea are fluxul invers.
quasaria
Postat pe 4 Iunie 2010 20:05
mai zic eu k nu are cum sa plece....ii trebe recomandare serioasa.....sa gaseasca alt job din asta....
fleurdelis
Postat pe 4 Iunie 2010 20:06
nu, are peste 25 ani
narcysa
Postat pe 5 Iunie 2010 06:12
De la: garbo032800, la data 2010-06-04 20:00:39
De la: quasaria, la data 2010-06-04 19:49:18sigur, s., si eu otravesc fantanile... problema nu e desfiintat. Ci faptul ca o iei de la capat in alta parte.


Da ,o iei de la capat in alta parte dar cu alti oameni,cu alte caractere ,nu toti romanii sunt asa .Si eu lucrez la patron ,si am in subordine 100 de femei ,dar indiferent ce au facut nu am permis patronului sa ia el masuri .De ce ?? Pentru ca eu stau in mijlocul lor 12-14 ore ,le inteleg fiinca mi-am facut o cariera pornind din mijlocul lor


inseamna ca e un OM normal.( am vrut sa zic un altfel de om dar schimbam intelesul la ceea ce inteleg eu prin om).

daca te uiti in jur, ai sa vezi ca, nu sunt multi patronei in care nu se rascoala orgoliul, cand e vorba ca subalternul "sa nu permita".
bluelight
Postat pe 5 Iunie 2010 10:07
blue, intr-un fel, e firesc: mai ales in structuri extinse, se presupune ca persoana care se afla "mai sus" vede mai departe decit cea care se afla in middle management: pur si simplu ar trebui sa aiba o imagine de ansamblu mai buna. Mai vasta. Si pina la urma conteaza caruta, nu roata...

Bine, in ce mod se simte roata la caruta e un subiect de filozofie prea ampla pentru sambata dimineata.
quasaria
Postat pe 5 Iunie 2010 11:17
De la: anastasya, la data 2010-06-05 06:12:56nu, are peste 25 ani



Anastasya am si eu o intrebare.tu ce sfat i-ai dat,cunostintei tale?
caasandra
Postat pe 5 Iunie 2010 11:44
Q ,ai zis bine se presupune. Nu zic ca nu sunt si cazuri fericite. Cred doar ca la noi inca se cam presupune, nu se stie.
In ceea ce priveste caruta si roata eu , idealista cum sunt, cred ca roata are rostul ei dar intra la strategii pe termen mediu sau lung ori ca sa fii in stare de ele iti trebuie un sistem .

Iote ce ganduri ma/ne framanta sambata !

Anastasio, ne-am departat de subiect . Si eu cred ca trebuie sa plece. Eu greu daca n-a intalnit prea multi oameni care sa-si merite numele de om fiindca n-are incredere ; are numai impresia ca schimba un rau cu altul. Si totusi , sunt si altfel de oameni. Trebuie sa-i gaseasca. Asta-i sansa ei .
bluelight
Postat pe 5 Iunie 2010 12:15
oamenii nu sint rai, de fapt: nu sint nici buni. Te raportezi la ei in functie de interese, si daca descoperi chestia asta poti sa vegetezi linistit oriunde ti-e locul.
Cu alte cuvinte, situatia aplicata la caz ar fi asta: cucoana, vrei sa iti tin menajeria in continuare curata? sau sa trag vreo trei cutii de vopsea sa iti decorez casa de halloween si sa plec?
Si sa treci tu la smotru - pina cauti alta, iar pina o convingi ca e normal sa o pocnesti mai pune si aia un strat de vopsea pe mobila?

Cum vrei...
quasaria
Postat pe 5 Iunie 2010 13:35

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
femeia din zodia peste 7 De la: elly2006 13 Iunie 2010 22:43
Scoala vietii. 81 De la: suparatu_ 26 Septembrie 2013 21:43
Mesaje de craciun... 4 De la: picaturaderoua 21 Decembrie 2010 16:59
Arta Seductiei 24 De la: iulyk_91 18 Septembrie 2012 22:25
Buna 4 De la: Ciresica 24 Martie 2010 01:55
Setari Cookie-uri