Poate gelozia sa protejeze iubirea?

In relatiile in care sentimentul de gelozie este bland si ocazional, acesta le va reaminti partenerilor sa nu se complaca intr-un cuplu comod. Gelozia ii poate incuraja pe parteneri sa se aprecieze reciproc si sa faca acest efort constient de a-l asigura pe celalalt de valoarea lui (ei)...
Gelozia intensifica emotiile, dragostea va deveni mai puternica, iar actul sexual va fi mai pasional. In cantitati mici si usor de controlat, gelozia poate fi o forta pozitiva intr-o relatie. Insa atunci cand aceasta devine intensa si irationala, povestea este cu totul alta.
Gelozia este o traire normala, o dovada a dragostei. Ea nu are iubirea cauza directa. Partenerul poate deveni gelos pentru ca ii e frica sa nu te piarda. In acest sens, trebuie sa faci ceva sa-i alungi teama din suflet, din minte. Si cum altfel decat aratandu-i cat de mult il iubesti. De fapt, cataloghez gelozia drept o stare afectiva negativa, care nu implica relatii de proportionalitate cu dragostea. Cu cat partenerul e mai nesigur, complexat de inferioritate cu atat manifesta mai multe si mari crize de gelozie, putand ajunge chiar pana la posesivitate. Iar, cand se ajunge pana aici, nu mai e nimic de facut.
Gelozia apare in momentul in care unul dintre parteneri simte sau ajunge la concluzia ca nu mai este centrul universului celuilalt, ajungand astfel pana la neincredere. Gelozie exista in fiecare dintre noi, fie ca vrem sau nu s-o recunoastem. Insa, trebuie sa stim cum s-o pastram si s-o transformam in ceva bun, pastrand viu centrul universului partenerului nostru.
Sigur ca aceasta stare am putea-o dezvolta mult mai amanuntit........dar acest lucru vreau sa o facem impreuna daca se poate.......va doresc o saptamana cat se poate de placuta........sa fiti iubiti........
camelia73
Postat pe 5 Iulie 2009 13:11

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
Premiile de la dr.Oetker3De la: Mihaela_Tudora_1 5 Iunie 2013 19:03
Domnia si prostia- cele doua defecte cel mai scump platite8De la: garbo265966 6 Iulie 2012 13:35
FEMINITATE, OPTIMISM, POFTA DE VIATA48De la: zambila 9 Noiembrie 2009 11:22
catei adoptati13De la: garbo172763 15 Decembrie 2010 18:27
1martie4De la: ysa30 4 Martie 2010 13:11
Setari Cookie-uri